Kempes Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 1 godzinę temu, pi_senny napisał: Na Twoim miejscu rozważyłbym taką propozycję. https://www.poszetka.com/product-pol-3957-Crownhill-The-New-Turin.html Dziękuję za odpowiedź, Twoja rada podyktowana jest znajomością tej firmy (np. teoretico obszerniejsze buty niż Berwick)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Zakup monków miałem w planach od kilku tygodni. Miałem okazję mierzyć oba powyższe i zdecydowanie lepiej czułem się w Cronwhilach, co nie oznacza, że było idealnie. Masz podobne wymiary jak ja, czyli typowa 8-ka i wymagania co do nieco większej tęgości. Ostatecznie mój wybór padł na Loake Cannon, ponieważ trafiła się okazja na Herringshoes. Posiadam natomiast Crownhill Kolhn i Berwick 2509. Bardziej sobie cenię pierwsze. Według mnie monki Cronwnhilla, to niezła alternatywa dla Berwicka. Bardziej miękka skóra i dobry rozwiązanie z podeszwą spy. Tutaj masz recenzję zamszowych https://mrvintage.pl/2017/04/noszoneocenione-zamszowe-monki-crownhill-shoes.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kempes Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 10 minut temu, pi_senny napisał: Zakup monków miałem w planach od kilku tygodni. Miałem okazję mierzyć oba powyższe i zdecydowanie lepiej czułem się w Cronwhilach, co nie oznacza, że było idealnie. Masz podobne wymiary jak ja, czyli typowa 8-ka i wymagania co do nieco większej tęgości. Ostatecznie mój wybór padł na Loake Cannon, ponieważ trafiła się okazja na Herringshoes. Posiadam natomiast Crownhill Kolhn i Berwick 2509. Bardziej sobie cenię pierwsze. Według mnie monki Cronwnhilla, to niezła alternatywa dla Berwicka. Bardziej miękka skóra i dobry rozwiązanie z podeszwą spy. Tutaj masz recenzję zamszowych https://mrvintage.pl/2017/04/noszoneocenione-zamszowe-monki-crownhill-shoes.html Dzięki wielkie, wezmę wszystko pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Zamawiał może ktoś do Polski? https://www.jfitzpatrickfootwear.com/collections/clearance-40-off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 22 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2018 Ja tylko z sugestią, co by sobie darować mycie portfela - ma już dosyć Tłuszcz to dobry pomysł - piszę cały czas o portfelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 23 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Czy można zakupić przez internet albo w jakiejś hurtowni 2 metry tkaniny koszulowej Sea Island ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puchatek19 Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Panowie, Czy Hermes w sklepie internetowym ma jakieś przeceny na black friday albo coś podobnego? (ponoć w butikach bywają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Czy aktualnie jest może dostępny jakiś kod promocyjny na sklep.klasycznebuty.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Taka sytuacja: Dziś wieczorem jest koncert festiwalowy w bawarskim kurorcie (miasto wielkości i pokroju np. Duszników Zdrój). Pianista światowej renomy ale orkiestra młodzieżowa (garnitury zamiast fraków). Sala dużo mniejsza od filharmonii. Garnitur wizytowy dark blue szlag trafił i planuję z premedytacją nieformalnie: taką górę w połączeniu z takim dołem (skarpety zmienię). Blezer jest z delikatnej flaneli z nakładanymi kieszeniami. Jakieś sugestie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 41 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Taka sytuacja: Dziś wieczorem jest koncert festiwalowy w bawarskim kurorcie (miasto wielkości i pokroju np. Duszników Zdrój). Pianista światowej renomy ale orkiestra młodzieżowa (garnitury zamiast fraków). Sala dużo mniejsza od filharmonii. Garnitur wizytowy dark blue szlag trafił i planuję z premedytacją nieformalnie: taką górę w połączeniu z takim dołem (skarpety zmienię). Blezer jest z delikatnej flaneli z nakładanymi kieszeniami. Jakieś sugestie? W pierwszym odruchu pojawiła mi się chęć zasugerowania ciemniejszych skarpetek. Nie ma to związku z żadnymi zasadami, to raczej intuicja. Nie wiem jak w bawarskim kurorcie, ale w naszej filharmonii byłbyś mistrzem formalnej elegancji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Początkowo sądziłem, że też będziesz występował - wtedy zestaw klubowy to w mojej opinii za nisko. Ale na widowni (po zmianie skarpet), jak najbardziej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @Whitesnake @Awopiotr Nie jest to Bayreuth, ale na takich imprezach festiwalowych częściej pojawiają się smokingi niż w monachijskiej filharmonii. Dzięki za błogosławieństwo, skarpety dopasuję. 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Dzień dobry, chciałbym prosić o poradę przy zakupie płaszcza z SuSu - mam wybrany model lecz jest on w wariantach - 100%welna lub 100% kaszmir (linki do płaszczy: https://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=Coats&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=materialID&prefv2=wool https://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J452.html?cgid=Coats&prefn1=collectionID&prefn2=colorID&prefv1=fallwinter&prefv2=blue Pytanie - który wybrać? Płaszcz będzie noszony raczej na krótkich spacerach (<15min) lub w podróżach komunikacja lub samochodem. Pod spodem zwykle marynarka lub sweter. Zgóry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Gdzieś się spotkałem z nieciekawymi opiniami na temat tej chińskiej wełny z tego za 1399. Ale nie widziałem, więc nie pomogę. Różnica w cenie - prawie tysiąc złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XDDX Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Mam płaszcz kaszmirowy SuSu. Jak większość płaszczy z tego materiału nie nadaje się on do codziennej eksploatacji. Jako drugi lub trzeci płaszcz jest świetnym wyborem, jest lekki. ciepły( zwykłe, wełniane płaszcze SuSu oferują komfort termiczny raczej tylko w dodatnich temperaturach). Jest też bardzo ładnie skrojony i trudno w nim źle wyglądać. Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 A czy byłby ktoś w stanie polecić płaszcz wełniany innej firmy zamiast SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 47 minut temu, soooki99 napisał: A czy byłby ktoś w stanie polecić płaszcz wełniany innej firmy zamiast SuSu? uwielbiam go. porównując do SuSu, to jak Yanko do partenope https://baltzar.com/products/oscar-jacobson/navy-snyder-wool-coat/?country=PL 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 uwielbiam go. porównując do SuSu, to jak Yanko do partenopehttps://baltzar.com/products/oscar-jacobson/navy-snyder-wool-coat/?country=PLPełna zgoda. Mierzyłem ostatnio w Royal Collection model Saul od OJ. Świetny, tylko prawie 3 tysiące zł...Wysłane z mojego LG V30 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 7 godzin temu, Krzysiek_W napisał: uwielbiam go. porównując do SuSu, to jak Yanko do partenope https://baltzar.com/products/oscar-jacobson/navy-snyder-wool-coat/?country=PL A nie ma takiego tylko bez dodatku 30% poliamidu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 27 minut temu, Kyle napisał: Pełna zgoda. Mierzyłem ostatnio w Royal Collection model Saul od OJ. Świetny, tylko prawie 3 tysiące zł... Wysłane z mojego LG V30 przy użyciu Tapatalka Jak poczekasz na wyprzedaż, masz u nich kartę to przy pewnej dozie szczęścia uda Ci się go dorwać prawie za pół ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markos Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 W jaki sposób najlepiej zaprasować klapy płaszcza na 2,5 guzika? Wystarczy żelazko, czy raczej stacja parowa? Prasować "przez coś" czy bezpośrednio na materiale płaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Mam pytanie, jestem świeży w temacie eleganckich okryć wierzchnich. Czy to dobry interes z tikeja, chodzi mi o skład. Płaszcz mi się podoba i fajnie leży, cena 5 stówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 @Jarek, ja mam płaszcz o składzie 78% wełna i 22% sztucznych i będę zaraz zaczynał trzeci sezon. Nie mechaci się, nie jest w nim duszno. Mialem tez w reku taki z 60% wełny i był o wiele mniej przyjemny w dotyku. Oba oczywiście "luxury Italian wool blend" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Dziękuję za odpowiedź. A czy podszewka w płaszczu jest jakoś szczególnie dla oddychalności ważna? Płaszcza szukam już parę sezonów, a ten szczególnie mi sie podoba, ponieważ nie ma klap, na których mi nie specjalnie zależy, a wygląda w miarę elegancko bez udziwnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 11 minut temu, Jarek napisał: Dziękuję za odpowiedź. A czy podszewka w płaszczu jest jakoś szczególnie dla oddychalności ważna? Płaszcza szukam już parę sezonów, a ten szczególnie mi sie podoba, ponieważ nie ma klap, na których mi nie specjalnie zależy, a wygląda w miarę elegancko bez udziwnień. Ja mam coś takiego: https://www.tedbaker.com/ca/Mens/Clothing/Jackets-Coats/OSSAIN-Herringbone-peacoat-Navy/p/120856-10-NAVY Pisza, ze 100% poliester w podszewce, ale jak mowie, nigdy nie czułem się w nim nigdy niekomfortowo, a ma już dwie zimy za sobą. Pewnie teraz szukałbym wiskozy czy cupro, ale wtedy nie bylem świadomy aż tak. Właśnie sprawdziłem, ze w mojej bomberce Dickies tez mam 100% poliestru w podszewce i jest to jedna z moich ulubionych kurtek, wiec nie kierowałbym się totalnie składem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi