Mamrot Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 @DeanM w każdym Bergu były stacjonarnie, ale tylko kilka najbardziej "chodliwych" modeli i po kilka rozmiarów. Reszta z ich katalogu, niestety nie obejmująca wszystkich modeli. W warszawskich Bergach mają tabelkę, które modele w jakich rozmiarach mają na stanie u siebie i w innych lokalizacjach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Na zapytanie czy UK 7.5 napewno jest ok dla stopy długości 25.3cm dostałem potwierdzenie że 7.5E Pembroke będzie dobry. No i co ja mam z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 @mysz, nie wierzyć. 7.5E jest dobre na stopę ok. 27 cm w normalnej tęgości. Ja mam stopę szerszą i przy takiej długości noszę rozmiar 8E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 No to ja niewiem jak te buty kupić. 6,5 czy 7 na 25.3cm? A może 6? Bo gościa z błędu lepiej nie wyprowadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Luty 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 W dniu 22.02.2021 o 20:10, mysz napisał: Na zapytanie czy UK 7.5 napewno jest ok dla stopy długości 25.3cm dostałem potwierdzenie że 7.5E Pembroke będzie dobry. No i co ja mam z tym zrobić? Kupiłem kiedyś Pembroke 8.5 i było dla mnie jak każde inne 8.5 crocketta, mam stopę 275, także te ich pomysły z 7.5 przy 2 cm mniejszej stopie są słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jacek. Napisano 2 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 To było moje małe 'marzenie' - trzewiki z cordovanu. Udało się zapłać dobra okazje na ebay. No..zakochałem się:) CJ Galway 17 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Można gdzieś w Krakowie stacjonarnie przymierzyć/kupić C&J? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Chyba w poniedziałek mają odpalać sklep internetowy z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M007 Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Godzinę temu, Xune napisał: Chyba w poniedziałek mają odpalać sklep internetowy z prawdziwego zdarzenia. Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 W internecie, taki normalny z dostawą do Polski np. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Ło tutej: https://www.crockettandjones.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M007 Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Myślałem że Emanuel Berg 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 18 godzin temu, Xune napisał: Chyba w poniedziałek mają odpalać sklep internetowy z prawdziwego zdarzenia. Dla EU sklep internetowy będzie dostępny później, bodajże w kwietniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 A to huncwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 14 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2021 Czy ktoś z Kolegów posiada c&j na kopycie 376 i zechciałby się podzielić wrażeniami co do dopasowania względem kopyta 341 lub 325? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 21 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2021 W dniu 25.11.2020 o 08:07, R50 napisał: 325 to to na pewno nie jest. Notabene te trzewiki od @Zajac Poziomka też chyba nie są na 335 (jak oryginalny Skye). Wyglądają, jakby były na 325. Dlatego odpuściłem ich zakup (325 jest dla mnie mega niewygodne). 335, to 325 tylko robione dla butów za kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Być może będzie jeszcze w tym sezonie sprzyjająca aura dla nich... Bardzo wygodne, kopyto 335 zdecydowanie pojemniejsze w palcach, niż 341, być może dodatkowo za sprawą podeszwy vibram. Chelsea 11 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 W dniu 21.03.2021 o 15:10, Gocławianin napisał: 335, to 325 tylko robione dla butów za kostkę. Przyjacielu to dwa różne kopyta, 335 jest obszerniejsze, 325 jest bardziej "wyrzeźbione". Crockett robił na kopytach 325 i 335 zarówno buty za kostkę, jak i półbuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Tutaj więcej: