Jakub84 Napisano 29 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2022 1 minutę temu, Jakub84 napisał: Nie bede odkrywczy: Macaroni, Zack, Poszetka (choć podobno nie mają pełnego asortymentu w Warszawie). Poza tym Benevento, jesli zamówisz do Warszawy (i dotrą 😂) to będziesz miał przymiarkę w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Le_Char Napisano 29 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2022 1 godzinę temu, Jakub84 napisał: Nie bede odkrywczy: Macaroni, Zack, Poszetka (choć podobno nie mają pełnego asortymentu w Warszawie). U Zacka akurat zawsze coś kupię raz na sezon, ale nie ma on w tym sezonie chinosów. Macaroni nic nie ma na stanie w moim rozmiarze. Sprawdzę Poszetkę, choć wybór - sądząc po stronie - dość ubogi. 1 godzinę temu, Jakub84 napisał: Poza tym Benevento, jesli zamówisz do Warszawy (i dotrą 😂) to będziesz miał przymiarkę w Warszawie Nie pytałbym o możliwość fizycznej przymiarki w Warszawie, gdybym mógł poczekać te 7-14 dni roboczych (a słyszałem historie, że czeka się i dłużej). Choć na plus dla Benevento to, że mają kompatybilną ze mną rozmiarówkę (we wcześniej wymienionych musiałbym brać rozmiar większy i zwężać w pasie do rozmiaru pomiędzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 29 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2022 @Le_Charjak nie masz daleko to podjedź do Tikeja i coś znajdziesz. Mr Vintage kiedyś pisał artykuł jakie marki szukać. Mam chinosy od 80zł do 400 i nie widzę sensu za nie płacić więcej niż 200zł. Najlepsze moje to marki Hiltl z Tikeja za 80zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Po spontanicznej przymiarce zakochałem się w zamszowych Loake Troon. Niestety nigdzie nie ma już mojego rozmiaru, a sam model został wycofany i nie ma jak go ściągnąć z UK. Tym samym szukam czegoś podobnego, co będzie mi służyć na co dzień do nieformalnych stylizacji. Zależy mi na zamszu w jaśniejszym odcieniu brązu i tęgości bliższej F, coby buty nie wyglądały ciężko (niewielki rozmiar 6.5 UK, raczej wąskie chino). Może akurat coś Wam ostatnio wpadło w oko? Zdjęcie z strony Loake Polska, link do buta o tu: https://sklep.loakepolska.pl/en/loake-1880-legacy-troon-brown-suede,3,2693,2958 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzej Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Witam. Posiada może ktoś na sprzedaż torbę podróżną Barona w kolorze czarnym lub brązowym😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 7 minut temu, andzej napisał: Witam. Posiada może ktoś na sprzedaż torbę podróżną Barona w kolorze czarnym lub brązowym😀 Tutaj znajdziesz: https://adam-baron.pl/dla-niego/torby-podrozne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzej Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Cena raczej nie jest zachęcająca do zakupu nawet w promocji☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzej Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Może ktoś posiada na sprzedaż ten model w kolorze ciemnego brązu lub czarną chętnie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 2 godziny temu, andzej napisał: Cena raczej nie jest zachęcająca do zakupu nawet w promocji☹️ A gdzie kupisz lepszą? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 1 godzinę temu, eye_lip napisał: A gdzie kupisz lepszą? Od "kogoś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzej Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Przepraszam zapomniałem dodać oczywiście może być używana😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 W dniu 29.09.2022 o 17:06, Le_Char napisał: Poszukuję chinosów spełniających następujące warunki: oczywiście jak najwyższa jakość w rozsądnej cenie (celuję raczej w półkę do 400 PLN, choć mogę dać i 500) styl (business) casual, głównie zakładam na nogi czarne sneakersy i