Markin Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Napoli to dobra opcja, w tym przedziale cenowym chyba suitsupply to najlepsza opcja Cytuj
mosze Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2019 Co zrobić (gdzie wyrzucić) kompletnie zużyte mokasynki (skóra, podeszwa gumowa)? Do tej pory buty wrzucałem do kontenerów, ale byly w stanie nadającym się do noszenia, przynajmniej dla biedaka. Te są całkowicie zniszczone. Cytuj
Pendoro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Mosze udaj sie do szewca może jemu sie jakas cześć skóry czy innej cześci buta przyda Ja mam pytanie z innej beczki ile potrzeba tkaniny na kurtke typu safari ? przy wzroscie 165 cm wzrostu Cytuj
eye_lip Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Nie przyda.. może ten post Marka to takie obejście regulaminu sprzedaży i zakamuflowana oferta... 1 Cytuj
p_b Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 @Pendorolicz 2.2m na safari. Cytuj
Pendoro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Pieknie dziękujje za odpowiedź będe chciał uszyc tą kurtko-marynarkę u pana Stefana Stepnowskiego. Tkanine chciałbym kupić u pana Romana w tej pracowni https://loom10.com/pl/p/Tkanina-marynarkowa-gladka-granatowa-len/185 Lub w yorkshire fabric tutaj https://www.yorkshirefabric.com/collections/fabric/products/navy-blue-irish-linen Cytuj
Jakub.B Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Gdzie kupić spodnie z nadające się do noszenia z szelkami (z wyższym stanem) w budżecie ~200-500zł. Czy dostępne są tylko Benevento, Poszetka i Zack Roman? Czy może lepiej zacząć myśleć o bespoke? Cytuj
eye_lip Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Za 500 zł uszyjesz spodnie jakie sobie wymarzysz. Cytuj
jugend Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Pytanie może nietypowe, ale może ktoś będzie umiał pomóc. Jak dobierać klasyczne obuwie (tęgość, kształt kopyta), biorąc pod uwagę płaskostopie? Nie chciałbym, by noszenie butów zmieniło się w koszmar. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może jakieś linki z poradami? Dzięki Cytuj
eye_lip Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Tęgość i kształt kopyta dobiera się do kształtu i tęgości stopy co ma chyba niewiele wspólnego z płaskostopiem - tutaj w grę wchodzi raczej kwestia doboru odpowiedniej wkładki. Cytuj
Jakub.B Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 8 godzin temu, eye_lip napisał: Za 500 zł uszyjesz spodnie jakie sobie wymarzysz. Ale takie zabawy to raczej w Warszawie? Polecałbyś jakieś miejsce? Cytuj
eye_lip Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 W wielu miejscach, dlaczego w Warszawie? Cytuj
Pawel1433 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Panowie, jak radzicie sobie z kwiatem wpiętym w butonierkę, gdy na wierzch ubieracie płaszcz? 1 Cytuj
Pendoro Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać. Ja mam z kokeji inne pytanie czy Len Zyrardowski jest tak samo dobry jakościowo jak u legendarnych tkalni typu W Bill, Dormeuil, Scabal? Ktoś coś może powiedzieć Cytuj
Jakub.B Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 15 godzin temu, eye_lip napisał: W wielu miejscach, dlaczego w Warszawie? W Krakowie jest ktoś kto uszyje do takiej kwoty razem z materiałem? Czy pytać się w innych działach? Cytuj
eye_lip Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Pewnie tak, spodnie to nie jest filozofia.. popytaj na dandysach, pewnie wiele młodzieży zna takie miejsca ze względu na ograniczone budżety. Cytuj
Piotr B Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 W dniu 28.12.2019 o 00:12, Jakub.B napisał: Ale takie zabawy to raczej w Warszawie? Polecałbyś jakieś miejsce? W dniu 28.12.2019 o 09:31, Pendoro napisał: Eye lipp w Warszawie raczej za taką cenę nie uszyje chyba że mała szwalnia na Warszawskich Wlochach ale raczej byłbym ostrożny opinie są różne natomiast po za miastem stołecznym myślę że Łódź tylko trzeba poszukać popytać. Mała Szwalnia na ul. Jagiełły 3 Warsawa Mogę odradzić. Znajomy miał tam nieprzyjemność zlecić szycie kamizelki i koszuli. Dostarczył swoje tkaniny, w tym na koszulę delikatną bawełnę Thomasa Masona. Efekt to zmarnowana tkanina, przepadek 50% wartości zamówienia, wpłacone przy składaniu zlecenia. Koszula wyszła gorzej niż u @Zajac Poziomka https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4743-ma%C5%82a-szwalniabernheim-koszula-mtm/ i nie została odebrana ze względu na liczne niedoróbki. aŻdnej rekompensaty lub chociaż deklaracji poprawienia w znaczeniu uszycia chociaż koszuli od nowa.@Jakub.B, Jeżeli jesteś z mniejszego miasta, spróbuj u lokalnych krawcowych. Część czasami ma takie umiejętności chociaż w zakresie spodni męskich, ale ze względu na rzadkość tego typu zleceń względem szybkich i łatwych poprawek krawieckich nie informuje na szyldach o usłudze szycia na miarę. 2 3 Cytuj
Jakub.B Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jestem z Krakowa i wstępnie pytałem się zarówno u Pana Andrzeja Kuci jak i w pracowni krawieckiej Robert Badury. W obydwu przypadkach budżet przekraczałby założony. Cytuj
frik Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Flanelowy krawat można przechowywać na wieszaku, czy powinno się trzymać zwinięty jak knity? Cytuj
eduardo Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Jakie buty wybrać do zestawów koordynowanych - chinosy, jeansy, spodnie materiałowe, na kant praktycznie nigdy. Chciałbym, aby to były swoiste woły robocze, które będą na nodze 2-3 razy w tygodniu. Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 20 minut temu, eduardo napisał: Jakie buty wybrać do zestawów koordynowanych - chinosy, jeansy, spodnie materiałowe, na kant praktycznie nigdy. Chciałbym, aby to były swoiste woły robocze, które będą na nodze 2-3 razy w tygodniu. Będę wdzięczny za sugestie. Coś brogsowo-monkowego, średni do ciemnego brązu, najlepiej na gumowej podeszwie. 1 Cytuj
eduardo Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Dzięki. Berwick na stopę 29 cm które brać? Normalnie noszę 45. Cytuj
zmarzlo Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Dordzy, czy ten odcień szarego nada się na formalne okazje, zamiast klasycznego granatu? Potrzebuję podstawowego, „pierwszego” garnituru. Dotychczas miałem kilka, ale albo wyrosłem, albo były (są) nienajlepszej jakości. Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 No tak średnio bym powiedział, raczej biznesowo wygląda, choć z białą koszulą i ładnym krawatem np. z grenadyny czarnej lub granatowej, może wyglądać klasycznie. 1 Cytuj
zmarzlo Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Właśnie w takiej konfiguracji chciałbym ubierać ten garnitur i traktować go jako wizytowy. Jednak miałem i nadal mam wątpliwości, czy aby odcień jest odpowiedni i czy lepiej byłoby, gdyby był ciemniejszy. Dzięki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi