Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Marszałkowskiej po południu uchowały się jeszcze jakimś cudem całkiem ładne zamszowe derby Testoni rozmiar 8G - może zwrot, a może dlatego, że leżą na dolnej półce rozmiaru 41, hehe (tam też je zostawiłem). 550 zł. Jakość zdjęcia totalnie nie oddaje ich charakteru, na żywo naprawdę fajne. @eye_lip - może się skusisz :-)

20160909_174915.jpg

Były też takie Barkery w rozmiarze 40 o straszliwym kwadratowym nosku, ale za to bardzo ładnej ciemnobrązowej skórze. Podeszwa skórzana, GYW (zaznaczam, bo widywałem klejone z linii Flex):

20160909_174959.jpg

Z kolei w kategorii Gold Label - Curiosa, widziałem koszulę Marc Jacobs o składzie 88% jedwab 12% metal (!), wyglądającą jak element stroju kosmonautów z filmów SF sprzed pół wieku. Oczywiście rzecz z gatunku crazy-fashion, ale technicznie ciekawe.

Opublikowano

Wczoraj udało mi się nabyć drogą kupna ciekawą marynarkę - Tom Rusborg. Tkanina - Merino wool Loro Piana, za 249 złociszy. Marszałkowska w Warszawie.

WP_20160915_08_35_45_Pro.jpg

WP_20160915_12_30_09_Pro.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Taka ciekawostka - Żona mi mówi, że dziś na Marszałkowskiej widziała bardzo ładny damski delikatny sweterek, przeceniony na 250 zł z jakiejś bardzo dużej sumy i wykonany z dziwnego materiału, o którym nigdy nie słyszała, na "V". Dumam chwilę i pytam, czy może "vicuna", a Żona, że właśnie coś w tym stylu. Niby to teoretycznie możliwe, dzianinę damską z wikunii robi np. Loro Piana, no ale 250 zł, nawet w TKMAxxie, to dopiero byłaby niezła okazja :-)

Opublikowano
11 minut temu, dziko napisał:

Taka ciekawostka - Żona mi mówi, że dziś na Marszałkowskiej widziała bardzo ładny damski delikatny sweterek, przeceniony na 250 zł z jakiejś bardzo dużej sumy i wykonany z dziwnego materiału, o którym nigdy nie słyszała, na "V". Dumam chwilę i pytam, czy może "vicuna", a Żona, że właśnie coś w tym stylu. Niby to teoretycznie możliwe, dzianinę damską z wikunii robi np. Loro Piana, no ale 250 zł, nawet w TKMAxxie, to dopiero byłaby niezła okazja :-)

może "viscosa" w wersji "premium" ;-)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W Czeladzi widziałem 2 pary chino Hiltl w obniżonych cenach. Jedne w kolorze bordowym za 42zł i jedne beżowe z manszetami i ciętymi kieszeniami coś koło 60zł (nie pamiętam już dokładnie). Była też jedna para beżowa za 42zł ale już jest moja :D

Opublikowano

Na Marszałkowskiej na GoldLabel sweterki crew-neck John Smedley, kolor buraczkowy, 100% merino (bardzo cienka) po 199 zł, rozmiary M, L, XL.

Z ciekawszych rzeczy marynarka Baldessarini rozm, 50, mulitcolor brąz-zieleń a la klasyczne tweedy, materiał 100% kaszmir (!), za jedyne 599 zł (przeceniona z ponad 4 tys.), IMHO bardzo dobra okazja.

Opublikowano

W Krakowie w Bonarce jest sporo butów GYW firmy Wallansteyn, modele podobne do tego:

8750820897aca3c42a3ca1f3d1b17b94.jpg

Tylko, jak już napisałem - skórzana podeszwa. Rozmiary raczej małe, pamiętam, że były 38, 41 i 42. Kolory: czerwony, niebieski, czarne scotch grain i dwie pary podobne do tych ze zdjęcia, tj. zamsz łączony z czarną skórą licową. Raczej wszystkie po 250 zł.

Oprócz tego z ciekawszych rzeczy jedna budrysówka (taka budrysówka-budrysówka, długa, obszerna, w kolorze kamelowym/beżowym, 100% wełna) w rozmiarze 56. Zdaje się, że producent to Schneiders.

Opublikowano
23 minuty temu, Rudolf napisał:

W Krakowie w Bonarce jest sporo butów GYW firmy Wallansteyn, modele podobne do tego:

Ukryj zawartość

8750820897aca3c42a3ca1f3d1b17b94.jpg

Tylko, jak już napisałem - skórzana podeszwa. Rozmiary raczej małe, pamiętam, że były 38, 41 i 42. Kolory: czerwony, niebieski, czarne scotch grain i dwie pary podobne do tych ze zdjęcia, tj. zamsz łączony z czarną skórą licową. Raczej wszystkie po 250 zł.

Rozmiary są raczej spore bo to buty damskie. Kupiłem żonie czerwone.

Opublikowano
15 minut temu, White Haven napisał:

Zielona Góra w końcu doczeka się swojego TK :) 

http://www.tkmaxx.pl/zielonagora

Jak u was wyglądały otwarcia nowych sklepów? Można na "dzień dobry" liczyć na lepszy i większy niż zwykle asortyment?

jest dużo towaru, ale też dzikie tłumy szukających okazji - większość rzeczy w "normalnych" cenach, albo wysokich - obniżki będą dopiero za 6 tygodni

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

We wrocławskiej Renomie i Magnolii rzuciło koszulami John Partridge w klimatach brytyjskiego country; kratka tattersall w przynajmniej dwu odcieniach. Bodaj po 79 złotych, na pewno widziałem 15,5" i 16". Niestety, kołnierzyki bardzo mikre, mniejsze od M&S (na tego się skusiłem choć nadal zbyt krótkie wyłogi...)

Do tego w Magnolii są jeszcze (?) marynarki Paul Costelloe, 100% wełna szetlandzka, dwa odcienie (rudy i zgniłozielony) w kratkę, 550-560 złotych. Kiedy je oglądałem, były jeszcze po jednej UK 38 i 40 w każdym odcieniu.