Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Gringope Poluję na wiśniowe lub koniakowe brogsy oxfordy.

@Pirat niestety sytuacja wymagała ode mnie "awaryjnej" wymiany szarych chino na te dżinsy.

Dziękuję za komplementy i być może zaskoczę ale takie buciki zrobił nasz Wojas. Kupione za śmieszne pieniądze podczas zimy.

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Butny jak widać bierze przykład z @Hot Dog

Dziwnym trafem najbardziej kategoryczne osądy wychodzą od ludzi którzy nic do forum BwB nie wnieśli. W sumie nie zdziwiłbym sie gdyby to była ta sama osoba. Poziom wypowiedzi równie denny.

Opublikowano

A tak poważnie, to co Wam się podoba w tych Wojasach? :) 

a. cena,

b. kolor,

c. fakt, że to monki

d. wszystko powyższe,

e. coś innego... (podaj uzasadnienie)

@Hargin, spodobało się, że niebieskie monki. Zaufałem koledze @Damaszczakowi, że kupił świadomie. Kupił jednak świadomie, aby podstępnie wykorzystać moją chwilę słabości.

Wojasowi stanowcze nie! Nawet w prezencie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kierując się stroną wizualną nabyłem kiedyś dwie pary bardzo atrakcyjnie wyglądających Wojasów, które użytkowałem intensywnie.  Pamiątką po tych butach były odciski w trzech miejscach, które powracały jeszcze długo po ich wyeliminowaniu z mojej garderoby. Przestały powracać od czasu, kiedy chodzę na GYW. 

Poza tym pełna zgoda z kolegami @pirat i @Benny23

Opublikowano

@Hargin, a odwracając pytanie; na podstawie zdjęć - co Ci się nie podoba w tych konkretnych butach?...

Ustalmy, że skala oceny nie jest dwustopniowa - podoba / nie podoba. Ja po prostu nie widzę nic, co mogłoby kwalifikować je do podobania. Stąd pytanie. 

Jeśli miałbym się przyczepić - to zamsz jest ewidentnie niskiej jakości, co widać po jasnych pręgach za noskami. Kolega sam napisał, że są niewygodne. 

Poza tym kopyto w moim przekonaniu mało zgrabne (obłe, nalane, bez polotu). Kolor - no to się może podobać, albo nie. Ja mam neutralny stosunek. 

Jak na Wojasa pewnie, że nie ma dramatu. Jednak przy ładnych butach to one nie stały. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Raczkujący butofil melduje się.

Panowie, którzy nosiliby te buty i mają rozmiar 45 mają niepowtarzalną okazję :P :

https://wojas.pl/produkt/14002/polbuty-meskie-4011-66

Wzburzoną gawiedź uspokajam, że jestem w pełni świadomy jakości, ale życie nie zawsze pozwala na to co się chce (wybacz Kielman, jeszcze nie pora...) a burgundowe Loake są w drodze. Wtedy też ponownie przyjdę coś naskrobać

PS: Dla tych o mocnych nerwach prezentuję polską myśl techniczną (drastyczne zdjęcia):

http://i.imgur.com/lzHshfK.jpg

Otóż przy klamrze zamiast paska skóry jest... kawałek gumy :D. Tak gdyby ktoś miał się nie dopiąć...

Opublikowano

Andrzej1968, kto szył te oxfordy?

To buty z pracowni pana Kielmana. Mam jeszcze dwie pary od niego. Lotniki ze szwem na przodzie, oraz takie lotniko-traktory, z łatami na jednym bucie. Wszystkie są OK pod w zasadzie każdym względem.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

PS: Dla tych o mocnych nerwach prezentuję polską myśl techniczną (drastyczne zdjęcia):

http://i.imgur.com/lzHshfK.jpg

Otóż przy klamrze zamiast paska skóry jest... kawałek gumy :D. Tak gdyby ktoś miał się nie dopiąć...

Spokojnie, to dość popularny patent w monkach.

Tu na przykład Allen Edmonds:

http://cdn.styleforum.net/5/54/350x700px-LL-54e87c6e_20120528-085729.jpeg

A te Wojasy całkiem ładne -  przyzwoicie się łamią.