Midlife-Crisis Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Pierwszy post w tym temacie i pierwsze świadomie kupione buty. Średnio wygodne, niezbyt efektowne ale moje własne. W drodze po (mam nadzieję) drugą, lepszą parę. Ładne buty, nosiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ładne buty, nosiłbym. Tak, nawet ładnie dopasowany kolor tapicerki z przetarciami vintage;) Ale też nosiłbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damszczak Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 @Gringope Poluję na wiśniowe lub koniakowe brogsy oxfordy. @Pirat niestety sytuacja wymagała ode mnie "awaryjnej" wymiany szarych chino na te dżinsy. Dziękuję za komplementy i być może zaskoczę ale takie buciki zrobił nasz Wojas. Kupione za śmieszne pieniądze podczas zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Haha, czyżby owe "legendarne" wojasy za 99 złotych? Ładnie się prezentują. Jaki mają przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 A tak poważnie, to co Wam się podoba w tych Wojasach? a. cena, b. kolor, c. fakt, że to monki d. wszystko powyższe, e. coś innego... (podaj uzasadnienie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 @Gringope Poluję na wiśniowe lub koniakowe brogsy oxfordy. może te: http://www.ebay.pl/itm/Loake-Mens-Tan-Calf-Brogue-Shoes-Welted-Leather-Sole-F-Fitting-/201548779578?var=&hash=item2eed3e503a:m:mgktWx6jbBpHeyvJPom6dSQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 @Butny jak widać bierze przykład z @Hot Dog Dziwnym trafem najbardziej kategoryczne osądy wychodzą od ludzi którzy nic do forum BwB nie wnieśli. W sumie nie zdziwiłbym sie gdyby to była ta sama osoba. Poziom wypowiedzi równie denny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 A tak poważnie, to co Wam się podoba w tych Wojasach? a. cena, b. kolor, c. fakt, że to monki d. wszystko powyższe, e. coś innego... (podaj uzasadnienie) @Hargin, spodobało się, że niebieskie monki. Zaufałem koledze @Damaszczakowi, że kupił świadomie. Kupił jednak świadomie, aby podstępnie wykorzystać moją chwilę słabości. Wojasowi stanowcze nie! Nawet w prezencie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 e) Cieszę się, że polscy producenci butów starają się, próbują. Stąd większa szansa, że buty na nogach męskiej części społeczeństwa będą przypominały buty. Chociaż wizualnie. To że będą np. klejone a nie szyte to w pierwszym etapie ma mniejsze znaczenie. I to jest dobre. https://youtu.be/nNr5nj_NjjQ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 e) jak na Wojasa są wyjątkowo zgrabne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Kierując się stroną wizualną nabyłem kiedyś dwie pary bardzo atrakcyjnie wyglądających Wojasów, które użytkowałem intensywnie. Pamiątką po tych butach były odciski w trzech miejscach, które powracały jeszcze długo po ich wyeliminowaniu z mojej garderoby. Przestały powracać od czasu, kiedy chodzę na GYW. Poza tym pełna zgoda z kolegami @pirat i @Benny23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 @Hargin, a odwracając pytanie; na podstawie zdjęć - co Ci się nie podoba w tych konkretnych butach?... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Kto wie? Buty majà dobre siedem lat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 @Hargin, a odwracając pytanie; na podstawie zdjęć - co Ci się nie podoba w tych konkretnych butach?... Ustalmy, że skala oceny nie jest dwustopniowa - podoba / nie podoba. Ja po prostu nie widzę nic, co mogłoby kwalifikować je do podobania. Stąd pytanie. Jeśli miałbym się przyczepić - to zamsz jest ewidentnie niskiej jakości, co widać po jasnych pręgach za noskami. Kolega sam napisał, że są niewygodne. Poza tym kopyto w moim przekonaniu mało zgrabne (obłe, nalane, bez polotu). Kolor - no to się może podobać, albo nie. Ja mam neutralny stosunek. Jak na Wojasa pewnie, że nie ma dramatu. Jednak przy ładnych butach to one nie stały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damszczak Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Raczkujący butofil melduje się. Panowie, którzy nosiliby te buty i mają rozmiar 45 mają niepowtarzalną okazję : https://wojas.pl/produkt/14002/polbuty-meskie-4011-66 Wzburzoną gawiedź uspokajam, że jestem w pełni świadomy jakości, ale życie nie zawsze pozwala na to co się chce (wybacz Kielman, jeszcze nie pora...) a burgundowe Loake są w drodze. Wtedy też ponownie przyjdę coś naskrobać PS: Dla tych o mocnych nerwach prezentuję polską myśl techniczną (drastyczne zdjęcia): http://i.imgur.com/lzHshfK.jpg Otóż przy klamrze zamiast paska skóry jest... kawałek gumy . Tak gdyby ktoś miał się nie dopiąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Andrzej1968, kto szył te oxfordy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Andrzej1968, kto szył te oxfordy? To buty z pracowni pana Kielmana. Mam jeszcze dwie pary od niego. Lotniki ze szwem na przodzie, oraz takie lotniko-traktory, z łatami na jednym bucie. Wszystkie są OK pod w zasadzie każdym względem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 PS: Dla tych o mocnych nerwach prezentuję polską myśl techniczną (drastyczne zdjęcia): http://i.imgur.com/lzHshfK.jpg Otóż przy klamrze zamiast paska skóry jest... kawałek gumy . Tak gdyby ktoś miał się nie dopiąć... Spokojnie, to dość popularny patent w monkach. Tu na przykład Allen Edmonds: http://cdn.styleforum.net/5/54/350x700px-LL-54e87c6e_20120528-085729.jpeg A te Wojasy całkiem ładne - przyzwoicie się łamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 2 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Dzisiaj na Pillow Fight NYC w Washington Square Park 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Nie zadeptali Ci butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Próbowali ale ludzie z poduszka mieli problemy żeby podejść do mnie bez oberwania po głowie ciężkim puchem. Walki rycerskie zobowiązują 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Próbowali ale ludzie z poduszka mieli problemy żeby podejść do mnie bez oberwania po głowie ciężkim puchem. Walki rycerskie zobowiązują połtorak zawinięty w pierze? sprytne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 3 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Co prawda nie dziś, a wczoraj wieczorem. Ale buty ładne, więc pozwolę sobie i tak wkleić zdjęcie. (Vass, kopyto U) 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 3 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Ja wczoraj, tak na krawędzi . Doslownie i w przenośni. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi