Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem dziś obie marynarki w kratę - kolory zbliżone do tych ze zdjęć, naprawdę ładne, szczególnie ta granatowa. Ale mimo kolorów... ramiona są w nich bardzo kwadratowe i wyglądają po prostu źle. O ile ktoś nie chce się upodobnić do robocopa, to chyba można sobie darować.

Opublikowano

Również przymierzałem te marynarki i nawet jeśli wzór jest bardzo ładny, materiały dobre (100% wełna+wiskoza) to konstrukcja ramion mocno odstrasza. Co do ich przeróbek pytałem się o to w stosownym temacie wyszło na to, iż jest to nieopłacalne, ciężkie to zrobienia, a skutek trudny do przewidzenia (dziwne układanie się linii ramion).

Opublikowano

Obecnie mam 3 marynarki Bytomia i też mi odpowiadają. Specjalnie dzisiaj jeszcze raz "obmacałem" te poduszki i tragedii nie ma. Od dwóch sezonów fasony marynarek Bytomia zdecydowanie bardziej mi pasują niż z Vistuli, choć to kwestia gustu. 

Opublikowano

Udało mi się kupić z rabatem -25% jedną z wcześniej pokazywanych marynarek:

post-3391-0-89522400-1430479230_thumb.jp

Marynarkę kupiłem przez „telefon"i dopiero dziś odebrałem od znajomego, który był wczoraj w Wawie. Marynarka jest super i leży jeszcze lepiej niż w sylwetce Standardowej A. Dziwi mnie, że producent pisze tylko, że jest to wełna 120'S. Uważam, że warto dodać, że producentem tkaniny jest VBC.

Obecnie na stronie Bytomia jest promocja - 20%.

Opublikowano

Udało mi się kupić z rabatem -25% jedną z wcześniej pokazywanych marynarek:

Marynarkę kupiłem przez „telefon"i dopiero dziś odebrałem od znajomego, który był wczoraj w Wawie. Marynarka jest super i leży jeszcze lepiej niż w sylwetce Standardowej A. Dziwi mnie, że producent pisze tylko, że jest to wełna 120'S. Uważam, że warto dodać, że producentem tkaniny jest VBC.

Obecnie na stronie Bytomia jest promocja - 20%.

Widziałem ją wczoraj w salonie. Bardzo przyjemna tkanina.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem szarych spodni wełnianych w Bytomiu, wg. metki szyte w Polsce z wełny 120s (bez domieszek w rodzaju 20% poliamidu), gatunek I. Są w moim rozmiarze, materiał przyjemny w dotyku, kolekcja wiosna-lato. Kosztują jednak 399 zł i nie wiem czy spodnie tej firmy są tyle warte... Oczywiście znam zasadę, że wszystko jest warte tyle ile ktoś chce za to zapłacić i to ogólnie pojęcie względne. Chodzi mi jednak o taką zdroworozsądkową opinię, czy w ogóle podchodzicie do spodni z Bytomia w takiej cenie? Pewnie niedługo przecenią, ale wtedy nie będzie mojego rozmiaru, więc na wyprzedaże się nie zasadzam.

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem szarych spodni wełnianych w Bytomiu, wg. metki szyte w Polsce z wełny 120s (bez domieszek w rodzaju 20% poliamidu), gatunek I. Są w moim rozmiarze, materiał przyjemny w dotyku, kolekcja wiosna-lato. Kosztują jednak 399 zł i nie wiem czy spodnie tej firmy są tyle warte... Oczywiście znam zasadę, że wszystko jest warte tyle ile ktoś chce za to zapłacić i to ogólnie pojęcie względne. Chodzi mi jednak o taką zdroworozsądkową opinię, czy w ogóle podchodzicie do spodni z Bytomia w takiej cenie? Pewnie niedługo przecenią, ale wtedy nie będzie mojego rozmiaru, więc na wyprzedaże się nie zasadzam.

Mam 3 pary ich chinosów. Im starsze, tym lepsze.

Ale nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z markami lepszymi od tej

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeżeli nie zależy ci na tym konkretnym materiale to dużo taniej kupisz takie spodnie przykładowo tutaj (od tej ceny jest 30% rabat):

http://www.benevento.pl/21-spodnie-garniturowe 

Dzięki wielkie za uwagi. Poszukuję wełnianych spodni, ciemnoszarych, do granatowej marynarki (zestaw klubowy). Wszystko co do tej pory widziałem to albo garniturowce z wełny czesankowej, albo jakieś poliestrowe draństwo. Dlatego zwróciłem uwagę na te spodnie w Bytomiu, ale w sumie za 400 zł to żadna okazja... Można pewnie dołożyć 200 zł i uszyć coś z własnego materiału.

Niemniej te spodnie Benevento wyglądają ciekawie. Przyznam, że nie znałem tej firmy.