lubo69 Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Ręcznie w zimnej wodzie w płynie typu Perwoll. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 15 godzin temu, lubo69 napisał: Ręcznie w zimnej wodzie w płynie typu Perwoll. Suszenie , można rozwiesić czy na płasko jak swetry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Można rozwiesić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Sz Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Cześć, chciałbym prosić o pomoc w wyborze białej koszuli do stylizacji nieformalnych( głównie do dżinsów i spodni chino). Interesuje mnie opinia odnośnie jakości koszul - głównie RL. Czy jest warta swojej ceny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. https://www.osovski.pl/product-pol-908-Koszula-meska-OSOVSKI-OSV1842.html https://www.zalando.pl/polo-ralph-lauren-koszula-white-po222p03w-a11.html https://www.ctshirts.com/intl/extra-slim-fit-button-down-washed-oxford-plain-white-shirt/CSR0636WHT.html?cgid=shirts-casual-shirts&dwvar_CSR0636WHT_casualShirtSize=S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Wszystkie będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 3 godziny temu, Rafał Sz napisał: Interesuje mnie opinia odnośnie jakości koszul - głównie RL. Czy jest warta swojej ceny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. W TK Maxx na przecenie bym wziął, za 300 zł z Zalando nie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Moim zdaniem koszula od Osovskiego (choć bardzo ładna) - nie pasuje do dżinsów; jest lekko połyskująca i zdecydowanie po drodze jej z zestawami formalnymi. Natomiast ta od RL, do której linka wstawiłeś, jest zrobiona z dzianiny (ma luźniejszy splot i jest zdecydowanie bardziej 'lejąca' niż np. bawełniana tkanina typu oxford jak w tej od CT). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_Pas Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Panowie, co sądzicie o tej koszuli? Czy taki skład jest odpowiedni na jesień/zimę? Docelowo byłaby noszona w stylu casual (chino, kardigan, ocieplana kurtka jeansowa). Skład: 50% len 30% wiskoza 20% bawełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Mam i noszę koszulę od poszetki jakoś pół len, pół bawełna i nie widzę przeciwwskazań dla noszenia jej zimą. I tak ubierasz na to jakiś sweter, kurtkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Mam wrażliwą skórę i nie przepadam za lnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Mam problem z dopasowaniem prawideł. Noszę rozmiar 41,5 czyli około 27,5cm- zamówiłem 27,5-28,5cm i mocno rozpierały obuwie. Wymieniłem na 26,5-27,5 cm te z kolei wręcz nie napinają buta. Lepiej mniejsze (i próbować je zmodyfikować, by zyskały te 0,5cm) czy większe (i przyciąć sprężyny)? W ofercie nie ma rozmiaru pośredniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Można do mniejszych dać filcową wkładkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Trochę musztarda po obiedzie - ale może się przyda na przyszość. Jaki buty ubrać na imprezę firmową wieczorem - nieformalną ale elegancką (koszula, chinosy, marynarka), coś w stylu spotkania wigilijnego? Czarne oksfordy wydają się zbyt formalne, "eleganckie" sneakersy za bardzo "luźno-młodzieżowe", wszelkie brązowe buty jakoś mi nie pasują. Czorne monki/brogsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Mam problem z dopasowaniem prawideł. Noszę rozmiar 41,5 czyli około 27,5cm- zamówiłem 27,5-28,5cm i mocno rozpierały obuwie. Wymieniłem na 26,5-27,5 cm te z kolei wręcz nie napinają buta. Lepiej mniejsze (i próbować je zmodyfikować, by zyskały te 0,5cm) czy większe (i przyciąć sprężyny)? W ofercie nie ma rozmiaru pośredniego.Jeśli mówimy o prawdziwych prawidłach, a nie takich z jedną sprężyną i kulką na końcu po stronie pięty, to takie prawidła można trochę regulować za pomocą śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Oczywiście, że o takich- mógłbyś rozwinąć temat? Nawet przyglądając się innym prawidłom- od saphira itp. nie za bardzo wyobrażam sobię możliwość owej regulacji- można co najwyżej śrubę w pięcie trzymającą prowadnice łączące oba drewniane elementy usunąć (co aktualnie poczyniłem i prawidło zyskało odpowiednią długość lecz jest dwuczęściowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 W dniu 2018-12-04 o 19:59, xkoziol napisał: Było na forum ale nie mogę znaleźć. Skracanie rękawów w swetrze (ściągacz, merynos itd) w Warszawie - gdzie, jak itp? Może samemu ; ) 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Oczywiście, że o takich- mógłbyś rozwinąć temat? Nawet przyglądając się innym prawidłom- od saphira itp. nie za bardzo wyobrażam sobię możliwość owej regulacji- można co najwyżej śrubę w pięcie trzymającą prowadnice łączące oba drewniane elementy usunąć (co aktualnie poczyniłem i prawidło zyskało odpowiednią długość lecz jest dwuczęściowe).Są tam śruby i za ich pomocą można dopasować prawidła. Na szerokość tak robiłem, na długość jeszcze nie. Przyjrzę się temu wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Może samemu ; ) Rękawy w cienkich sweterkach skracalem w poprawkach krawieckich na Wołoskiej. Mają też dwa inne punkty (krawieckie.com).Filmik, który wstawił@FONos genialny, Wydaje mi się że do grubszych swetrów idealny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Pytanie mam odnośnie krawata. Czy możemy go założyć jeżeli wiemy, że będziemy bez butów (np. podczas Wigilii u rodziny lub po prostu u siebie w domu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Weź buty na zmianę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 @Servetch to pytanie to chyba taka wrzutka, aby ożywić wątek. Ewentualnie jeżeli ktoś planuje spędzić święta np. w Japonii to może pojawić się taki dylemat😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Ja bym nie ściągnął butów nawet w Japonii.,"Twardym trza być , a nie miętkim" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Ale krawatów chyba nie nosi się na nogach, wiec co buty maja do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Czy da się wydłużyć marynarkę? Z tyłu jest zapas materiału, ale nie wiem jak z przodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi