Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.05.2018 o 20:51, FONos napisał:

Moje odkrycie z tegorocznych koncertów przy okazji bicia rekordu Guinessa we Wrocławiu (rekord oczywiście pobiliśmy ???)

Strasznie to drętwe, poprawne i plastikowe ;) Prawie zasnąłem ;)

Opublikowano
7 godzin temu, Koval napisał:

Po słodkopierdzącym projekcie z Kwartetem Proforma Kazik chyba wraca do korzeni..

Takie odnawianie starych kawałków to ja lubię. 

Tu przed.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
10 godzin temu, Koval napisał:

Po słodkopierdzącym projekcie z Kwartetem Proforma Kazik chyba wraca do korzeni...

Tylko nie wiem, czy do 55 letniego gościa bardziej pasuje powrót do punkowych korzeni czy piosenka aktorska. Dla mnie ostatnie dwa albumy z kwartetem + Zuch Kazik były najlepszymi płytami Kazika do kilkunastu lat.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 2.07.2018 o 12:49, Whitesnake napisał:

Powinno być w wątku humor ;) ale lubię oba utwory całkiem serio.

Pamiętam jak dziś. Rok 1991. Kolega, który chciał się odegrać za jakąś moją małą złośliwość, przypiął kartkę na tablicy ogłoszeń Instytutu Prahistorii  UAM: "Robert, zamówiony plakat Bee Gees zostawiłem dla Ciebie w bibliotece" ?.

• Oceniam pozytywnie 3
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem w jaki sposób ta informacja mnie ominęła, ale właśnie w Warszawie odbywa się I Międzynarodowy Konkurs Chopinowski na instrumentach historycznych. Co prawda pora nie dla wszystkich dogodna, ale aktualnie można oglądać na żywo:

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a tu następny anioł

jedna z najlepszych płyt ostatniego 10 lecia - czas zweryfikował

poprawię drugim kawałekim

poprawiam 3

takie "rzeczy" czynią świat lepszym :) taki mały wkład w forum :) 

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy Riverside - muzycznie urozmaicona, melodyjna ale z odpowiednią mocą, ciekawa przy zachowaniu dobrze wyważonej prostoty, nieprzekombinowana.
Realizacja rewelacyjna; pełna barwa instrumentów, spora dynamika, świetnie zbudowana scena, aż miło, że to nasz produkt eksportowy.

Opublikowano
50 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Nie wszystkie interpretacje w moim guście, ale z pewnością wszystkie pobudzające intelektualnie.

W 1977 astronauci z NASA wysłali ponoć nagranie Arii z Wariacji Goldbergowskich w wykonaniu Goulda jako wizytówkę homo sapiens,