Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi chodzi o podręczny słowniczek. Widzę na przykład listę "cheaney- dobra marka, grenson- spoko buty itd.", zaznaczam na formularzach wszystkie renomowane marki obuwnicze i nie tracę czasu na szperanie wśród innych butów niewartych uwagi.

Wynotuj sobie marki, o których się mówi na forum, patrz na zdjęcia i opisy na Zalando. Jak coś Ci wpadnie w oko, to wklep w google i poczytaj opinie.
Podręcznego słowniczka tu raczej nie znajdziesz, ale znajdziesz sporo informacji o dobrych butach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Są marki o których się nie "mówi na forum", a które robią doskonałe buty w bardzo przystępnych cenach.Tak samo są marki "o których się mówi na forum" a nawet nie zawracają sobie głowy robieniem butów tylko budują pozytywny PR przez obecność na forach i rozdawanie darmowych fantów blogerom.Nie zawsze krowa która głośno ryczy daje dużo mleka.

Opublikowano
W dniu 1.12.2019 o 16:55, adamW napisał:

Jak jestes z okolic Katowic to polecam sklep poszetka.com. Mysle ze bez problemu dostaniesz tam swietnej jakosc jedwabie jak i zmodyfikujesz kroj w opcji bespoke.

Dziękuję za pomysł, przeszło mi to przez myśl, przynajmniej zapytam.

Opublikowano

W nie długim czasie planuje kupić 3-4 garnitury do pracy (oczywiście ciemny granat) jedna sztuka ok 1200zł. Moglibyście polecić sklepy i marki oraz blogi o tematyce garniturowej? Vistula, Bytom, Borgio? Suitsupply - boje się kupić garnitur przez internet. W moim mieście (Koszalin) jest dostępny jeszcze Pako Lorente, Kubenz, KRÓL, Giacomo Conti. Garnitury Bytom albo Vistula jeśli chodzi o jakość tkaniny, cenny itp uznajecie jako zdatne do kupienia czy tak średnio? Dlaczego dużo osób nie lubi Vistuli albo Bytomia? 

Opublikowano

Powiem tak - ćwiczyłem dla młodego cztery zamówienia próbne w SS. W każdym 2 rożne garnitury i ostatnie było trafione. Nie bój się tylko testuj.

Dlaczego nie lubię Bytomia, Vistuli itd?

Materiał, materiał, materiał i może jeszcze wykończenie a za 1200 PLN takiej jakości w sklepie stacjonarnym nie dostaniesz.

Jeżeli masz mieć garnitur do pracy to te słabej jakości zniszczą się po kilku praniach.

Kup cosik w stacjonarnym i zamów np. z SS - ponoś i będziesz wiedział co i jak.

Oczywiście możesz iść w górę z jakością ale cena 1800 PLN i powyżej. Czy warto do łachania w pracy? Sam sobie odpowiedz.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano
6 hours ago, cupidyno said:

Szukam koszuli na okazję typu święta, uro. 

Nie jestem fanatykiem koszule więc pytam Was:  

lambert, lavard, ct? 

myślalem nad tym ct:

https://www.vinted.pl/mezczyzni/koszule-gladkie/25249165-biala-koszula

szukam i szukam na forum ale nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Mam sporo koszul Lambert i uważam, że za standardową cenę (czyli 50% metkowej) jest to dobra okazja - oczywiście pod warunkiem, że materiał pochodzi z solidnego źródła.

Pro tip: nie kupuj tych, które nie mają podanego producent tkaniny.

Opublikowano

Koledzy,

Mój krawat z EoE z jedwabiu macclesfield przegrał z rosołem. Próbowałem zetrzeć plamy mokrą szmatką, ale powstały wybielenia jak na zdjęciach:

Czy znacie jakieś środki czyszczące taki materiał? Ew. jakieś inne wskazówki dotyczące usunięcia plamy? Czytałem o talku itp., ale wolę coś specjalistycznego.

DSC_0486.thumb.jpg.3383ea9c0b8b7426372f9fb0549d9d44.jpg

DSC_0487.thumb.jpg.30b6f9f823e5506b608d77dc38ee2896.jpg

Opublikowano
Teraz, Stormont napisał:

Może masz w Szczecinie dobrą pralnię, która to usunie środkiem chemicznym? Ja kiedyś beżowy knit zalałem sokiem porzeczkowym i usunęli mi plamę.

Jak pytali się z czego jest ten krawat i ile kosztował to odmawiali podjęcia się czynności... ale będę jeszcze szukał.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiek_W napisał:

mam coś do kupienia na ebay, ale sprzedawca z USA wysyła tylko do USA. pomoże ktoś w organizacji wysyłki?

Zapytam kolegi i dam znać. Są też firmy pośredniczące w takich sytuacjach gdzie za prowizje rzędu 15% zajmują się taką wysyłką. Sam właśnie jestem na etapie zakupów nieszczęsnych wieszaków w stanach więc możemy nawet spróbować zorganizować wspólną paczkę :)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiek_W napisał:

mam coś do kupienia na ebay, ale sprzedawca z USA wysyła tylko do USA. pomoże ktoś w organizacji wysyłki?

Ja w tym celu korzystałem z firmy comgateway.com. Ale to nie są tanie usługi - na stronie mają kalkulator.

• Like 1
Opublikowano

Jaki garnitur polecacie za kwotę około 1200zł (niechetnie moge doplacic max.300zl)? Granatowy, jednolity. Czy napoli z susu to dobra opcja z ewentualnymi poprawkami krawieckimi? Lazio za 1200 nie ma w moim rozmiarze, musiałbym dopłacić aż połowę tej kwoty. Jakieś inne propozycje?