pablocito Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2020 Moim zadniem do granatowych spodni i biorąc pod uwagę przytoczone okoliczności lepsza będzie ta druga. 2 Cytuj
alabuz Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Do jeansów i granatowych chino: szara marynarka, do beżowych chino: ta pierwsza.Dodatkowo biorąc pod uwagę Twoją garderobę, kupiłbym szarą 2 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Dzięki za pomoc , wezmę szarą ? Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2020 Panowie ma ktoś może nadwyżkę pokrowców Suitsupply ? Chętnie odkupię 1 szt ? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2020 Ja mam kilka zapasowych 1 Cytuj
Retz Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Panowie, z Waszego doświadczenia, ile cm rękawa marynarki da się skrócić górą (marynarka SuSu)? Byłbym też wdzięczny za jakieś sprawdzone namiary w Warszawie na takie przeróbki. Cytuj
mosze Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Można skrócić i górą, i dołem. Skrócenie górą w praktyce ogranicza fakt, że rękaw się zwęża i biceps może się nie zmieścić. Cytuj
Retz Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 12 godzin temu, mosze napisał: Można skrócić i górą, i dołem. Skrócenie górą w praktyce ogranicza fakt, że rękaw się zwęża i biceps może się nie zmieścić. Dzięki za odpowiedź. Dołem nie mogę, bo ma rozpinane guziki. Pewnie mam krótkie łapki, ale często trafiam na marynarki w moim rozmiarze (48), które mają ponad 5cm za długie rękawy (25,5 cala zamiast 23 z hakiem). Skracał ktoś górą aż tyle? Cytuj
Retz Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 18 godzin temu, xkoziol napisał: W większości przypadków tyle ile potrzeba. Józef Błoński, https://www.blonski.pl/ Stokrotne dzięki za namiary. Cytuj
mosze Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Godzinę temu, Retz napisał: Dzięki za odpowiedź. Dołem nie mogę, bo ma rozpinane guziki. Pewnie mam krótkie łapki, ale często trafiam na marynarki w moim rozmiarze (48), które mają ponad 5cm za długie rękawy (25,5 cala zamiast 23 z hakiem). Skracał ktoś górą aż tyle? Nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałeś. Jeśli nie ograniczają Cię koszty, a obawiasz się za wąskiego rękawa, to skracasz dołem ile się da (żeby wciąż dobrze wyglądało), a resztę górą. Na dole jest zapas na skrócenie, oczywiście niewielkie. Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Ja bym jednak w takiej sytuacji proponował poszukać marynarek z innych firm, mających nierozcięte dziurki. Rozcięte dziurki to żadna ekskluzywność (choćby i nasze rodzime Lantier takie posiadają), a tylko problemy i kosztowne przeróbki. Wiele firm z o wiele wyższej półki cenowej sprzedaje marynarki RTW z nierozciętymi dziurkami albo wręcz bez imitacji dziurek i bez przyszytych guzików (które krawiec może dorobić już po dokonaniu skrócenia rękawów). Suit Supply to żaden rarytas dla którego warto dokładać 2-3 stówki za przeróbki które niekoniecznie dadzą dobry efekt. 3 1 Cytuj
Retz Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Ja bym jednak w takiej sytuacji proponował poszukać marynarek z innych firm, mających nierozcięte dziurki. Rozcięte dziurki to żadna ekskluzywność (choćby i nasze rodzime Lantier takie posiadają), a tylko problemy i kosztowne przeróbki. Wiele firm z o wiele wyższej półki cenowej sprzedaje marynarki RTW z nierozciętymi dziurkami albo wręcz bez imitacji dziurek i bez przyszytych guzików (które krawiec może dorobić już po dokonaniu skrócenia rękawów). Suit Supply to żaden rarytas dla którego warto dokładać 2-3 stówki za przeróbki które niekoniecznie dadzą dobry efekt. Masz oczywiście rację. Ale ja, na razie, kupuję głównie na ebayu. I, jak na złość, gdy trafia się jakaś fantastyczna okazja, (taka, że opłaca się nawet dodać kilka stówek za przeróbki), a pozostałe wymiary zdają się pasować, to cały zakup rozbija się o te cholerne długie i rozcięte rękawy (którymi zgoła się nie emocjonuję, przeciwnie). Tak na marginesie, z moich ibejowych poszukiwań wynika, że te bez dziurek, do "samodzielnego montażu", są akurat najdroższe, zazwyczaj z jakichś włoskich luksusowych sartorii. 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Porównywalne cenowo i rozmiarowo z SS - sprawdź sklep Sartoriale, produkty marek Sartoria Partenopea, Sartoria Castangia, D’Avenza. Za zapisanie się do newslettera masz 15% zniżki i wtedy cenowo wiele z produktów tych firm robi się w granicach 350 USD czyli pułap SS. Jakość nieporównywalnie wyższa, a rękawy mają krótsze (np. w SS skracam o 2cm w Sartoria Partenopea w ogóle nie muszę), dodatkowo dziurki nie są przecięte lub guziki w ogóle nie są przyszyte. 2 Cytuj
