mosze Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Po południu smoking jacket. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 23 Marzec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Ja dwa lata temu przestałem spać w krawacie ze względu na bezdech. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Teraz śpisz w muszce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Teraz śpisz w muszce?W fularze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Ja w wannie, bo w Jak poznałem waszą matkę Barney mówił, że garnitur mniej się gniecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 25 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2020 Czy myślicie, że granatowa marynarka z tropiku będzie w miarę uniwersalna w zakresie pory roku od powiedzmy marca do października, czy raczej tylko na letnie miesiące i czy raczej tylko do "lekkich" ubrań w stylu loafersy, cienkie chino, lniane spodnie, czy np. jako klasyczna, sportowa granatowa uniwersalna marynarka da radę, np. do grubszych chinosów, jeansów, itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2020 Będzie dość uniwersalna, o ile nie masz zamiaru używać jej w chłodne dni jako okrycia wierzchniego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Jak zapiąć wewnętrzny guzik w dwurzędowym płaszczu/marynarce? Czuję się jak przedszkolak pierwszy raz w życiu próbujący zasznurować buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 1 minutę temu, ciasteczkowy napisał: Jak zapiąć wewnętrzny guzik w dwurzędowym płaszczu/marynarce? Czuję się jak przedszkolak pierwszy raz w życiu próbujący zasznurować buty. Wewnętrzny guzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 37 minut temu, ciasteczkowy napisał: Jak zapiąć wewnętrzny guzik w dwurzędowym płaszczu/marynarce? Czuję się jak przedszkolak pierwszy raz w życiu próbujący zasznurować buty. https://www.youtube.com/watch?v=Qer7tmCHdtw&t=80 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Wewnętrzny guzik?Co Cię dziwi Żorżu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 52 minuty temu, eye_lip napisał: 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Wewnętrzny guzik? Co Cię dziwi Żorżu? Sorry, pomieszało mi się z tymi guzikami co zabezpieczają materiał przed wyrwaniem. W płaszczu nigdy tego nie zapinam (czyt. spasłem się i nie wchodzi ręka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 12 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Jak zapiąć wewnętrzny guzik w dwurzędowym płaszczu/marynarce? Czuję się jak przedszkolak pierwszy raz w życiu próbujący zasznurować buty. Rozumiem, że masz 100% pewność, że tylko Ty tak masz i dlatego zadałeś to pytanie ;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 13 hours ago, Wodzu said: https://www.youtube.com/watch?v=Qer7tmCHdtw&t=80 Dziękówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 4 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2020 Panowie, kolejna porcja loafersów. Po lewej Massimo Dutti w całkiem dobrej cenie (~350pln) vs Hugo Bossi (~700pln). Massimo Dutti zdecydowanie bardziej mi się podobają, ale bardzo ciasno leżą na podbiciu i zastanawiam się czy są w stanie na tyle się rozbić. Odsyłać czy zamawiać kolejne do przymiarki? Następne w kolejności do przymiarki mam Skolyx, Velasca, Mojras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 5 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2020 14 godzin temu, achimpe napisał: Panowie, kolejna porcja loafersów. Po lewej Massimo Dutti w całkiem dobrej cenie (~350pln) vs Hugo Bossi (~700pln). Massimo Dutti zdecydowanie bardziej mi się podobają, ale bardzo ciasno leżą na podbiciu i zastanawiam się czy są w stanie na tyle się rozbić. Odsyłać czy zamawiać kolejne do przymiarki? Następne w kolejności do przymiarki mam Skolyx, Velasca, Mojras. Kiedyś napisałbym "rozbijaj" ale dziś jak but przynajmniej dobrze nie leży to daję sobie spokój. Za dużo się nacierpiałem. Spróbuj może rozmiar wyżej. Nie mam rozeznania co do tych marek. MD to pewnie taki but na dobry początek ale czy za 350? HB trzeba sprawdzić kto dla nich robi te buty ale na pewno większość osób się ze mną zgodzi, że za tą kwotę jest kilka lepszych rozwiązań: Berwick, Crownhill, Partenope,... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 5 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2020 9 godzin temu, kamilp napisał: Kiedyś napisałbym "rozbijaj" ale dziś jak but przynajmniej dobrze nie leży to daję sobie spokój. Za dużo się nacierpiałem. Spróbuj może rozmiar wyżej. Nie mam rozeznania co do tych marek. MD to pewnie taki but na dobry początek ale czy za 350? HB trzeba sprawdzić kto dla nich robi te buty ale na pewno większość osób się ze mną zgodzi, że za tą kwotę jest kilka lepszych rozwiązań: Berwick, Crownhill, Partenope,... HB odsyłam, całkiem przyjemne buty, ale nie za tą cenę. Mieszkam w Danii, więc jak na lokalny rynek 350 zł za MD to dobra cena. Zamówię Skolyx i zobaczę jak będzie leżał. Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Macie doświadczenia z zamawianiem na czasie z EU do Polski? Chciałbym wysłać z Niemiec buty do renowacji w Warszawie. Nie wiem, czy przesyłki docierają. Mam nadzieję, że buty nie będą skanowane i wysyłane dalej mailem 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Koleżanki i koledzy, poszukuję odpowiedzi w temacie opłacalności naprawy butów (marki Loake 1880). Naprawa to wymiana podeszew skórzanych na skórzane. Czy ktoś z Was zastanawiał się kiedyś, robił kalkulację pod kątem opłacalności naprawiana obuwia takie lub innego producenta (myślę o markach, która są na forum prezentowane)? Od którego momentu taka inwestycja jest bez sensu? Co o tym decyduje? Będę zobowiązany za Wasze przemyślenia i propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Ja tam bym wymieniał o ile cholewki są w dobrym stanie. Wolę spatynowane czasem i rozchodzone buty. Koszt wymiany podeszwy to nawet dla butów tanich 25-35% ceny nowej pary, więc finansowo na pewno zawsze bardziej opłacalna jest wymiana podeszwy niż zakup nowych butów. Natomiast w przypadku Loake nie wymieniałbym podeszwy na skórzaną. Loake ma bardzo kiepskiej jakości skórzane podeszwy, za rok czy dwa znów będziesz musiał je wymieniać... Ja w swojej parze wymieniałem podeszwę skórzaną na gumową (coś w stylu City sole od C&J, nie pamiętam jak się to nazywa w Loake). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Absolutnie zgadzam sie z Zającem mam 2 pary loaków jedna kupiona ok 7 lat temu w butiku na rozbrat u Makaroniarza (model strand 1888)druga nabyta na e-bayu.Pamiętam,że przy pierwszej parze po roku podeszwa była tak miękka i zajechana jakby miała kilka lat a wytrzymała niespełna rok po niezbyt intensywnym użytkowaniu Te kupione później Od razu oddałem do zelowania i nie żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 @Zajac Poziomka @Pendoro Panowie dziękuję za wasze podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Macie doświadczenia z zamawianiem na czasie z EU do Polski? Chciałbym wysłać z Niemiec buty do renowacji w Warszawie. Nie wiem, czy przesyłki docierają. Mam nadzieję, że buty nie będą skanowane i wysyłane dalej mailem DochodząWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 7 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2020 Czy ktoś ma wiadomości na temat benevento czy w obecnej sytuacji mozna zamówić spodnie? Ktoś cos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2020 W dniu 7.04.2020 o 09:36, Pendoro napisał: Czy ktoś ma wiadomości na temat benevento czy w obecnej sytuacji mozna zamówić spodnie? Ktoś cos wie? Przepraszam za truizm, ale czy pytałeś w Benevento? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi