Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekaw jestem do czego doprowadzi taka walka o atrakcyjną cenę i wysoką marżę. 

.Zapewne do niczego dobrego.

Na razie garnitury mają jeszcze z dobrych materiałów, więc może w tym segmencie nie będzie tak źle.

Opublikowano

Po ile mieli płaszcze w zeszłym roku na wyprzedaży i kiedy ta wyprzedaż miała miejsce? Ktoś pamięta? Gdzieś mi się obiła promocja typu płaszcz zimowy + prochowiec, ale nie pamiętam cen. 

Te najładniejsze płaszcze wełniane nie były przecenione więcej niż 30%, a mimo to sprzedały się, co świadczy o tym, że za dobry produkt klient Bytomia jest w stanie zapłacić więcej. 

Oprócz tego była promocja "Kup 2 płaszcze lub kurtki i zapłać za jeden".

Na razie garnitury mają jeszcze z dobrych materiałów, więc może w tym segmencie nie będzie tak źle.

Na szczęście większość trzyma dobry poziom, ale w tym sezonie pojawiły się dwa modele wyprodukowane poza Polską specjalnie pod promocję (399 zł). Niestety różnica jakościowa była dostrzegalna z kilku metrów (głównie marynarka). Oby tylko nie poszli w tę stronę.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Biznes to biznes, jak się sprzedaję i są duże zyski, to po co zmieniać. 

Wybaczcie te biznesowe dywagacje, ale IMO to dość krótkowzroczne podejście. Na samych sweterkach daleko nie zajadą - na razie jest wzrost ale zmieni się trend, chwilowa moda masowa i wtedy będzie zonk. Właśnie wtedy, gdy jest dobrze firma powinna stawiać krok naprzód a nie tylko liczyć kasę.

Opublikowano

Na szczęście większość trzyma dobry poziom, ale w tym sezonie pojawiły się dwa modele wyprodukowane poza Polską specjalnie pod promocję (399 zł). Niestety różnica jakościowa była dostrzegalna z kilku metrów (głównie marynarka). Oby tylko nie poszli w tę stronę.

Możesz konkretnie wskazać o jakich modelach piszesz i czy chodzi o jakość wykonania czy tkaninę?Czy są to może garnitury z tkanin VBC?

Opublikowano

Nie pamiętam modeli, ale od razu przyciągnęły moją uwagę gdy wszedłem do ich salonu. Oczywiście w negatywnym znaczeniu tego słowa. Najłatwiej je rozpoznać po tym, że nie mają na metce "Wyprodukowano w Polsce".

Tkaniny są włoskie, ale na pewno nie VBC (nie pamiętam producenta). W oczy rzuca się przede wszystkim niska jakość wykończenia (pomarczone wkłady piersiowe, brzydko obszyte dziurki, marszczenia na rękawach).

Opublikowano

Może komuś przyda się informacja że w Bytomiu jest promocja "wszystko w jednej cenie", np wszystkie  marynarki 249 zł, a garnitury 499 zł. Można jeszcze coś wyszukać z dobrych materiałów, byle uważać na te egzemplarze o których pisał wyżej Michał Kędziora :).

Opublikowano

Ups nie dopatrzyłem się że akcja dotyczy tylko sklepów stacjonarnych (że dot. kolekcji wiosna-lato było dla mnie oczywiste). Cóż, do sklepu i tak nie mam kiedy się wybrać, więc jeśli nie mogę dokonać zakupu w sklepie internetowym, to przestaje mnie to interesować.

Opublikowano

Mimo wszystko wybrałem się do jednego ze salonów firmowych (po wcześniejszym wybraniu w sklepie internetowym dwóch modeli garniturów  z kolekcji wiosna -lato, a nie nowej kolekcji)   i cóż się okazało ?  Otóż   akurat te dwa modele są wyłączone z akcji. Odniosłem  wrażenie, że ta firma  jednak nie poważnie traktuje swoich klientów. Najpierw rozsyła informację, że wszystkie garnitury (zgodnie z w/w zasadami)  są w specjalnej cenie,  a potem okazuje się, że jednak nie wszystkie. Tylko straciłem czas no i chęć na dalsze zakupy.

Opublikowano

Na pewno jeden model garnituru z tkaniny VBC nie ma na metce "wyprodukowano w Polsce. I ma pomarszczony rękaw, lekkie zmarszczenia na piersi, gorsze szwy we wszyciu rękawów. Różnica w porównaniu do innych jest widoczna. Mówię na podstawie jednego obejrzanego w sklepie egzemplarza, który był w normalnej cenie (przełom maja/czerwca).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Vistula ma teraz akcję 2 w cenie 1 jeśli chodzi o płaszcze i kurtki, jestem ciekaw czy w Bytomiu też takowa się pojawi. 

Druga kurtka lub marynarka. Inna sprawa, że jakbym już wybrał jedną, to z drugą rzeczą miałbym nielichy problem :)

Opublikowano

Na tę chwilę mam wrażenie, że kolekcja jesienna jest najbardziej "nijaka" spośród wszystkich kolekcji Bytomia z ostatnich 3-4 lat. Vistula ma więcej rzeczy w tym sezonie przyciągających oko (choćby te "kraciaste" marynarki). Szkoda, bo szycie Bytomia bardzo pasowało do mojej sylwetki i tylko w 2014 r. kupiłem u nich 3 marynarki i płaszcz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bylem dzis w kilku sklepach polskich sieciowek, w tym u glownego bohatera tego watku:

1. Bytom - kolekcja jesien-zima wg mnie slaba i ponownie skierowana do panow > 50, oczywiscie jest kilka lepszych rzeczy, mam bon na jednorazowy zakup -50%, ale i tak wszystko albo juz przecenione albo 2 sztuka gratis;

2. Vistula - wg mnie najlepsza kolekcja z polskich marek, ladne marynarki w krate;

3. Lancreto - ladne zwykle garnitury, reszta gorsza niz nr 2;

4. Prochnik - duzo plastiku;

5. Rage Age - drogie sci-fi;

6. Giacomo Conti - wystarczylo zerkniecie na wystawe;

7. Lavard - slabo jak zawsze, ale lepiej niz nr 6.

Wg mnie jak zwykle najlepsza Vistula i martwi mnie obnizenie poziomu w Bytomiu - ani jednej ladnej marynarki, ani jednej kraty.