Skocz do zawartości

Producenci, marki butów - Crockett & Jones

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, hupio napisał:

Zastanawiam się nad zakupem loafersów Boston (tych tutaj: Boston Burgundy Cavalry Calf | Crockett & Jones – Crockett & Jones EU (crockettandjones.com) ) 

Zdajesz sobie sprawę z tego, że to jest skóra hmm... lakierowana, pokryta plastikową powłoką, a przez to słabo oddychająca i generalnie nie nadająca się do butów letnich?

Co do kopyta, to nie znam 314, natomiast stosunkowo szerokie kopyta c&j, to 341 (tu masz loafersy sydney i teign) oraz 325 (cavendish).

Opublikowano

Mam loafersy C&J i mierzyłem kiedyś model Boston w swoim normalnym rozmiarze i nie mogłem zmieścić stopy (oczywiście na siłę nie próbowałem) - zdecydowanie jest to najkrótszy but, trzeba brać większy rozmiar, raczej o połówkę, ale tu już zgaduję.

Opublikowano
W dniu 23.05.2021 o 18:19, Zajac Poziomka napisał:

Cóż, jednak nie kupimy C&J przez oficjalną stronę.

@Zajac Poziomka, nie wiem, czy to nie przez kooperację z Bergiem? Swoją drogą ostatnio Berg oferował sprowadzenie butów w sporo niższej cenie, niż wynikałoby to z aktualnego kursu walut.

Opublikowano
W dniu 25.05.2021 o 09:07, musa19 napisał:

@Zajac Poziomka, nie wiem, czy to nie przez kooperację z Bergiem? Swoją drogą ostatnio Berg oferował sprowadzenie butów w sporo niższej cenie, niż wynikałoby to z aktualnego kursu walut.

Z tego co mi odpowiedział ich support, otworzyli sklep dla tych krajów, w których wcześniej popularny był mail order, z Polski mieli bardzo mało zamówień.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzeba trochę podbić temat, bo spadł już na drugą stronę wątku?

Takie mi się coś przytelepało ze Zjednoczonego Królestwa...

20210915_085120.thumb.jpg.7044186b525b4a917f4b1e91dfa0e857.jpg

Takie podwójne szczęście... bo karton/tektura w dzisiejszych czasach, o czym wiedzą ludzie siedzący w branży, iście na wagę złota?

Opublikowano
5 godzin temu, bratdominik napisał:

Ładne buty. Moore wkrótce będą znów dostępne. Poza tym można je szukać w jednym miejscu w UE.

Po różnych perypetiach z AS, jakoś straciłem do nich serce.

4 godziny temu, DeanM napisał:

@musa19 możesz proszę podać jakie aktualnie mają ceny w Bergu?

2390 Pembroke, 2490 Swansea - takie ceny były "na metce".

2 godziny temu, MarkizDeSade napisał:

Nigdzie ich nie widzę na stronie, zamawiacie je przez telefon/mail ? Można później zamienić nietrafiony rozmiar ?

Zawsze zamawiam telefonicznie. Jeżeli dany model buta Berg ma w swojej ofercie, to jego sprowadzenie nic nie kosztuje i nie wiąże się z żadnym zobowiązaniem. Przy butach, których nie ma w standardowej ofercie proszą o 10% zaliczki.

• Like 1
Opublikowano

Czołem. 
Mam pytanie czy rozmiarówka C&J pokrywa się z rozmiarówką Loake? Noszę Loake w rozm. 8.5F i z C&J nie miałem dotąd styczności a chciałbym nabyć trzewiki Harlech. 

Z góry dziękuję za pomoc. 
Marcin. 

Opublikowano

@Krakowiak, to zależy od kopyta - nawet w obrębie tej samej marki, np. w C&J i Vass wygodne, pasujące na moje stopy buty mają w zależności od kopyta rozstrzał pół numeru. Gdybym miał jednak generalizować to jeżeli nie masz przesadnie szerokiego/wysokiego podbicia, buty w tym samym rozmiarze powinny być ok (oczywiście trzeba uwzględnić fakt, że niektóre osoby kupują, co do zasady, trzewiki o pół rozmiaru większe*).

*U mnie akurat, a propos C&J, trzewiki Islay i chukka Tetbury mam o pół rozmiaru mniejsze niż pozostałe buty tego producenta?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Precyzując, chciałbym poznać odpowiedź dotyczącą kopyta 024 Loake (np. Chester) zestawionego z 341 C&J (Harlech) lub ew. 325 (Coniston). 
Może ktoś z Was użytkuje oba modele i podzieli się wrażeniami?

Opublikowano
7 godzin temu, Krakowiak napisał:

Dzięki za odpowiedź. Precyzując, chciałbym poznać odpowiedź dotyczącą kopyta 024 Loake (np. Chester) zestawionego z 341 C&J (Harlech) lub ew. 325 (Coniston). 
Może ktoś z Was użytkuje oba modele i podzieli się wrażeniami?

Chester i Coniston mam w tym samym rozmiarze 10. Na długość są myślę, że w miarę podobne, ale Chester jest w czubku trochę szerszy i tym samym bardziej obszerny. Coniston jest na styk, myślę nad lekkim rozbiciem, ale niekoniecznie na długość, a bardziej na szerokość w czubku.

Wszystko trochę zależy od indywidualnej budowy stóp, palców itd.

• Oceniam pozytywnie 1