Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odtłuść powierzchnię ( może być aceton), kup klej epoxy (Castorama lub podobne) dwuskładnikowy (są takie w strzykawkach), dodaj czarny pigment (jeżeli nie masz skąd wziąć użyj pyłu węglowego lub nawet "węgla" z apteki), ukręć szybko szpachlę i wypełnij ubytek. Najpierw poćwicz ile dodać pigmentu bo może się nie utwardzić. Jeżeli zabrudzisz coś tą miksturą mozesz wyczyścic póki mokre przy użyciu acetonu. Później tylko skrobanie.

Dorabiałem tak małe ubytki do zabytkowego motocykla.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ile zapłaciłeś za taką usługę? Planuje kupić nowy garnitur (mix & match) i dokonać w nim szeregu przeróbek, głównie:

- zwęzić i skrócić nogawki;

- dorobić boczne regulatory z materiału po skróceniu nogawek;

- wymienić podszewkę w marynarce i ewentualnie mieć ostatecznie półpodszewkę;

- opcjonalnie zrobić pojedyncze zakładki.

Tylko zastanawiam się, czy jest sens to robić i czy koszta takich ingerencji nie będą zbyt wysokie w porównaniu do całego garnituru. Czy zrobienie zakładek w spodniach z jedną tylną kieszenią nie będzie dziwnie wyglądać.

Opublikowano

Szukam zobaczonej na targach koszuli. Granatowa, wzorzysta (kropki,ciapki,kreski...? nie pamiętam dokładnie). Na lewej piersi wyszyte granatowa nitką logo w postaci napisu Boss. Znane mi, popularne serwisy już oblukałem, włącznie ze stroną Hugo Boss....bez sukcesu. Jakieś pomysły gdzie jeszcze szukać?

Opublikowano

@eduardo takie marki mają tyle modeli koszul i tyle krótkich serii, że będzie bardzo trudno Ci ją znaleźć - o ile w ogóle istnieje w ilości większej niż jeden egzemplarz. Najprościej napisać do nich bezpośrednio. 

Może znajdziesz jakąś alternatywę np. w Paul Smith.

Opublikowano

Dziękuję za informację. PS niestety nie ma nic w ten deseń.

Żeby nie pisać postu pod postem odtazu zapytam - szył ktoś garnitur na miarę w Bonus MG w Skórczu? Chciałbym dokonać pierwszy raz takiego przewinienia, ale nie chciałbym odrazu zrazić się do mtm. Jakieś opinie o ww.?

Opublikowano

Jeżeli firma Bonus MG apeluje do przyszłych klientów  używając All Caps i czerwonej czcionki  "PŁATNOŚĆ WYŁĄCZNIE GOTÓWKĄ" "INFORMUJEMY, IŻ REALIZUJEMY WYŁĄCZNIE PŁATNOŚCI GOTÓWKOWE"  .To raczej nie brzmi jak obietnica rzetelnej usługi.

Opublikowano

Widziałem to, ale nie traktowałem tego jako  wyznacznik złej jakości. Zdaje się na waszą opinię. Do Dziekońskiego dopisuje jeszcze Konaszewskiego, bo oba zakłady kojarzę. Są jeszcze jakieś warte uwagi w okolicy Trójmiasta? 

Opublikowano

Zakup monków miałem w planach od kilku tygodni. Miałem okazję mierzyć oba powyższe i zdecydowanie lepiej czułem się w Cronwhilach, co nie oznacza, że było idealnie. Masz podobne wymiary jak ja, czyli typowa 8-ka i wymagania co do nieco większej tęgości.  Ostatecznie mój wybór padł na Loake Cannon, ponieważ trafiła się okazja na Herringshoes.

Posiadam natomiast Crownhill Kolhn i Berwick 2509. Bardziej sobie cenię pierwsze.

Według mnie monki Cronwnhilla, to niezła alternatywa dla Berwicka. Bardziej miękka skóra i dobry rozwiązanie z podeszwą spy.

Tutaj masz recenzję zamszowych https://mrvintage.pl/2017/04/noszoneocenione-zamszowe-monki-crownhill-shoes.html