Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, MH_fan napisał:

snikersy Susu w TK, ich jakość zakrawa na żart - wykonane bardzo niedbale, upaprane klejem, a skóra wręcz katastrofalne jakości. 

To tylko spekulacja, ale SuSu w TK to może być jakaś seria próbna, w której ogarniali połączenia skóry ze spodami. Ja widziałem i kupiłem jedną z dziesiątek par Bally, które swego czasu "rzucili" w Bostonie. Mialy wybite w środku nazwy modelu/koloru + słowo "test" i sprawdzałem w katalogach, że takie połączenie podwójnej skórzanej podeszwy z zamkniętym kanałem szycia nigdy nie weszło do seryjnej produkcji.

Co poniekąd potwierdzają słowa poniżej:

12 godzin temu, grzechu26 napisał:

No i ostatnio odwiedziłem TK we Wrocławiu i w pierwszej chwili zauważyłem „moje”  snikersy właśnie za 199 zł. Nie muszę wam chyba mówić o moich odczuciach w pierwszej chwili... ale te na półce w Tk naprawdę są gorszego sortu. W pełni się zgadzam z przedmówcami co do ich jakość. Niby model ten sam ale jakbym w dłoni miał podróbę. Nie rozumiem tylko dlaczego Susu wypuszcza do obiegu produkty drugiego sortu... 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W Jankach k. W-wy całkiem fajne patynowane Prime Shoes rozm. 8 na podeszwie a la Dainite.

Proszę o cynk, gdyby gdzieś w Warszawie były dostępne pół numeru lub numer większe.

20190912_124552.thumb.jpg.9e45ac149db806a60a1664b6b9730d48.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czerwony alarm na Marszałkowskiej ;-) Wysyp trzewików Cheaney, różne modele (w r. 43 ze cztery), niektóre chyba chromexel, część jeszcze  świeżutka-nieruszana, po 899 zł para.

20191010_132015.thumb.jpg.6b44cba811e4381e9d7c109a83f69ac4.jpg

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
13 godzin temu, Blondas napisał:

W Krakowie w Bonarce jest trochę trzewików Cheaney, jest też nowy wieszak z płaszczami, kilka zacnych marek się trafia.

to te same trzewiki z polerowanej skóry, o których pisano wcześniej? 

Edit:

dzięki :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do odnośnie marynarek i koszul - na jakie marki zwracać uwagę w TKM?

Chodzi o ogólne zagadnienia związane ze stosunkiem cena/jakość, dopasowaniem, materiałami itd. Chciałbym wiedzieć, czego szukać, stąd to pytanie. Dzięki!

Opublikowano

Z koszul polecić osobiście mogę: Profuomo (a szczególnie linię Sky Blue), Eton, Ralph Lauren (tego jest mnóstwo zazwyczaj, zdarzają się wyjątkowo fajne sztuki), Hackett (zwłaszcza z tkanin od Albini), Brooksfield. Jest też pewnie kilka innych marek wartych polecenia, wymieniłem te, za którymi ja się rozglądam.
Z marynarek widywałem fajne sztuki od Boggi, Van Gils, Hackett, Benvenuto (Black Label), Digel, jakieś pojedyncze sztuki z Harris Tweedu, Ralph Lauren. Słyszałem o innych włoskich markach, które można spotkać - Tombolini, Boglioli, ale ja tych marek nie widziałem nigdy w TK. Koniec końców i tak trzeba ocenić każdą sztukę z osobna, bo metka nie zawsze świadczy o jakości.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, Nawrot napisał:

Z koszul polecić osobiście mogę: Profuomo (a szczególnie linię Sky Blue), .......

Z tym, że Profuomo trzeba dobrze sprawdzić. Sky Blue nie zawsze oznacza wysoką jakość. Często są to egzemplarze z nieco tańszej linii, z niewymiennymi fiszbinami i z niższej jakości materiałów. 

Opublikowano

Mam kilka Sky Blue i faktycznie - poziom wykończenia potrafi bardzo mocno się różnic. Mam jedną koszulę, w której nawet rękawy są wszyte obrócone (szwy pod pachą się nie krzyżują), mam taką, gdzie właśnie fiszbiny nawet nie są wymienne (Smart Shirt z ostatniego wypustu w TKeju). I ta Smart Shirt miała wyższą RRP ;) Więc cena nie idzie z wykończeniem. BTW za 100 złotych te koszule to i tak złoty deal :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Danolis +1; z bólem musiałem wyrzucić ze względu na nieusuwalną plamę. Dodam jeszcze Stovel&Mason, Smyth&Gibson, a z niższej półki Bernard Weatherhill. Marynarki oprócz wymienionych Henry Cottons. Jako forumowy maruda dodam jeszcze, że wszystko już w tym wątku zostało kiedyś wymienione, a w innym wątku z kolei była dyskusja aby nie kierować się wyjmowanymi fiszbinami jako wyznacznikiem jakości?

Opublikowano

Ostatnio rzadziej bywam, bo i nic nie znajduję. Kiedyś marynarki że średniej czy nawet wyższej włoskiej półki były dość często. Ostatnio widywalem tylko Paoloni, wcześniej Boglioli, ale te dość drogo, 900-1000 zł; w przypadku obu marek modele dla konesera (materiały, kolory i wzory dalszego wyboru).

Opublikowano
6 godzin temu, marekrjankowski napisał:

Z tym, że Profuomo trzeba dobrze sprawdzić. Sky Blue nie zawsze oznacza wysoką jakość. Często są to egzemplarze z nieco tańszej linii, z niewymiennymi fiszbinami i z niższej jakości materiałów. 

+ lubią wprowadzać różną rozmiarówkę, raz luźne, raz ciasne, raz w sam raz.

Opublikowano
12 godzin temu, lubo69 napisał:

.... nie kierować się wyjmowanymi fiszbinami jako wyznacznikiem jakości?

Jako jeszcze większy maruda, będę się upierał, że żal nieco patrzeć, a co gorsza zakładać, koszulę, w której złamała się jedna fiszbina i jakoś wyjąć się jej nie da. Co mi po tym, że to koszula w bawełny Sea Island czy Supima, światowej marki, kiedy pod szyją wygląda nieco "blado"? Jeden rożek elegancki i prosty, drugi udaje rogalika. No świetnie. Ale jeżeli ktoś lubi... może sobie złamać drugą ?

• Like 1