Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W outlet Lavard kupiłem na przełomie roku szare flanelowe spodnie z tkaniny VBC za 170 zł (przecena z 260zł), stąd producent materiału niespecjalnie usprawiedliwia katalogową cenę produktu (399zł).

Opublikowano

No tak, cena Bytomia zawiera jeszcze rezerwę na przecenę -70%. Koszty szycia i staranność wykonania obie firmy mają raczej na podobnym poziomie (celowo napisałem o cenie regularnej - te same spodnie były dostępne w CH Arkadia w salonie flagowym Lavarda bez obniżki).

Opublikowano

A skąd pewność, że to ten sam materiał?

W Bytomiu jest to Vitale Barberis Canonico, a w Benevento nie podają takich szczegółów.

Eee? To raczej na 100% nie jest ten sam materiał i przecież dokładnie to napisałem. 

Opublikowano

Dzięki wielkie za uwagi. Poszukuję wełnianych spodni, ciemnoszarych, do granatowej marynarki (zestaw klubowy). Wszystko co do tej pory widziałem to albo garniturowce z wełny czesankowej, albo jakieś poliestrowe draństwo. Dlatego zwróciłem uwagę na te spodnie w Bytomiu, ale w sumie za 400 zł to żadna okazja... Można pewnie dołożyć 200 zł i uszyć coś z własnego materiału.

Niemniej te spodnie Benevento wyglądają ciekawie. Przyznam, że nie znałem tej firmy.

Ja tez szukam tego typu spodni - bezskutecznie... Szare garniturowe znalazlem ostatnio w Prochniku. Vistula & Bytom nie maja tego typu spodni w ofercie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Udało mi się kupić z rabatem -25% jedną z wcześniej pokazywanych marynarek:

attachicon.gifVBC.jpg

Marynarkę kupiłem przez „telefon"i dopiero dziś odebrałem od znajomego, który był wczoraj w Wawie. Marynarka jest super i leży jeszcze lepiej niż w sylwetce Standardowej A. Dziwi mnie, że producent pisze tylko, że jest to wełna 120'S. Uważam, że warto dodać, że producentem tkaniny jest VBC.

Obecnie na stronie Bytomia jest promocja - 20%.

Nad ta sie jeszcze zastanawiam...

Mam juz 3 marynarki z Bytomia, w tym 2 pokazowe, uszyte po 1 szt., ktore kupilem okazyjnie. Wg mnie leza swietnie.

Opublikowano

Nad ta sie jeszcze zastanawiam...

Mam juz 3 marynarki z Bytomia, w tym 2 pokazowe, uszyte po 1 szt., ktore kupilem okazyjnie. Wg mnie leza swietnie.

Z marynarki jestem bardzo jestem zadowolony. Testowałem ja w zeszłym tyg i właśnie zdecydowałem się na zakupu kolejnej, tym razem w granatową kratę:

post-3391-0-62273300-1431375870_thumb.jp

Opublikowano

Z marynarki jestem bardzo jestem zadowolony. Testowałem ja w zeszłym tyg i właśnie zdecydowałem się na zakupu kolejnej, tym razem w granatową kratę:

attachicon.gifBytom.jpg

Ta wlasnie mam - jest swietna i podoba mi sie bardziej niz jej "odpowiednik" z Vistuli (prezentowany na blogu przez Mr Vintage).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podobno dostaje się taki rabat, ile masz lat, więc jak ktoś ma kartę na dziadka/ojca w wieku 60-70 lat, to można złapać niezłą okazję.

A co jak dziadek ma 102 lata? To musi być dopiero okazja.  :-D

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Podobno dostaje się taki rabat, ile masz lat, więc jak ktoś ma kartę na dziadka/ojca w wieku 60-70 lat, to można złapać niezłą okazję.

Nie "podobno". Dostałem od nich SMSa, który informuje o takiej właśnie promocji. Niestety dotyczy ona, zdaje się wyłącznie, garniturów. Piszą, że dowolny garnitur z kolekcji WL15.

Opublikowano

Zgadza się, potwierdzone info. Dzisiaj znajoma załoga z Kielc mnie poinformowała, że sprzedali jeden garnitur z rabatem 71%.

A czy można dziadka zarejestrować jutro w klubie i odebrać 85 % (joke )
Opublikowano

Udało mi się kupić z rabatem -25% jedną z wcześniej pokazywanych marynarek:

attachicon.gifVBC.jpg

Marynarkę kupiłem przez „telefon"i dopiero dziś odebrałem od znajomego, który był wczoraj w Wawie. Marynarka jest super i leży jeszcze lepiej niż w sylwetce Standardowej A. Dziwi mnie, że producent pisze tylko, że jest to wełna 120'S. Uważam, że warto dodać, że producentem tkaniny jest VBC.

Obecnie na stronie Bytomia jest promocja - 20%.

Ta marynarke tez juz kupilem - jak dla mnie swietna.

Opublikowano

Dla stałych klientów Bytom rozsyła ofertę zniżek na garnitury z wiosennej kolekcji (np 45 %) :) Nawet zacząłem rozważać czy czegoś nie nabyć.

Niestety zawiodlem sie na garniturach z Bytomia.

Dla mnie garnitury to woly robocze i mam ich kilka. Dla odmiany od Vistuli kupilem w ubieglym roku Bytom i bardzo szybko sie zuzyl.

Marynarki casual sa bardziej trwale.

• 1 miesiąc temu...