mosze Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Na ibeju trzeba pytać sprzedawców. Zdarza się, że dana firma w marynarkach dziurki przecina, a w garniturach już nie. Albo nie przecina w niektórych liniach/krojach. Cytuj
lubo69 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi BwB edition:Q: Jak usunąć plamę z zamszowych butów?A: Dołóż do Yanko. 2 Cytuj
Retz Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Panowie, jeszcze jedno pytanie. Zamierzam - na dniach - uszyć garnitur z marynarką dwurzędową. Do tańca na scenie (choć nie wiem, czy to istotne). Przeglądam fotki, żeby łatwiej mi się gawędziło z krawcem. Spodobał mi się krój, jak na zdjęciu poniżej. Sporo odsłania, a niektóre dwurzędówki wygładają jak kurtki zapięte pod szyją. Co o tym sądzicie? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi (szerokość klap, wysokość kozerki, układ guzików itd., itp.). Wszycie rękawów wygląda tu jakoś dziwnie, ale to krawiec będzie i tak robił według własnych patentów. Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Moim zdaniem układ 6x1 nie ma prawa dobrze wyglądać, i jak już chcesz zapinać tylko jeden guzik, lepiej mieć wszystkich 4, albo nawet 2, jeśli jesteś bardzo odważny Cytuj
Wodzu Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 2 godziny temu, Najmniejszy napisał: Moim zdaniem układ 6x1 nie ma prawa dobrze wyglądać Myślę, że ma prawo dobrze wyglądać, kluczowe są tutaj chyba proporcje marynarki: Bardziej otwarta góra jest też przy układzie 4x1: 1 Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Mi cały czas wygląda źle na tych pierwszych dwóch zdjęciach. Ale to tylko moja subiektywna opinia Cytuj
Retz Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Wodzu, rozumiem, że proporcje tej, której fotkę zamieściłem, Ci się nie podobają. Mógłbym zapytać czemu? Pomoże mi to zorientować się, na co zwracać uwagę. A co sądzicie o tej (4x1)? https://www.ebay.pl/itm/Ermenegildo-Zegna-Italy-Bespoke-Double-Breasted-Navy-Blue-Blazer-Sport-Coat-38R/254472263305?hash=item3b3fba9689:g:XCQAAOSwxkpeEVl1 Cytuj
Wodzu Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 @Retz, ciężko ocenić, na tym zdjęciu wygląda po prostu brzydko (być może to tylko kwestia jej ułożenia na manekinie). Moim zdaniem ta powyższa wygląda zdecydowanie lepiej. Cytuj
BazukaJoy Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Mam do was szybkie pytanko. Zamówiłem ten płaszcz ale jeszcze nie zapłaciłem. Brać go czy odpuścić? mam mieszane uczucia ale słyszałem że w trenczu dopuszczalny jest poliester. Pozdrawiam Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Wygląda jakoś dziwnie workowato. Kolor szary chyba nie jest klasyczny. Nie ma nakładki na ramię gdzie opierało się karabin Nie brał bym. Cytuj
Dyjamentowski Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 On 3/2/2020 at 1:57 PM, Zajac Poziomka said: Ja bym jednak w takiej sytuacji proponował poszukać marynarek z innych firm, mających nierozcięte dziurki. Rozcięte dziurki to żadna ekskluzywność (choćby i nasze rodzime Lantier takie posiadają), a tylko problemy i kosztowne przeróbki. Wiele firm z o wiele wyższej półki cenowej sprzedaje marynarki RTW z nierozciętymi dziurkami albo wręcz bez imitacji dziurek i bez przyszytych guzików (które krawiec może dorobić już po dokonaniu skrócenia rękawów). Suit Supply to żaden rarytas dla którego warto dokładać 2-3 stówki za przeróbki które niekoniecznie dadzą dobry efekt. Jestem o tyle fartowny, że rękawy Suit Supply są idealnej długości dla mnie, ale generalnie nie zgadzam się z nierozpinanymi guzikami. Drażnią mnie strasznie. Toż to atrapa, fejk, ściema. Czy to nieracjonalne uprzedzenie? Cytuj
BartoszU Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Przywołując jeszcze temat guzików, czy ich układ - niestykające się, dotykające się, nachodzące na siebie, ma jakieś znaczenie w kwestii formalności i wyroznia któryś z tych typów jako bardziej elegancki, a inne jako bardziej casualowy, czy to tylko kwestia czysto estetyczna i zależna od gustu noszącego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi