Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem dziś w M1 Kraków koszulę TM Lewin, klasyczny biały kolor o parametrach widocznych na zdjęciu za 99 zł (dla mnie za krótkie rękawy)

aar6r3mnxxjy_t.jpg

I jeszcze jako ciekawostkę dodam, że pierwszy raz spotkałem się z rzeczami z Hollistera w tym sklepie, choć były to niestety tylko 2 szuki: błękitna casualowa koszula w drobne paski oraz błękitna luźna bluza 

Opublikowano

To ostatnie wygląda na najwyższą linię - Amadeo Testoni, szycie norweskie, 800+ euro, nieźle. Geralnie teraz, po dłuższym bezruchu, w TKMaxxie codziennie coś nowego się pojawia.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zgadza się, ostatnie to Amadeo, zrobiły na mnie świetne wrażenie, jakość 5+, jednak są wielkie, 45 EU. Ogólnie buty bez większych rys / przetarć, także polecam wszystkie. Pierwsze są na dosyć dynamicznym i wąskim kopycie, mój rozmiar to 6,5 / 7, te były dokładnie o rozmiar za duże (długie). Loafersy i żółte derby na nieco szerszych kopytach z zaokrąglonym noskiem. 

Opublikowano
Dnia 5.02.2017 o 13:10, NieMy napisał:

23 lutego otwarcie TK w Promenadzie, może rzucą coś ciekawego.

Otworzyli. Byłem wczoraj, nic ciekawego nie było. Powiedziałbym że wręcz pustki ale to może wina ogromnego lokalu.

Opublikowano
14 minut temu, NieMy napisał:

Otworzyli. Byłem wczoraj, nic ciekawego nie było. Powiedziałbym że wręcz pustki ale to może wina ogromnego lokalu.

Zgodziłbym się w 100%, gdyby nie marynarka w kratę Barrutti na lato (50% lnu i 50% bawełny) za 199 zł. Miła niespodzianka :)

Opublikowano

W kategorii "curiosa", na Marszałkowskiej dziś widziałem dokładnie taką marynarkę Dsquared2 rozm. 48:

http://www.yoox.com/pl/41672876KO/item#dept=men&sts=ip_baynote&bnwidget=PDSimilarProducts&bnslot=5&bnpid=41672876&cod10=41672876KO&sizeId=&sizeName=

Przy czym u nas cena 1699 zł, a na Yooxie 1066 euro (co i tak jest niżej niż RRP, pewnie z 1500 euro). Jakby ktoś chciał w ramach odskoczni incognito na disco etc. to rzecz jak znalazł ;-)

Opublikowano

Na Marszałkowskiej grubo:

20170302_122321.thumb.jpg.598d8666b4ae44aed1a2e262c1d85506.jpg

EDIT: jakby się obrazek nie wyświetlał, to Brunello Cucinelli :-)

Są letnie marynarki i garnitury (wełna-len-jedwab) w rozmiarach 48  i 50, wszystko po 999 zł. Są też pojedyncze koszule za 349 (niezbyt ciekawe) jak i bardzo fajne "samodzielne" kamizelki (plecy z materiału, klapy, brustasza) za 399 - brązowy len i niebieska bawełna, kamizelkę jedną przygarnąłem. Legendarnych kaszmirowych dzianin niestety nie widziałem.

Swoja drogą marka opiera się w dużej mierze na marketingu, bo ceny wyjściowe (typu 7-8 tys.) są kosmiczne i nieadekwatne - tym bardziej, że np. marynarki są wykańczane maszynowo. Owszem, dobra jakość i krój, ale dla mnie to ta sama półka co powiedzmy dwa razy tańsze Boglioli.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@lubo69 - najprawdziwsze i to w niezłym wyborze (najpierw wrzuciłem tylko zdjęcie, potem do-edytowałem post na komputerze).

Z innych rzeczy jest trochę np. Aquascutum i Private White, dużo fashion typu D&C, Cavalli, Byblos.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Świetnie! Dedykuję Twój post wszystkim którzy są zdania, że żadna marynarka z TK nie ma nawet startu do Havany z SS (taka dyskusja jest gdzieś w środku tego wątku).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
13 minut temu, lubo69 napisał:

Dedykuję Twój post wszyskim którzy są zdania, że żadna marynarka z TK nie ma nawet startu do Havany z SS (taka dyskusja jest gdzieś w środku tego wątku).

He, he, serio? Jedyna przewaga SuSu to dostępność rozmiarów od ręki i przyzwoite ceny wyjściowe, ale poza tym ich oferta to naprawdę nic specjalnego wobec rzeczy, które można przy odrobinie cierpliwości upolować w TKMaxxie czy na Yooxie. O ile dobrze pamiętam, to nie zapłaciłem nigdy więcej niż 599 zł za marynarkę z TKMaxxa, nawet za full-canvas hand made in Napoli ;-) 

Opublikowano
Na marszałkowskiej bardzo dużo ładnych Happy Socks, 49 zł za 3-pak

Dzięki za cynk. Udało mi się kupić, a polowałem na nie już od jakiegoś czasu.

Widziałem też kilka płaszczy Tommy Hilfiger. Jeden wyprodukowany w Polsce

O taki:

4db0a2b415f5b593d7500ab76cbef377.jpg

eb0a1165b7a6efb21f16d510c06f95db.jpg

Były jeszcze skarpetki firmy Duchamp London. Niby z egipskiej bawełny. Mały wybór. Tylko dwa wzory ale materiał w dotyku przyjemny.

Opublikowano
10 godzin temu, dziko napisał:

@lubo69 - najprawdziwsze i to w niezłym wyborze (najpierw wrzuciłem tylko zdjęcie, potem do-edytowałem post na komputerze).

Z innych rzeczy jest trochę np. Aquascutum i Private White, dużo fashion typu D&C, Cavalli, Byblos.

Co konkretnie Private White?

Opublikowano
8 godzin temu, Velahrn napisał:

Co konkretnie Private White?

Były beżowe marynarki bez podszewki, r. 48 i chyba 50, 100% bawełna, na metce wspominali o jakiejś specjalnej technologii, cena bodajże 500 zł, ale dobrze nie pamiętam.

Z Aquascutum to była zielona kurta M56, rozmiar na metce 50, ale wg mnie dużo ciaśniejsza (małe 48), czarna marynarka r. 48, 100% bawełny a la welur i cos tam jeszcze chyba.