Retz Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 50 minut temu, BartoszU napisał: Przywołując jeszcze temat guzików [...] Niektórzy uważają guziki migdalące się ze sobą (lub "kaskadowe") za bardziej bajeranckie, "włoskie", "bispokowe". Ale bardziej formalne raczej nie są. W każdym razie ja z taką dystynkcją nigdy się w literaturze nie zetknąłem. Cytuj
Retz Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 3 godziny temu, Dyjamentowski napisał: Jestem o tyle fartowny, że rękawy Suit Supply są idealnej długości dla mnie, ale generalnie nie zgadzam się z nierozpinanymi guzikami. Drażnią mnie strasznie. Toż to atrapa, fejk, ściema. Czy to nieracjonalne uprzedzenie? Mnie nieco drażni (a raczej śmieszy) zwyczaj zostawiania jednego guzika rozpiętego, coby pokazać, że nasza marynara to nie żaden ochłap RTW. Wydaje mi się to ździebko nowobogackie. Chociaż, jeśli na nadgarstku nie dynda złoty Rolex czy inna Omega, to pewnie to zwykła sprezzatura. I wiem, wiem, że Książę K. też się tak tak czasem nie dopina. 1 Cytuj
mayor Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 W dniu 3.03.2020 o 20:35, Retz napisał: Wodzu, rozumiem, że proporcje tej, której fotkę zamieściłem, Ci się nie podobają. Mógłbym zapytać czemu? Pomoże mi to zorientować się, na co zwracać uwagę. A co sądzicie o tej (4x1)? https://www.ebay.pl/itm/Ermenegildo-Zegna-Italy-Bespoke-Double-Breasted-Navy-Blue-Blazer-Sport-Coat-38R/254472263305?hash=item3b3fba9689:g:XCQAAOSwxkpeEVl1 Marynarka ventless słabo pasuje "do tańca na scenie".Nada się tylko do tańczenia Chodzonego, przy Macarenach brak szliców będzie mocno ograniczał ruch i przeszkadzał . 1 Cytuj
Retz Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 4 godziny temu, mayor napisał: Marynarka ventless słabo pasuje "do tańca na scenie".Nada się tylko do tańczenia Chodzonego, przy Macarenach brak szliców będzie mocno ograniczał ruch i przeszkadzał . Tak, to oczywiście słuszna uwaga. Marynarka będzie dwuszlicowa. Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 14 godzin temu, Dyjamentowski napisał: Jestem o tyle fartowny, że rękawy Suit Supply są idealnej długości dla mnie, ale generalnie nie zgadzam się z nierozpinanymi guzikami. Drażnią mnie strasznie. Toż to atrapa, fejk, ściema. Czy to nieracjonalne uprzedzenie? To raczej rozpinane guziki w RTW to atrapa, która ma upodabniać wyrób do bespoke Tak jak pisałem, nierozcięte dziurki zawsze można dać do przecięcia i do obszycia, po ewentualnym skróceniu rękawów. 1 Cytuj
Stormont Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 5 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: To raczej rozpinane guziki w RTW to atrapa, która ma upodabniać wyrób do bespoke Tak jak pisałem, nierozcięte dziurki zawsze można dać do przecięcia i do obszycia, po ewentualnym skróceniu rękawów. Tak, to trochę jak sportowe akcenty na karoserii w samochodzie, który pomyślany był jako miejski i ma silnik o skromnej mocy. Cytuj
eye_lip Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 Ja tam mam spojler i inne akcesoria Abartha w Fiacie 500 1.2 i mnie cieszy - ale może dlatego że lubię rozpinane guziki w RTW 1 3 Cytuj
Stormont Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 Najważniejsze, żebyś to Ty był zadowolony! Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 No to dorzucam brogsy, w których ażurowanie nie służy już temu aby szybciej wylewała się z nich woda z wrzosowisk 3 1 Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Skoro jesteśmy przy brogsach... Jaki kolor jest najbardziej odpowiedni do nieformalnych stylizacji, załóżmy że głównie do jeansów, ew do jakichś (granatowych|beżowych|bordowych) chino. Wieść gminna niesie że koniakowe (tan?) bo wtedy buty pasują do żółtych nici w jeansach, z drugiej strony obawiam się że ten kolor ciężko będzie zestawić z czymś innym. Zdjęcie poglądowe: Dla utrudnienia dodam że takie monki posiadam, i chciałbym zmaksymalizować użyteczność/uniwersalność garderoby: Cytuj
Bizantyjczyk Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Ja bym brał te pośrodku. 1 Cytuj
Aras Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Mam brogsy "tan"... Moje pierwsze, "lepsze" buty. Kolor jest dosyć mocno krzykliwy i trudny do łączenia. Z jeansami wygląda fajnie, podobnie z jakimiś granatowym/niebieskim melanżem. Dużo już gorzej wypada z beżami czy szarościami (szczególnie z jasnymi). Podsumowując: bezpieczniej zostać przy brązach:) 4 Cytuj
mosze Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Wg mnie uniwersalność rośnie od dołu do góry. Jasne buty są trudne w zestawieniach, trzeba mieć pomysł. 3 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 7 godzin temu, mosze napisał: Wg mnie uniwersalność rośnie od dołu do góry. Jasne buty są trudne w zestawieniach, trzeba mieć pomysł. Jasne buty w naszej szerokości geograficznej przez przynajmniej 1/2 roku będą po prostu źle wyglądały i tym bym się kierował w pierwszej kolejności. W drugiej faktycznie im ciemniejsze tym bardziej uniwersalne imo. 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 8 godzin temu, mosze napisał: Wg mnie uniwersalność rośnie od dołu do góry. Jasne buty są trudne w zestawieniach, trzeba mieć pomysł. bo ja wiem... 4 2 Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 @Krzysiek_W te buty to są tak ze środka tej mojej skali, right? Nie tan/koniak ani nie ciemny brąz. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: @Krzysiek_W te buty to są tak ze środka tej mojej skali, right? Nie tan/koniak ani nie ciemny brąz. to tan, ale trochę przyciemniony przez Arsena Cytuj
MichalJ Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Cześć, czy garnitur z poszetki: https://www.poszetka.com/product-pol-5302-garnitur-dwuczesciowy-Edward.html nadaje się do rozkompletowania? Np czy marynarka będzie pasować do chino/jeansów? Cytuj
Kuba Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Jakieś opinie o sklepie Woodhouseclothing.com? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Kuba Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Jakieś opinie o sklepie Woodhouseclothing.com? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Laru Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Witam Was i proszę o pomoc. Kupiłem koszulę 2ply w Lambercie i nie jestem pewien jaki ma splot (wydaję mi się, że to popelina). Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj
pablocito Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Cześć, czy garnitur z poszetki:https://www.poszetka.com/product-pol-5302-garnitur-dwuczesciowy-Edward.html nadaje się do rozkompletowania? Np czy marynarka będzie pasować do chino/jeansów? Moim zdaniem tak. Według mnie wszystkie trzy elementy nadają się do noszenia oddzielnie. Cytuj
achimpe Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 Panowie, przyszły mi dzisiaj takie loafersy. Gdyby nie jeden drobny detal brałbym. Co Wy myślicie? Cytuj
eye_lip Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 Nawet bez tego tajemniczego detalu bym nie brał. 2 Cytuj
achimpe Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 6 minut temu, eye_lip napisał: Nawet bez tego tajemniczego detalu bym nie brał. Dlaczego nie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi