Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Sir Well Endowed napisał:

Cześć, czy ktoś może wie, gdzie mógłbym kupić zamszowe(najlepiej ciemny brąz) brogowane trzewiki na gumowej podeszwie do maksymalnie 1200-1500PLN?

Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli

Coś takiego https://www.skoaktiebolaget.com/collections/boots/products/lof-tung-adams-brown-suede ? Przekracza nieco budżet, ale zdarzają się promocje. 

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wyskoczyła mi reklama jakiejś stronki krzaka z "jedwabnymi krawatami". Taka koncepcja złoto czarna z kwiatowymi elementami całkiem do mnie trafia. Kojarzy ktoś może podobne wzornictwo i kolorystykę ale faktycznie w dobrej jakości? Zwłaszcza trafia do mnie drugi od prawej na dole.

Screenshot_20210226-073508_Facebook.jpg

Opublikowano

Myślę, że nie ma takich krawatów w dobrej jakości, ponieważ nie ma na taki produkt zapotrzebowania - to nie jest wzór który może odnaleźć się w klasycznej męskiej elegancji, także tej mocno casualowej czy dandy - jest tandetny w swoim zestawieniu kolorystycznym. No może gdzieś w rodzinie Soprano by się odnalazł przy za dużej marynarce, na szyi jakiegoś Kilera. 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie wiem czy te krawaty da ładne czy nie, w sumie nie znam się, mi się nie podobają, ale nieśmiało zaznaczę ze estetyka i jakość nie zawsze idą w parze. Wiele firm oferuje produkty które tutaj nie zyskałyby poklasku, które mimo wszystko są wysokiej jakości.
Tak wiec nie zdziwiłbym się widząc takie krawaty wykonane z najwyższej jakości jedwabiu. Poszukałbym w ofercie Marek bardziej „modowych” - tylko wtedy metka może zwalić z nóg.

Opublikowano

Kupię coś, ale jeszcze nie wiem co ? jakoś naszła mnie ochota aby sprawić sobie przyjemność i coś sobie kupić. Niestety nie mam pomysłu, bo spodni, butów, marynarek, piór, poszetek, pasków, zegarków nie chcę więcej.... Myślałem o jakimś fajnym gadżecie, ale myślach się skończyło ? jak żyć? ?

Opublikowano

@Krzysiek_W, Twój dylemat jest znamienny dla kondycji forum w ostatnich latach. "Starzy" już wszystko mają i wpadają co jakiś czas pokazać jak trzymają się pięcio- czy dziesięcioletnie buty i czy kot nie przytył. "Nowi" zmienili próg cenowy "pierwszych dobrych butów" z 300 zł na 500 zł (inflacja), ale problemy pozostały. Nadal Cena Czyni Cuda.

Ad rem, kup sobie gramofon. W czasach streamingu winyle mają tyle samo sensu ile wieczne pióra w czasach Apple Pencil, więc temat powinien Cię wciągnąć?

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
32 minuty temu, lubo69 napisał:

@Krzysiek_W, Twój dylemat jest znamienny dla kondycji forum w ostatnich latach. "Starzy" już wszystko mają i wpadają co jakiś czas pokazać jak trzymają się pięcio- czy dziesięcioletnie buty i czy kot nie przytył. "Nowi" zmienili próg cenowy "pierwszych dobrych butów" z 300 zł na 500 zł (inflacja), ale problemy pozostały. Nadal Cena Czyni Cuda.

Ad rem, kup sobie gramofon. W czasach streamingu winyle mają tyle samo sensu ile wieczne pióra w czasach Apple Pencil, więc temat powinien Cię wciągnąć?

Trochę mi ulżyło że nie tylko ja tak mam ? gramofon byłby super pomysłem, lecz konstrukcja i projekt mojego domu wymusiła duże pomieszczenia niezbyt do podziału na mniejsze, a jako że dzieci muszą mieć swoje pokoje to mój gabinet ;) jest w fazie projektu, gdy tylko starszy syn uzna że się wyprowadza na swojej, czyli pewnie za 15 lat ? natomiast córeczka ma takie łapki ciekawskie, że adapter mógłby być zagrożony jako potencjalna karuzela dla misiów ?

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiek_W napisał:

Kupię coś, ale jeszcze nie wiem co ? jakoś naszła mnie ochota aby sprawić sobie przyjemność i coś sobie kupić. Niestety nie mam pomysłu, bo spodni, butów, marynarek, piór, poszetek, pasków, zegarków nie chcę więcej.... Myślałem o jakimś fajnym gadżecie, ale myślach się skończyło ? jak żyć? ?

Przestań kupować, a zacznij zamawiać!

Wszystko, co kiedykolwiek chciałeś mieć - spisz sobie i zacznij zamawiać! I nie wstydź się odrobiny ekscentryczności. Im jesteś starszy, tym na więcej możesz sobie pozwolić.

Ja na przykład uszyłem na miarę:

- tweedowy garnitur, który zakładam bardzo często, 1-2 razy na tydzień, aż sam się dziwię (dwa "zwykłe" garnitury leża w szafie i łapią kurz).

- garnitur a la lata '30, z półpasem z tyłu i action back (nie wiem, jak to jest po polsku - ma nadmiar materiału na plecach układający się w zakładki, które otwierają się przy ruchach), w przyszłym tygodniu odbieram, na pewno pokażę na forum

A czekają bardziej szalone projekty:

- marynarka klubowa w stylu preppy, klasyczna granatowa odd jacket, ale z ręcznym haftem mojej Alma Mater na piersi 

- pumpy z materiału typu loden, w celu wykorzystania jesień/zima jako spodnie outdoorowe albo nawet codzienne! (mogę sobie na to pozwolić w swojej pracy), materiał już mam :)

- rękawiczki na miarę z różnych stworzeń (na razie mam z owcy, kozy, sarny, jelenia, mam materiał na kangura, docelowo ma też być pekari, kapibara, renifer i co się jeszcze pojawi)

itp.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
36 minut temu, Velahrn napisał:

spisz sobie i zacznij zamawiać! I nie wstydź się odrobiny ekscentryczności. Im jesteś starszy, tym na więcej możesz sobie pozwolić.

@Ernestson, jak skończymy szarą dwurzędówkę, robimy frak.

@Krzysiek_W, a kurtkę stojącą z konia masz? W Aero zrobią Ci nawet z futerkiem, zdaje się że takie lubisz.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, lubo69 napisał:

@Ernestson, jak skończymy szarą dwurzędówkę, robimy frak.

@Krzysiek_W, a kurtkę stojącą z konia masz? W Aero zrobią Ci nawet z futerkiem, zdaje się że takie lubisz.

Myślałem o kurtce, tylko obawiam się dopasowania rozmiaru na odleglosc

1 godzinę temu, Velahrn napisał:

Przestań kupować, a zacznij zamawiać!

Wszystko, co kiedykolwiek chciałeś mieć - spisz sobie i zacznij zamawiać! I nie wstydź się odrobiny ekscentryczności. Im jesteś starszy, tym na więcej możesz sobie pozwolić.

Ja na przykład uszyłem na miarę:

- tweedowy garnitur, który zakładam bardzo często, 1-2 razy na tydzień, aż sam się dziwię (dwa "zwykłe" garnitury leża w szafie i łapią kurz).

- garnitur a la lata '30, z półpasem z tyłu i action back (nie wiem, jak to jest po polsku - ma nadmiar materiału na plecach układający się w zakładki, które otwierają się przy ruchach), w przyszłym tygodniu odbieram, na pewno pokażę na forum

A czekają bardziej szalone projekty:

- marynarka klubowa w stylu preppy, klasyczna granatowa odd jacket, ale z ręcznym haftem mojej Alma Mater na piersi 

- pumpy z materiału typu loden, w celu wykorzystania jesień/zima jako spodnie outdoorowe albo nawet codzienne! (mogę sobie na to pozwolić w swojej pracy), materiał już mam :)

- rękawiczki na miarę z różnych stworzeń (na razie mam z owcy, kozy, sarny, jelenia, mam materiał na kangura, docelowo ma też być pekari, kapibara, renifer i co się jeszcze pojawi)

itp.

No właśnie to co chciałem to mam, a marynarki, garnitury itd już mnie tak nie kręcą - mam budowę dobrze dopasowana do rozmiarowka susu i z tym mi dobrze :)

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiek_W napisał:

Myślałem o kurtce, tylko obawiam się dopasowania rozmiaru na odleglosc

Dzieci do babci itd. i z żoną do Szkocji, najlepiej jesienią, bo najpiękniej. Wartość dodana: żona łatwiej przetrawi cenę kurtki.