https://eu.crockettandjones.com/pages/last-guide?eu=yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 6 godzin temu, R50 napisał: Przyjacielu to dwa różne kopyta, 335 jest obszerniejsze, 325 jest bardziej "wyrzeźbione". Oczywiście, że to dwa różne kopyta, bo w przeciwnym wypadku byłoby jedno - mój komentarz był dużym uproszczeniem, niemniej mającym swe źródło w tym linku: 6 godzin temu, Tanatos70 napisał: Tutaj więcej: https://eu.crockettandjones.com/pages/last-guide?eu=yes i sprowadzającym się do 2 wniosków: 1. obecnie na kopycie 335 c&j oferuje tylko buty za kostkę, 2. oba kopyta są bardzo do siebie zbliżone i różnią je tylko 2 rzeczy, mające swe źródło w ich przeznaczeniu (pkt 1) - większa w przypadku 335 szerokość "bieżnika" i pojemność nad palcami (są "wyższe" w tym miejscu, dlatego może się subiektywnie wydawać, że 325 jest "wyrzeźbione") Poniżej zrzut ekranu z odpowiedzią supportu c&j na moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 13 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Czy macie doświadczenie z kopytem 200D?Zastanawiam się nad tym modelem Chukka: https://eu.crockettandjones.com/collections/mens-boots-collection/products/chukka-snuff-suede-dDostępny jest w promocji, w moim standardowym rozmiarze 9UK.CJ rekomenduje jednak wybranie rozmiaru o 0.5 większego. Trochę nad tym ubolewam.Ale może warto ryzykować ze standardowym rozmiarem 9UK?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Jak nie masz szerokiej stopy to zaryzykuj, nie mam doświadczenia z tym kopytem ale nie wyglada na aż tak wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 14 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2021 9 godzin temu, whsn napisał: Czy macie doświadczenie z kopytem 200D? Zastanawiam się nad tym modelem Chukka: https://eu.crockettandjones.com/collections/mens-boots-collection/products/chukka-snuff-suede-d Dostępny jest w promocji, w moim standardowym rozmiarze 9UK. CJ rekomenduje jednak wybranie rozmiaru o 0.5 większego. Trochę nad tym ubolewam. Ale może warto ryzykować ze standardowym rozmiarem 9UK? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Domyślam się, że wiesz, że ten model ma fitting D. I to, gdybym rozważał zakup tych butów byłoby najbardziej problematyczne. Najlepiej zapytać c&j na instagramie jak oni to widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gocławianin Napisano 15 Kwiecień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 (edytowane) Westgate II z polecanego przez @lubo69 sklepu z Helsinek caineclothiers.com (też polecam). Długość ok, wziąłem rozmiar jaki zwykle noszę, chociaż last guide c&j sugerował, że może nie wystarczyć. Edit: kopyto 379 Edytowane 15 Kwiecień 2021 przez Gocławianin 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupio Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Zastanawiam się nad zakupem loafersów Boston (tych tutaj: Boston Burgundy Cavalry Calf | Crockett & Jones – Crockett & Jones EU (crockettandjones.com) ) i choć wizualnie mi odpowiadają, nie wiem jaki rozmiar i czy w ogóle ich kopyto jest dla mnie. Oczywiście moge buty zamówić, przymierzyć i zwrócić, ale nim to zrobię, być może ktoś będzie w stanie podpowiedzieć, czy to kopyto należy do szerszych, czy raczej węższych - bo moje stopy (nie)stety raczej do tej pierwszej kategorii. Żeby zobrazować, w loafersach marek, które przewijają się na forum Yanko kopyto 961G w rozmiarze 10,5 jest akceptowalne na długość (choć na granicy i butu mogłyby być trochę dłuższy), ale za wąskie, zaś 10,5 Loake Anson (te tutaj: Loake shoes | Loake 1880 Legacy | Anson loafers in Black Calf at Herring Shoes) są ok. Czy więc C&J Boston może być dla mnie i, jeśli tak, w jakim rozmiarze? Alternatywnie, być może poleci ktoś inne burgundowe loafersy w, maksymalnie, tej kategorii cenowej (choć przyznam że jest to zdecydowanie górna granica mojego budżetu i jestem otwarty także na buty w niższej kategorii cenowej)? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi