Żorż Ponimirski Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 14 godzin temu, MH_fan napisał: snikersy Susu w TK, ich jakość zakrawa na żart - wykonane bardzo niedbale, upaprane klejem, a skóra wręcz katastrofalne jakości. To tylko spekulacja, ale SuSu w TK to może być jakaś seria próbna, w której ogarniali połączenia skóry ze spodami. Ja widziałem i kupiłem jedną z dziesiątek par Bally, które swego czasu "rzucili" w Bostonie. Mialy wybite w środku nazwy modelu/koloru + słowo "test" i sprawdzałem w katalogach, że takie połączenie podwójnej skórzanej podeszwy z zamkniętym kanałem szycia nigdy nie weszło do seryjnej produkcji. Co poniekąd potwierdzają słowa poniżej: 12 godzin temu, grzechu26 napisał: No i ostatnio odwiedziłem TK we Wrocławiu i w pierwszej chwili zauważyłem „moje” snikersy właśnie za 199 zł. Nie muszę wam chyba mówić o moich odczuciach w pierwszej chwili... ale te na półce w Tk naprawdę są gorszego sortu. W pełni się zgadzam z przedmówcami co do ich jakość. Niby model ten sam ale jakbym w dłoni miał podróbę. Nie rozumiem tylko dlaczego Susu wypuszcza do obiegu produkty drugiego sortu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 12 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2019 W Jankach k. W-wy całkiem fajne patynowane Prime Shoes rozm. 8 na podeszwie a la Dainite. Proszę o cynk, gdyby gdzieś w Warszawie były dostępne pół numeru lub numer większe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszecki Napisano 23 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2019 Dzisiaj widziałem w Blue City takiego Junkersa za 420 PLN. Z tego co patrzylem na necie raczej okazja. Na żywo wyglądał o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 Wydaje mi się, że dojechało sporo marynarek. Mało czasu miałem, ale wykopałem marynarkę w jodełkę Carl Gross. Tkanina o bardzo delikatnym chwycie od Zegny 96%wełna, 4 kaszmir. Cena 199zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 Czerwony alarm na Marszałkowskiej Wysyp trzewików Cheaney, różne modele (w r. 43 ze cztery), niektóre chyba chromexel, część jeszcze świeżutka-nieruszana, po 899 zł para. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 Odwołuję alert . To kiepska polerowana skóra, nie warto. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 Wszystkie są z polerowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 Jest jeszcze model z takiej groszkowanej ale corrected grain, nie warto imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Widziałem i przymierzałem. Nie skradły serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2019 Na taką ciekawostkę trafiłem - buty van Bommel (czy jakoś tak). Niby takie same, ale uważny obserwator zwróci uwagę na różnicę. One w ogóle nie powinny trafić na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2019 Wszystko pasuje - lewy but ma storm welt, bo jest bliżej krawędzi chodnika = jest bardziej podatny na przemoczenie. Gorzej, jeżeli trzeba wrócić tym samym chodnikiem... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2019 W Krakowie w Bonarce jest trochę trzewików Cheaney, jest też nowy wieszak z płaszczami, kilka zacnych marek się trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2019 13 godzin temu, Blondas napisał: W Krakowie w Bonarce jest trochę trzewików Cheaney, jest też nowy wieszak z płaszczami, kilka zacnych marek się trafia. to te same trzewiki z polerowanej skóry, o których pisano wcześniej? Edit: dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2019 Prawdopodobnie tak, nie zauważyłem tych poprzednich wpisów, tak spontanicznie wrzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Pytanie do odnośnie marynarek i koszul - na jakie marki zwracać uwagę w TKM? Chodzi o ogólne zagadnienia związane ze stosunkiem cena/jakość, dopasowaniem, materiałami itd. Chciałbym wiedzieć, czego szukać, stąd to pytanie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Z koszul polecić osobiście mogę: Profuomo (a szczególnie linię Sky Blue), Eton, Ralph Lauren (tego jest mnóstwo zazwyczaj, zdarzają się wyjątkowo fajne sztuki), Hackett (zwłaszcza z tkanin od Albini), Brooksfield. Jest też pewnie kilka innych marek wartych polecenia, wymieniłem te, za którymi ja się rozglądam. Z marynarek widywałem fajne sztuki od Boggi, Van Gils, Hackett, Benvenuto (Black Label), Digel, jakieś pojedyncze sztuki z Harris Tweedu, Ralph Lauren. Słyszałem o innych włoskich markach, które można spotkać - Tombolini, Boglioli, ale ja tych marek nie widziałem nigdy w TK. Koniec końców i tak trzeba ocenić każdą sztukę z osobna, bo metka nie zawsze świadczy o jakości. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekrjankowski Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 2 godziny temu, Nawrot napisał: Z koszul polecić osobiście mogę: Profuomo (a szczególnie linię Sky Blue), ....... Z tym, że Profuomo trzeba dobrze sprawdzić. Sky Blue nie zawsze oznacza wysoką jakość. Często są to egzemplarze z nieco tańszej linii, z niewymiennymi fiszbinami i z niższej jakości materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Mam kilka Sky Blue i faktycznie - poziom wykończenia potrafi bardzo mocno się różnic. Mam jedną koszulę, w której nawet rękawy są wszyte obrócone (szwy pod pachą się nie krzyżują), mam taką, gdzie właśnie fiszbiny nawet nie są wymienne (Smart Shirt z ostatniego wypustu w TKeju). I ta Smart Shirt miała wyższą RRP Więc cena nie idzie z wykończeniem. BTW za 100 złotych te koszule to i tak złoty deal Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Ja jestem bardzo zadowolony z koszuli Danolis. Świetnie w lato mi się sprawdza. Coś w tym stylu: https://www.braun-hamburg.com/en/danolis-casual-shirt-slim-collar-pastel-blue-019891-3180.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Danolis +1; z bólem musiałem wyrzucić ze względu na nieusuwalną plamę. Dodam jeszcze Stovel&Mason, Smyth&Gibson, a z niższej półki Bernard Weatherhill. Marynarki oprócz wymienionych Henry Cottons. Jako forumowy maruda dodam jeszcze, że wszystko już w tym wątku zostało kiedyś wymienione, a w innym wątku z kolei była dyskusja aby nie kierować się wyjmowanymi fiszbinami jako wyznacznikiem jakości😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Ostatnio rzadziej bywam, bo i nic nie znajduję. Kiedyś marynarki że średniej czy nawet wyższej włoskiej półki były dość często. Ostatnio widywalem tylko Paoloni, wcześniej Boglioli, ale te dość drogo, 900-1000 zł; w przypadku obu marek modele dla konesera (materiały, kolory i wzory dalszego wyboru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 6 godzin temu, marekrjankowski napisał: Z tym, że Profuomo trzeba dobrze sprawdzić. Sky Blue nie zawsze oznacza wysoką jakość. Często są to egzemplarze z nieco tańszej linii, z niewymiennymi fiszbinami i z niższej jakości materiałów. + lubią wprowadzać różną rozmiarówkę, raz luźne, raz ciasne, raz w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Dorzucę łyżkę dziegciu do opinii o Profumo. Ja w TKM kupiłem koszulę, która po pierwszym praniu zjechała w dół o 2 rozmiary + farbowała jak szalona. Uprzedzę - tak prałem w dobrej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabonis87 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 W sobotę w Blue City widziałem 3 egzemplarze bardzo ładnej marynarki Hackett - przeceniona z 2000 PLN na 399 PLN. Rozmiary 2 X 50 i 1 X 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekrjankowski Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 12 godzin temu, lubo69 napisał: .... nie kierować się wyjmowanymi fiszbinami jako wyznacznikiem jakości😊 Jako jeszcze większy maruda, będę się upierał, że żal nieco patrzeć, a co gorsza zakładać, koszulę, w której złamała się jedna fiszbina i jakoś wyjąć się jej nie da. Co mi po tym, że to koszula w bawełny Sea Island czy Supima, światowej marki, kiedy pod szyją wygląda nieco "blado"? Jeden rożek elegancki i prosty, drugi udaje rogalika. No świetnie. Ale jeżeli ktoś lubi... może sobie złamać drugą 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi