Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Drążąc temat, kiedyś się zastanawiałem jak bardzo można dopasować jak największą ilość krat na łączeniach (bo zawsze z czegoś trzeba rezygnować, by gdzie indziej osiągnąć dopasowanie), ale zawsze się nie udawało geometrii oszukać. Ale.. no właśnie, jakby tak wyprodukować tkaninę na zamówienie, która miałaby kraty nie proste, tylko lekko oszukane, można by zdziałać cuda. To by dopiero był projekt marynarki klasy AAA i pewnie bez skanera i modelu w 3D by się nie udało To prościej byłoby uszyć z gładkiego a potem domalować idealne kratki pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Wydawało mi się, że jedną z cech marynarki bespoke jest taki kształt butonierki, jakiego zażyczy sobie zamawiający? Tak, ale jest pewna różnica w tym, co sobie życzymy, a co ma klasę. Prosta butonierka ma definitywnie więcej klasy, niż taka przypominająca dziurkę od klucza i krawcy z Savile Row zdają się udowadniać to przy każdym projekcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Uwielbiam te kategoryczne stwierdzenia . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 [...] wydaje mi się też obszyta maszynowo, co nie pomaga w rozpoznawaniu tego ubrania, jako wysokiej jakości bespoke. Właśnie, wydaje Ci się. Jest obszyta ręcznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Prosta butonierka ma definitywnie więcej klasy, niż taka przypominająca dziurkę od klucza i krawcy z Savile Row zdają się udowadniać to przy każdym projekcie.Zawasze myslałem ze jest odwrotnie...http://thesartorius.blogspot.com/2015/09/butonierka-mediolanska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Denior, dziurka mediolańska to dziurka obszyta innym ściegiem. Tak, samo jak dziurka zwyczajnie obszywana, może być prosta (chociaż na końcu zawsze będzie małe zaokrąglenie) albo w kształcie dziurki od klucza. Przy okazji, autor bloga pomylił się w sprawie zdjęcia z dziurkami na rękawie. Są zwykłe, nie mediolańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Właśnie, wydaje Ci się. Jest obszyta ręcznie. Ok, mogłem się mylić, to tylko przypuszczenie, a mógłbym wiedzieć skąd ta pewność? "Zawasze myslałem ze jest odwrotnie..." I dlatego uprzedziłem, że to temat dyskusyjnych, moja opinia opiera się o wrażenia estetyczne i źródła takie jak książka "Gentleman Mam Zasady", jutro postaram się poszukać innych anglojęzycznych źródeł z których korzystam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Ok, mogłem się mylić, to tylko przypuszczenie, a mógłbym wiedzieć skąd ta pewność? Obszyłem już trochę dziurek i wydaje mi się że umiem odróżnić ręczną od maszynowej. Poza tym koleguję się z Tomkiem i mam niezłe rozeznanie w technikach, które stosują krawcy z jego pracowni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Obszyłem już trochę dziurek i wydaje mi się że umiem odróżnić ręczną od maszynowej. Poza tym koleguję się z Tomkiem i mam niezłe rozeznanie w technikach, które stosują krawcy z jego pracowni. A więc nie zostaje mi nic innego, niż zaufać bardziej doświadczonej osobie. Osobiście choć żadnej dziurki nie obszyłem(wolę to zostawić fachowcom), to widziałem już wiele produktów wychodzących spod wielu rąk. Przepraszam wszystkich, jeśli wyszedłem na zbyt nachalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 moja opinia opiera się o wrażenia estetyczne i źródła takie jak książka "Gentleman Mam Zasady", jutro postaram się poszukać innych anglojęzycznych źródeł z których korzystam. Poszukaj innych źródeł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kyle Napisano 26 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Kyle - kwintesencja prostoty i stylu. Nic dodać, nic ująć. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 26 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Dzisiaj. * marynarka i spodnie SS * koszula oxford Miler * krawat i poszetka od Poszetki * kardigan Wólczanka * trzewiki Yanko 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Swietny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 27 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Dzisiaj wielkanocnie z Greenpointu 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Pięknie i z humorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. michasacuer Napisano 27 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Rezurekcyjno-świątecznie. Dzisiaj już z odpowiednio dobranymi spodniami do obuwia A wam kochani, z całego serca wesołych Świąt! 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 27 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 A ja chodzę z Obeliksem po krzakach 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Czy to SP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Czy to SP? Zgadza się 551. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 28 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Wesołych Świąt Wielkanocnych! Przyszła wiosna bo magnolie już kwitną w Central Parku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Muszę zacząć się uśmiechać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 @Kewin: zestaw ok, ale kapelusz ... hmm... trochę "tyrolski" w formie i chyba zbyt duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buku Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Kewin, z uśmiechem nie byłoby tego sznytu nowojorskiego gangstera włoskiego pochodzenia Co to za marynarka? Ciekawa podszewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi