Zajac Poziomka Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Oglądałem dziś obie marynarki w kratę - kolory zbliżone do tych ze zdjęć, naprawdę ładne, szczególnie ta granatowa. Ale mimo kolorów... ramiona są w nich bardzo kwadratowe i wyglądają po prostu źle. O ile ktoś nie chce się upodobnić do robocopa, to chyba można sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Z ramionami masz rację - są troszkę kanciate. Nie jest to jakiś wielki problem, gdy się placi za marynakrę 400 - 500 PLN, gdyż można to zmienić bez większych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Hmm, naprawde? Zawsze mi sie wydawalo, ze wlasnie przerobki ramion sa jednymi z bardziej skomplikowanych, ryzykownych i drozszych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taternik Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Polecam marynarkę nr 2. Zakupiłem i jestem bardzo zadowolony. Ciekawa faktura materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Również przymierzałem te marynarki i nawet jeśli wzór jest bardzo ładny, materiały dobre (100% wełna+wiskoza) to konstrukcja ramion mocno odstrasza. Co do ich przeróbek pytałem się o to w stosownym temacie wyszło na to, iż jest to nieopłacalne, ciężkie to zrobienia, a skutek trudny do przewidzenia (dziwne układanie się linii ramion). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Jeżeli to kwestia dużych poduszek, to można je wymienic na mniejsze EDIT: właśnie na szybko ubrałem 3 posiadane marynarki z Bytomia, i dla mnie ramiona są OK. Gdybym zapłacił 1000 - 1500 PLN to oczywiście miałbym inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 @fan_dobrego_buta - czy mniejsza poduszka zniweluje nadmiar materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 @Hargin - nie zniweluje, jednak mniejsza (niższa lub krótsza poduszka poduszka) ma wpływ na układanie się marynarki/ramion. Aby wymienić poduszkę, trzeba odpruć rękaw, co daje pewne możliwości korekty przy ponownym wszywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 @f_d_b - tu się zgodzę, jednak nie zostało powiedziane, czy ten wpływ będzie korzystny w stosunku do oczekiwanego rezultatu (loteria). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Mając dostęp do sprawnego (i niedrogiego) krawca, można eksperymentować. Ja zrezygnowałem - jeśli marynarka żle leży w ramionach, odpuszczam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Dla mnie marynarki z Bytomia są OK. W przypadku koniecznej korekty mam dostęp do niedrogiego krawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Obecnie mam 3 marynarki Bytomia i też mi odpowiadają. Specjalnie dzisiaj jeszcze raz "obmacałem" te poduszki i tragedii nie ma. Od dwóch sezonów fasony marynarek Bytomia zdecydowanie bardziej mi pasują niż z Vistuli, choć to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Sporo zależy od sylwetki i linii ramion. Poduszki optycznie poszerzają w barkach i podnoszą linię ramion, mogą być bardzo pożądane dla osób mających bardzo opadające ramiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 słuszna uwaga Mosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Udało mi się kupić z rabatem -25% jedną z wcześniej pokazywanych marynarek: Marynarkę kupiłem przez „telefon"i dopiero dziś odebrałem od znajomego, który był wczoraj w Wawie. Marynarka jest super i leży jeszcze lepiej niż w sylwetce Standardowej A. Dziwi mnie, że producent pisze tylko, że jest to wełna 120'S. Uważam, że warto dodać, że producentem tkaniny jest VBC.Obecnie na stronie Bytomia jest promocja - 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Udało mi się kupić z rabatem -25% jedną z wcześniej pokazywanych marynarek: Marynarkę kupiłem przez „telefon"i dopiero dziś odebrałem od znajomego, który był wczoraj w Wawie. Marynarka jest super i leży jeszcze lepiej niż w sylwetce Standardowej A. Dziwi mnie, że producent pisze tylko, że jest to wełna 120'S. Uważam, że warto dodać, że producentem tkaniny jest VBC. Obecnie na stronie Bytomia jest promocja - 20%. Widziałem ją wczoraj w salonie. Bardzo przyjemna tkanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Kupiłem ją kilka godzin wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Gratuluję dobrego zakupu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 No, to jest dobra koncepcja: Czekam na Elvisa, Cash'a i Sinatrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Zastanawiam się nad zakupem szarych spodni wełnianych w Bytomiu, wg. metki szyte w Polsce z wełny 120s (bez domieszek w rodzaju 20% poliamidu), gatunek I. Są w moim rozmiarze, materiał przyjemny w dotyku, kolekcja wiosna-lato. Kosztują jednak 399 zł i nie wiem czy spodnie tej firmy są tyle warte... Oczywiście znam zasadę, że wszystko jest warte tyle ile ktoś chce za to zapłacić i to ogólnie pojęcie względne. Chodzi mi jednak o taką zdroworozsądkową opinię, czy w ogóle podchodzicie do spodni z Bytomia w takiej cenie? Pewnie niedługo przecenią, ale wtedy nie będzie mojego rozmiaru, więc na wyprzedaże się nie zasadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Zastanawiam się nad zakupem szarych spodni wełnianych w Bytomiu, wg. metki szyte w Polsce z wełny 120s (bez domieszek w rodzaju 20% poliamidu), gatunek I. Są w moim rozmiarze, materiał przyjemny w dotyku, kolekcja wiosna-lato. Kosztują jednak 399 zł i nie wiem czy spodnie tej firmy są tyle warte... Oczywiście znam zasadę, że wszystko jest warte tyle ile ktoś chce za to zapłacić i to ogólnie pojęcie względne. Chodzi mi jednak o taką zdroworozsądkową opinię, czy w ogóle podchodzicie do spodni z Bytomia w takiej cenie? Pewnie niedługo przecenią, ale wtedy nie będzie mojego rozmiaru, więc na wyprzedaże się nie zasadzam. Mam 3 pary ich chinosów. Im starsze, tym lepsze. Ale nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z markami lepszymi od tej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Jrśli o mnie chodzi, nawet bym nie pomyślał o zakupie. Jeśli jednak są to spodnie, których bezkutecznie szukasz od lat, leżą idealnie itp., to kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Jeżeli nie zależy ci na tym konkretnym materiale to dużo taniej kupisz takie spodnie przykładowo tutaj (od tej ceny jest 30% rabat): http://www.benevento.pl/21-spodnie-garniturowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Jeżeli nie zależy ci na tym konkretnym materiale to dużo taniej kupisz takie spodnie przykładowo tutaj (od tej ceny jest 30% rabat): http://www.benevento.pl/21-spodnie-garniturowe Dzięki wielkie za uwagi. Poszukuję wełnianych spodni, ciemnoszarych, do granatowej marynarki (zestaw klubowy). Wszystko co do tej pory widziałem to albo garniturowce z wełny czesankowej, albo jakieś poliestrowe draństwo. Dlatego zwróciłem uwagę na te spodnie w Bytomiu, ale w sumie za 400 zł to żadna okazja... Można pewnie dołożyć 200 zł i uszyć coś z własnego materiału. Niemniej te spodnie Benevento wyglądają ciekawie. Przyznam, że nie znałem tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Jeżeli nie zależy ci na tym konkretnym materiale to dużo taniej kupisz takie spodnie przykładowo tutaj (od tej ceny jest 30% rabat): http://www.benevento.pl/21-spodnie-garniturowe A skąd pewność, że to ten sam materiał? W Bytomiu jest to Vitale Barberis Canonico, a w Benevento nie podają takich szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi