blekit Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 @Wodzu Dzięki, ale podtrzymuję swoją tezę - wolę półwłoskie i włoskie. To trochę oszukane zdjęcie, w rzeczywistości, kiedy stoję zupełnie swobodnie, kołnierzykowi brakuje minimalnie długości, żeby schować się pod klapami marynarki (i to mnie denerwuje zaskakująco mocno ). Koszula będzie pewnie wykorzystywana bardziej do casualu albo do dwurzędówek, gdzie ten problem nie będzie występował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 1 godzinę temu, Wodzu napisał: @blekit, bardzo ładny kołnierzyk. Popieram, podoba mi się o wiele bardziej niż włoskie. Pierwsze moje skojarzenie po zobaczeniu zdjęcia to „w końcu @blekit zaczął kupować droższe koszule z ładniejszymi kołnierzykami niż CT”. Potem doczytałem, że to nie koszula premium a Osovski... co tylko dobrze świadczy o tej marce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 3 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Popieram, podoba mi się o wiele bardziej niż włoskie. Pierwsze moje skojarzenie po zobaczeniu zdjęcia to „w końcu @blekit zaczął kupować droższe koszule z ładniejszymi kołnierzykami niż CT”. Potem doczytałem, że to nie koszula premium a Osovski... co tylko dobrze świadczy o tej marce Heh, a ja wolę włoskie i ten takoż gorzej wygląda :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 @Zajac Poziomka Dla mnie CT jest wystarczający. Ich włoskie i pół-włoskie kołnierzyki podobają mi się i dobrze wpasowuję się w ich kroje. Jakość odszycia i tkanin jest adekwatna do ceny. Na woły robocze idealne. Osovski ma lepsze tkaniny i możliwe że lepiej wykonane koszule. Ponieważ dotarłem się z ich rozmiarówką, to ostatnie koszule RTW jakie kupuję są właśnie od nich. Jako minusy muszę jednak wskazać rozjazdy w długości rękawów - z tego powodu czasem dalej nie waham się w sprawie rozmiaru - i to, że niektóre kołnierzyki są moim zdaniem za małe (mimo że są opisane jako ten sam model co takie o odpowiedniej długości wyłogów). Poza tym ceny regularne są moim zdaniem za wysokie, ale przy promocji to już dobra oferta. Ostatnią szerzej reprezentowaną marką w mojej szafie jest Camiceria Olga. Z tych koszul jestem najbardziej zadowolony. Przy drugiej iteracji dopracowałem wymiary, jestem zadowolony z wykonania oraz tkanin (przedział 75 euro). Planuję powoli zastępować moje koszule RTW koszulami MTM i póki co Olga jest głównym kandydatem do realizacji tego planu (mam dwie koszule MTM od Macaroniego - tutaj też jestem zadowolony i na pewno coś jeszcze u nich zamówię, ale paradoksalnie logistycznie w tym momencie jest to dla mnie trudniejsze niż zamówienie w CO). Poza tym mam kilka koszul Suitsupply z ich najwyższych linii, które kupiłem w outlecie. W tej cenie są rewelacyjne i jeżeli jeszcze się trafią, to będzie zakup w ciemno. Co do kupowania koszul RTW z wyższej półki, to osobiście podziękuję. Nie jestem w stanie sobie zracjonalizować wydawania więcej niż 300-400 zł za element - bądź co bądź - bielizny, który nawet przy dużej rotacji jest narażony na relatywnie szybkie zużycie i ryzyko zniszczenia. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Ciepło 13 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 @blekit z czego wynikają te marszczenia w granatowej marynarce ? Czy to nie jest przypadkiem jakiś błąd w szyciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 @Szydlowsky to jest raczej kwestia tkaniny (bardzo lekka i przewiewna, ale ekstremalnie podatna na gniecenie się i marszczenie - ogólnie raczej bym nie polecał) i tego, że obwody mi się zwiększyły w nieodpowiednich miejscach Co do marynarki, to szyciu nie mam nic do zarzucenia. Sama konstrukcja ma swoje wady i osobiście bardzo się cieszę z tego, że @Andells ją zmienili. Marynarki wykonane na nowej leżą na mnie dużo lepiej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 7 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 Wczoraj * Suitsupply * Camiceria Olga * 2x Poszetka * Benevento * Vass 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 7 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 Wbrew pozorom marynarka bardzo uniwersalna. Spodnie od Pana Basia z kontrafałdą zamiast zaszewki - marynarki już u tego krawca bym nie uszył. Krawat wiadomo od kogo: 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 8 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2019 2 rocznica ślubu. Pan Żebrowski prosił o zdjęcie - nie miałem serca odmówić: 12 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 9 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 To mam dzisiaj na sobie: 16 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. W.N. Napisano 9 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Z wesela w dniu wczorajszym: 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2019 Wczoraj, próba OCBD z krawatem. Chyba jednak wolę takie koszule do bardziej casualowych zestawów. * Krupa & Rzeszutko * Osovski * Embassy of Elegance * 2x Poszetka (kapelusz i poszetka) * Benevento * Vass 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 10 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2019 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 garnitur: CT koszula: @mr.vintage poszetka: Drake's krawat: @Dignito upał: JEST 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 12 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2019 7 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 13 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 19 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Paweł - pokaż więcej, proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 28 minut temu, Koval napisał: Paweł - pokaż więcej, proszę!!! Brzmi dosyć obscenicznie 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Może być na priva ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 14 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2019 Dekompletowania ciąg dalszy. * Suitsupply * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka x2 * Benevento * TLB Mallorca 4 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2019 dwurzędówka przy 30 stopniach we Wro? szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2019 Zestaw z wczoraj, było chłodniej. Zresztą przy moim trybie pracy temperatura na zewnątrz nie ma wielkiego znaczenia, a w biurze w takim zestawie jest mi czasem zimno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2019 Dzisiaj. Dużo niebieskiego z czerwonawymi akcentami. Debiut koszuli od Camiceria Olga z ostatniego zamówienia. Bardzo fajna tkanina (różowo/białe dobby), staranne wykonanie i bardzo dobre dopasowanie (po pierwszej iteracji lekko zmodyfikowałem wymiary). * Andells * Camiceria Olga * Embassy of Elegance * Poszetka * Benevento * Alfred Sargent 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 17 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2019 Solaro z bawełny + tassel loafersy. Dziękuje @klasycznebuty.pl za wykopanie spod ziemi mojego rozmiaru👌Bardzo udany garnitur. 19 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi