Sir Well Endowed Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 Cześć, czy ktoś może wie, gdzie mógłbym kupić zamszowe(najlepiej ciemny brąz) brogowane trzewiki na gumowej podeszwie do maksymalnie 1200-1500PLN? Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Cytuj
flozbi Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 Poniżej ćwierćbrogsy zgodne z opisem https://www.crownhillshoes.com/pl/mezczyzna/balmoral-boots-brazowy-the-lisboa Cytuj
zixart Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 22 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: E.G. Capelli Dziękuję! Jakaś opinia co do jakości/wykonania? To poziom EoE czy może niżej/wyżej? Mało opinii na forum znalazłem. Cytuj
Pan Elegant Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 22 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: E.G. Capelli Capelli z wysyłką kosztuje 115 euro, czyli około 500 zł. Kolega ma mniejszy budżet, co wyraźnie napisał. Cytuj
Pawcio Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 16 godzin temu, Sir Well Endowed napisał: Cześć, czy ktoś może wie, gdzie mógłbym kupić zamszowe(najlepiej ciemny brąz) brogowane trzewiki na gumowej podeszwie do maksymalnie 1200-1500PLN? Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Coś takiego https://www.skoaktiebolaget.com/collections/boots/products/lof-tung-adams-brown-suede ? Przekracza nieco budżet, ale zdarzają się promocje. 1 Cytuj
Manolete Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Panowie, jak sobota, to tylko do Lidla, do Lidla, a jak klasyczny sweter tenisowy o dobrej proporcjonalności cena/jakość, to? Cytuj
Piotr Kosek Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Wyskoczyła mi reklama jakiejś stronki krzaka z "jedwabnymi krawatami". Taka koncepcja złoto czarna z kwiatowymi elementami całkiem do mnie trafia. Kojarzy ktoś może podobne wzornictwo i kolorystykę ale faktycznie w dobrej jakości? Zwłaszcza trafia do mnie drugi od prawej na dole. Cytuj
eye_lip Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Jak jesteś fancy grabarzem to jest to dobra koncepcja. 2 Cytuj
Piotr Kosek Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 11 minut temu, eye_lip napisał: Jak jesteś fancy grabarzem to jest to dobra koncepcja. Jestem człowiekiem wielu aktywności i zainteresowań 1 1 Cytuj
eye_lip Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Myślę, że nie ma takich krawatów w dobrej jakości, ponieważ nie ma na taki produkt zapotrzebowania - to nie jest wzór który może odnaleźć się w klasycznej męskiej elegancji, także tej mocno casualowej czy dandy - jest tandetny w swoim zestawieniu kolorystycznym. No może gdzieś w rodzinie Soprano by się odnalazł przy za dużej marynarce, na szyi jakiegoś Kilera. 1 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Piękne. Złote, a skromne... 5 Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Nie wiem czy te krawaty da ładne czy nie, w sumie nie znam się, mi się nie podobają, ale nieśmiało zaznaczę ze estetyka i jakość nie zawsze idą w parze. Wiele firm oferuje produkty które tutaj nie zyskałyby poklasku, które mimo wszystko są wysokiej jakości.Tak wiec nie zdziwiłbym się widząc takie krawaty wykonane z najwyższej jakości jedwabiu. Poszukałbym w ofercie Marek bardziej „modowych” - tylko wtedy metka może zwalić z nóg. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Kupię coś, ale jeszcze nie wiem co ? jakoś naszła mnie ochota aby sprawić sobie przyjemność i coś sobie kupić. Niestety nie mam pomysłu, bo spodni, butów, marynarek, piór, poszetek, pasków, zegarków nie chcę więcej.... Myślałem o jakimś fajnym gadżecie, ale myślach się skończyło ? jak żyć? ? Cytuj
lubo69 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 @Krzysiek_W, Twój dylemat jest znamienny dla kondycji forum w ostatnich latach. "Starzy" już wszystko mają i wpadają co jakiś czas pokazać jak trzymają się pięcio- czy dziesięcioletnie buty i czy kot nie przytył. "Nowi" zmienili próg cenowy "pierwszych dobrych butów" z 300 zł na 500 zł (inflacja), ale problemy pozostały. Nadal Cena Czyni Cuda. Ad rem, kup sobie gramofon. W czasach streamingu winyle mają tyle samo sensu ile wieczne pióra w czasach Apple Pencil, więc temat powinien Cię wciągnąć? 2 2 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 32 minuty temu, lubo69 napisał: @Krzysiek_W, Twój dylemat jest znamienny dla kondycji forum w ostatnich latach. "Starzy" już wszystko mają i wpadają co jakiś czas pokazać jak trzymają się pięcio- czy dziesięcioletnie buty i czy kot nie przytył. "Nowi" zmienili próg cenowy "pierwszych dobrych butów" z 300 zł na 500 zł (inflacja), ale problemy pozostały. Nadal Cena Czyni Cuda. Ad rem, kup sobie gramofon. W czasach streamingu winyle mają tyle samo sensu ile wieczne pióra w czasach Apple Pencil, więc temat powinien Cię wciągnąć? Trochę mi ulżyło że nie tylko ja tak mam ? gramofon byłby super pomysłem, lecz konstrukcja i projekt mojego domu wymusiła duże pomieszczenia niezbyt do podziału na mniejsze, a jako że dzieci muszą mieć swoje pokoje to mój gabinet jest w fazie projektu, gdy tylko starszy syn uzna że się wyprowadza na swojej, czyli pewnie za 15 lat ? natomiast córeczka ma takie łapki ciekawskie, że adapter mógłby być zagrożony jako potencjalna karuzela dla misiów ? Cytuj