pensówki możliwość przymierzenia stacjonarnie w Warszawie mile widziana rozmiarówka w gradacji 82-86-90 [cm] mile widziany szeroki wybór kolorów Z góry dziękuję. Zerknij na niemieckie marki z Peeka- Brax (Eurex by Brax), Hiltl. Na stronie/w aplikacji mozna sprawdzic dostepnosc modeli w salonach. Moze cos jest dostepne stacjonarnie. Marki fajne- posiadam kilka par i polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 9 godzin temu, mlesniowski napisał: Po spontanicznej przymiarce zakochałem się w zamszowych Loake Troon. Niestety nigdzie nie ma już mojego rozmiaru, a sam model został wycofany i nie ma jak go ściągnąć z UK. Tym samym szukam czegoś podobnego, co będzie mi służyć na co dzień do nieformalnych stylizacji. Zależy mi na zamszu w jaśniejszym odcieniu brązu i tęgości bliższej F, coby buty nie wyglądały ciężko (niewielki rozmiar 6.5 UK, raczej wąskie chino). Może akurat coś Wam ostatnio wpadło w oko? Zdjęcie z strony Loake Polska, link do buta o tu: https://sklep.loakepolska.pl/en/loake-1880-legacy-troon-brown-suede,3,2693,2958 https://www.skolyx.se/en/derbys/571-skolyx-plain-toe-derby-in-brown-suede.html Skolyx standardowo nie oferuje dostawy do Polski, ale można to zaaranżować po wcześniejszym kontakcie mailowym. Inna propozycja, ale ze względu na podeszwę już mocniej odbiega od butów ze zdjęcia: https://www.carminashoemaker.com/plain-toe-derby-brown-repello-80777 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 30 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2022 12 godzin temu, mlesniowski napisał: Po spontanicznej przymiarce zakochałem się w zamszowych Loake Troon. Niestety nigdzie nie ma już mojego rozmiaru, a sam model został wycofany i nie ma jak go ściągnąć z UK. Tym samym szukam czegoś podobnego, co będzie mi służyć na co dzień do nieformalnych stylizacji. Zależy mi na zamszu w jaśniejszym odcieniu brązu i tęgości bliższej F, coby buty nie wyglądały ciężko (niewielki rozmiar 6.5 UK, raczej wąskie chino). Może akurat coś Wam ostatnio wpadło w oko? Zdjęcie z strony Loake Polska, link do buta o tu: https://sklep.loakepolska.pl/en/loake-1880-legacy-troon-brown-suede,3,2693,2958 @mlesniowskizajrzyj na forumowy bazarek, wystawiam Alfred Sargent w tym rozmiarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 1 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2022 Czarny garnitur w rozsądnej cenie (co pewnie w obecnych warunkach oznacza co najmniej 2k...), co polecacie? Na ten moment rozważam Milera i SuitSupply, ale może macie coś ciekawego do zarekomendowanie spoza tego duetu? Ja wiem, że taka kombinacja może się tu wydawać czymś dziwnym, ale niestety czasem trzeba kogoś pożegnać i to według mnie najodpowiedniejszy do tego strój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 2 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2022 Moim zdaniem nie ma nic nieodpowiedniego w ciemnogranatowym/grafitowym garniturze ze stonowanymi dodatkami. Czarny to słaba inwestycjaa poza sieciówkami typu Bytom/Vistula to nawet nie widziałem nic jakościowego na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Le_Char Napisano 2 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2022 W dniu 30.09.2022 o 17:50, adamW napisał: Zerknij na niemieckie marki z Peeka- Brax (Eurex by Brax), Hiltl. Padło na Brax Cadiz w kolorze beżowym (więc nie linia Eurex by Brax, ale też wyglądają w porządku - tkanina ma bardzo przyjemny chwyt), ale z linii Feel Good. Hiltl leżał najlepiej, ale poza budżetem (na promocjach same slimy). Teraz zostaje tylko oddać do krawcowej na skrócenie nogawek i bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 6 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2022 W dniu 30.09.2022 o 20:20, Wodzu napisał: https://www.skolyx.se/en/derbys/571-skolyx-plain-toe-derby-in-brown-suede.html Skolyx standardowo nie oferuje dostawy do Polski, ale można to zaaranżować po wcześniejszym kontakcie mailowym. Inna propozycja, ale ze względu na podeszwę już mocniej odbiega od butów ze zdjęcia: https://www.carminashoemaker.com/plain-toe-derby-brown-repello-80777 Dzięki, zupełnie zapomniałem o tym sklepie! Aktualnie nie ma żadnego problemu z dostawą do Polski: jest darmowa i można ją wybrać przy składaniu zamówienia. Skoro za pierwszym razem poszło tak dobrze, to pozwolę sobie zapytać o sneakersy podobne do tych Partigiani (brązowy zamsz, ciemna podeszwa). Przeszukałem sporo sklepów typu Bobbies ale nie mogę nic znaleźć, a Partigiani wydają się być wyjątkowo niewygodne. Czuję też duży dysonans jeśli chodzi o stosunek ceny do oferowanej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringokwasny Napisano 7 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2022 Witam. Szukam suede bobmber lub harrington jacket. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie/propozycje ?Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yourii Napisano 2 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2022 Mam zamiar kupić golf oraz sweter/bluzę z wełny merynosów. Podobają mi się te z Suit Supply, ale cena dość wysoka. Czy na okoliczność black friday SuSu robi jakieś rabaty? Ktoś pamięta jak było w poprzednich latach? Jeśli nie, to co możecie polecić z innych marek i podobnej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2022 Wydaje mi się, że polityka sprzedażowa SuitSupply jest taka, że nie ma żadnych promocji ani obniżek, natomiast co jakiś czas (2x do roku) uruchamiają outlet z przecenionymi rzeczami ze starszych kolekcji, być może zostanie otwarty na BF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 3 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2022 Mam zamiar kupić golf oraz sweter/bluzę z wełny merynosów. Podobają mi się te z Suit Supply, ale cena dość wysoka. Czy na okoliczność black friday SuSu robi jakieś rabaty? Ktoś pamięta jak było w poprzednich latach? Jeśli nie, to co możecie polecić z innych marek i podobnej jakości?Używam merynosów Charles Thyrwitt i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem , jak wypadają w konfrontacji z SuSu ale nie mam potrzeby próbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 3 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2022 Na podstawie własnego doświadczenia z czystym sumieniem mogę polecić swetry z wełny merino od Uniqlo. Mam dwa cardigany i nie widzę różnicy między nimi a powiedzmy swetrami od Polo Ralph Lauren czy od Ganta. Mam też golf merino z linii premium z H&M; i w tym przypadku nie mam na co narzekać. Z SS mam tylko gruby, zimowy sweter więc trudno porównać. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Le_Char Napisano 6 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2022 W dniu 3.11.2022 o 10:32, pablocito napisał: Używam merynosów Charles Thyrwitt i jestem bardzo zadowolony. Ja tak samo, jedyna wada to mało miejsca na głowę (ale po założeniu jest w porządku). Pewnie to wina ich rozmiarówki - wszędzie indziej M-ka jest ciasna, tutaj S-ka jest akurat. A przy okazji zapytam o uniwersalną kurtkę przejściową (tj. pasującą zarówno do dresu, jak również nadającą się do założenia do zestawów niewymagających marynarki) w budżecie do około 1000 PLN. Szukałem i albo producenci podnieśli ceny drastycznie (na przykład z 800 do 1500 w jeden sezon), albo oferta jest mocno festyniarska. Oczywiście szukałem jakiegoś Barboura, ale nie byłem w stanie znaleźć w żadnym sklepie interesującego mnie modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2022 Czy ktoś może polecić dobre miejsce do kupna guzików? Szukam guzików wykonanych z corozo, do koszulki typu henley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi