Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zerknąłem na stronę Bytom na jedną z tych marynarek, i bardzo duży (55%) udział poliestru.  Wg mnie żadna okazja (acz ze zdjęć calkiem fajne).

W cenie dokładnie 400 zł, kupilem rok temu na wyprzedaży marynarkę Vistuli 100% wełna.

Sekret - musiałeś zle spojrzeć, gdyż marynarka bordo i orzechowa to 100% wełna Super 110'S Vitale Barberis Canonica. Natomiast kratka to 100% wełna, ale nie podają kto ją wyprodukował 

Opublikowano

To ja chyba jednak widziałem inny model marynarki (w każdym razie był bordowy), bo to na 100% była wełna bez domieszek. A z innej beczki - czy ktoś widział na żywo, albo kupił tą kurtkę ?

http://www.bytom.com.pl/kurtki-i-plaszcze,kurtka-bd2-05-15b-179-k-2951-14895-p

Od dawna szukam czegoś takiego na luźniejsze dni i na zdjęciach pięknie się prezentuje. W sklepie w Zielonej oczywiście nigdy tego nie mieli :(

Patrzyłeś na strone Prochnika? Mają kilka kurtek i płaszczy w dobrej cenie. Ja właśnie dostałem paczkę z kurtką i płaszczem, kupionymi z myślą i przyszłym sezonie:

http://sklep.prochnik.pl/plaszcze-i-kurtki/1114-kurtka-rwd-3.html

http://sklep.prochnik.pl/plaszcze-i-kurtki/1110-płaszcz-orlicz-4.html

Dobra jakość i świetna cena. 

Opublikowano

Niestety, ale Bytom powinien mieć na metce "Polyester made in Poland" :D

Szansa na trafienie czegoś naturalnego jest znikoma.

White Haven - coś jak przymarznięty ortalion ;) Stójka fajna ale nie samą stójką człowiek żyje. Pomijam kwestie zakupu kurtki bardzo grubej w sytuacji kiedy i tak mamy na sobie marynarki a w deszczowe dni - parasole. Przy grubej wełnianej marynarce (nie tweed) całą zimę przebiegałem w pikowanej w stylu barbour.

W podobnej cenie masz np taką :)

http://www.ctshirts.co.uk/Navy-canvas-made-in-England-quilted-coat?q=gbpdefault||JC021NAV|||||||||||||

Opublikowano

Sekret - musiałeś zle spojrzeć, gdyż marynarka bordo i orzechowa to 100% wełna Super 110'S Vitale Barberis Canonica. Natomiast kratka to 100% wełna, ale nie podają kto ją wyprodukował 

Faktycznie spojrzałem na inną kratę, moja wina.

Opublikowano

Pojechali, fakt, ale mnie się tam to - jako reklama - podoba. Wiadomo, że nikt czegoś takiego nie będzie w Bytomiu sprzedawał (a nawet jeśli będzie, to raczej nikt nie kupi :P ), ale sygnał wysyła to jasny - po pierwsze, idzie wiosna, kolory w ruch; po drugie, Bytom nie jest taki sztywniacki, jak ci się wydawało, nowoczesny kliencie bez brzuszka i przed 40 ;)

Opublikowano

Odważny projekt, ciekawy kolor, ale imho skierowany do dandysów i blogerów. Jeśli ktoś ubiera się klasycznie, ale dyskretnie, to czerwone spodnie/marynarka raczej nie znajdą zastosowania.

Raczej pod kampanię reklamową i dla urozmaicenia kolorystyki sklepu. Z tego co wiem, tych garniturów szyje się po kilkadziesiąt sztuk.

Opublikowano

Kolory to jedno, ale przykrótkie nogawki, czarne buty, czarne krawaty i brak skarpet… To naprawdę jest słabe :( Wzbudzili sensację - to im się udało, ale niestety to jest po prostu nudne. Kolejne garnitury o tym samym kroju, nieciekawa tkanina, awangardowy kolor - za mało. Również nie powiedziałbym, że jest to Dandy. Raczej mało wyszukane.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Nie ma sensu się napalać, trzeba przymierzyć. Ponadto, kolory na zdjęciach są często przekłamane - nie tylko w przypadku Bytomia - jeśli więc ktoś ma wyczucie kolorów (zależy mu na konkretnym odcieniu), może się zdziwić. Pamiętam, jak kiedyś napaliłem się na koszulę Osovskiego ze zdjęcia, pojechałem do salonu i jej nie zauważyłem na półce :) W rzeczywistości odcienie kraty były zupełnie inne i z zakupu zrezygnowałem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam dokładnie identyczne odczucia jak mosze - idealnym przykładem był poprzedni sezon - po pierwzych zdjęciach myślałem o zakupie 3, 4 marynarek/garniturów. Ostatecznie nie nabyłem żadnej i raczej nie nabędę (no chyba, że tę czerwoną wełnianą, jeżeli jeszcze zejdą). A czemu?
a) conajmniej 2 odpadły jak zobaczyłem kolory na żywo - dobrze, że w Warszawie prawie wszystko udało się namierzyć w sklepach stacjonarnych - gdybym wpakował się w zakup online, a potem w domu dopiero zobaczył kolory to bym chyba dostał piany
B) conajmniej jedna z tych, które mi się podobały okazała się mieć straszny skład.

Opublikowano

Niestety zdjęcia bardzo przekłamują kolory - szczególnie przy tych jaśniejszych i intensywniejszych barwach. Samemu w tym roku naciąłem się na szarych chinosach - na stronie fajny, jasnoszary odcień, a w realu szaro-bure.

Opublikowano

Niestety w moim przypadku jest identycznie - wszystkie spodnie, kt kupiłem wyglądają inaczej niż na stronie (mam na myśli kolory).

Jutro ma dotrzeć pierwsza marynarka z zamówionych trzech, więc się przekonam jak wypada pod względem rozmiary i koloru. W przypadku marynarek będę mniej tolerancyjny.