Velahrn Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 2 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Kupię coś, ale jeszcze nie wiem co ? jakoś naszła mnie ochota aby sprawić sobie przyjemność i coś sobie kupić. Niestety nie mam pomysłu, bo spodni, butów, marynarek, piór, poszetek, pasków, zegarków nie chcę więcej.... Myślałem o jakimś fajnym gadżecie, ale myślach się skończyło ? jak żyć? ? Przestań kupować, a zacznij zamawiać! Wszystko, co kiedykolwiek chciałeś mieć - spisz sobie i zacznij zamawiać! I nie wstydź się odrobiny ekscentryczności. Im jesteś starszy, tym na więcej możesz sobie pozwolić. Ja na przykład uszyłem na miarę: - tweedowy garnitur, który zakładam bardzo często, 1-2 razy na tydzień, aż sam się dziwię (dwa "zwykłe" garnitury leża w szafie i łapią kurz). - garnitur a la lata '30, z półpasem z tyłu i action back (nie wiem, jak to jest po polsku - ma nadmiar materiału na plecach układający się w zakładki, które otwierają się przy ruchach), w przyszłym tygodniu odbieram, na pewno pokażę na forum A czekają bardziej szalone projekty: - marynarka klubowa w stylu preppy, klasyczna granatowa odd jacket, ale z ręcznym haftem mojej Alma Mater na piersi - pumpy z materiału typu loden, w celu wykorzystania jesień/zima jako spodnie outdoorowe albo nawet codzienne! (mogę sobie na to pozwolić w swojej pracy), materiał już mam - rękawiczki na miarę z różnych stworzeń (na razie mam z owcy, kozy, sarny, jelenia, mam materiał na kangura, docelowo ma też być pekari, kapibara, renifer i co się jeszcze pojawi) itp. 1 2 Cytuj
lubo69 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 36 minut temu, Velahrn napisał: spisz sobie i zacznij zamawiać! I nie wstydź się odrobiny ekscentryczności. Im jesteś starszy, tym na więcej możesz sobie pozwolić. @Ernestson, jak skończymy szarą dwurzędówkę, robimy frak. @Krzysiek_W, a kurtkę stojącą z konia masz? W Aero zrobią Ci nawet z futerkiem, zdaje się że takie lubisz. 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 19 minut temu, lubo69 napisał: a kurtkę stojącą z konia masz? Jakby zmienić szyk zdania, to dotarlibyśmy do sedna: co warto mieć. Nie jakieś tam gadżety ?. 2 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 33 minuty temu, Tanatos70 napisał: Jakby zmienić szyk zdania, to dotarlibyśmy do sedna: co warto mieć. Nie jakieś tam gadżety ? Masz na myśli że.im ktoś starszy tym bardziej może chcieć posiadać stojącego konia? ? 2 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 W rzeczy samej. Mam swoje lata, wiem co mówię ? 1 Cytuj
Koval Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Czyli co? - musisz kupić stajnię, żeby rzeczony koń miał gdzie stać?... Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 Godzinę temu, lubo69 napisał: @Ernestson, jak skończymy szarą dwurzędówkę, robimy frak. @Krzysiek_W, a kurtkę stojącą z konia masz? W Aero zrobią Ci nawet z futerkiem, zdaje się że takie lubisz. Myślałem o kurtce, tylko obawiam się dopasowania rozmiaru na odleglosc 1 godzinę temu, Velahrn napisał: Przestań kupować, a zacznij zamawiać! Wszystko, co kiedykolwiek chciałeś mieć - spisz sobie i zacznij zamawiać! I nie wstydź się odrobiny ekscentryczności. Im jesteś starszy, tym na więcej możesz sobie pozwolić. Ja na przykład uszyłem na miarę: - tweedowy garnitur, który zakładam bardzo często, 1-2 razy na tydzień, aż sam się dziwię (dwa "zwykłe" garnitury leża w szafie i łapią kurz). - garnitur a la lata '30, z półpasem z tyłu i action back (nie wiem, jak to jest po polsku - ma nadmiar materiału na plecach układający się w zakładki, które otwierają się przy ruchach), w przyszłym tygodniu odbieram, na pewno pokażę na forum A czekają bardziej szalone projekty: - marynarka klubowa w stylu preppy, klasyczna granatowa odd jacket, ale z ręcznym haftem mojej Alma Mater na piersi - pumpy z materiału typu loden, w celu wykorzystania jesień/zima jako spodnie outdoorowe albo nawet codzienne! (mogę sobie na to pozwolić w swojej pracy), materiał już mam - rękawiczki na miarę z różnych stworzeń (na razie mam z owcy, kozy, sarny, jelenia, mam materiał na kangura, docelowo ma też być pekari, kapibara, renifer i co się jeszcze pojawi) itp. No właśnie to co chciałem to mam, a marynarki, garnitury itd już mnie tak nie kręcą - mam budowę dobrze dopasowana do rozmiarowka susu i z tym mi dobrze Cytuj
lubo69 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 2 minuty temu, Krzysiek_W napisał: Myślałem o kurtce, tylko obawiam się dopasowania rozmiaru na odleglosc Dzieci do babci itd. i z żoną do Szkocji, najlepiej jesienią, bo najpiękniej. Wartość dodana: żona łatwiej przetrawi cenę kurtki. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 23 minuty temu, Koval napisał: Czyli co? - musisz kupić stajnię, żeby rzeczony koń miał gdzie stać?... Chyba chodzi o inne konie ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi