Whitesnake Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 7 minut temu, Koval napisał: Koniecznie wrzuć fotki... Tak sobie to właśnie wyobrażałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dziko Napisano 22 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Pasek w stylu vintage, jak to pasek (sorki za słabą jakość zdjęć), ale z ciekawym i bardzo rzadko spotykanym rozwiązaniem - klamrą szybko-rozpinalną (quick release buckle). Zapięta klamra trzyma się dzięki "sile rozporowej", ale jednym ruchem można ją otworzyć i, ciach!, portki opadają Funkcjonalność niezwykle przydatna dla mężczyzn raczej młodych i raczej sędziwych (rzecz jasna z zupełnie różnych powodów). Dla mnie, żonatego faceta w średnim wieku gadget potrzebny umiarkowanie, dlatego to prezent dla siedemnastoletniego chrześniaka. 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 Nie wiem czy to się tu nadaje, ale byłem drugi raz w życiu w "ciuchlandzie" przy okazji poszukiwań spodni do kąpieli błotnych dla córki Spędziłem tam w sumie 15 minut i znalazłem marynarkę Burberry ze świetnego tweedu (niestety za krótkie rękawy), sweter Balantyne 100% kaszmir (dość zmechacony), krawat Corneliani z lekko naderwanym szwem (dość brzydki ) i na koniec perełka, marynarka "alfonsówka" PRL made in Italy (na 99% przez Corneliani), 52% konopie, 48% wełna. Byłem dość zaskoczony takim przekrojem ciekawych marek. Do tego marynarka PRL w moim rozmiarze, ale się nie zdecydowałem...trzeba było ?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 2 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Nie wiem czy to się tu nadaje, ale byłem drugi raz w życiu w "ciuchlandzie" przy okazji poszukiwań spodni do kąpieli błotnych dla córki Spędziłem tam w sumie 15 minut i znalazłem marynarkę Burberry ze świetnego tweedu (niestety za krótkie rękawy), sweter Balantyne 100% kaszmir (dość zmechacony), krawat Corneliani z lekko naderwanym szwem (dość brzydki ) i na koniec perełka, marynarka "alfonsówka" PRL made in Italy (na 99% przez Corneliani), 52% konopie, 48% wełna. Byłem dość zaskoczony takim przekrojem ciekawych marek. Do tego marynarka PRL w moim rozmiarze, ale się nie zdecydowałem...trzeba było ?? Fotki pasują do cmdcns ostatnimi czasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2018 @Krzysiek_W, bo dawno nic nie wrzucałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 Dziadek zawsze mi powtarzał, żebym czapkę zdejmował, jak wchodzę do pomieszczenia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 2 godziny temu, gumol76 napisał: Dziadek zawsze mi powtarzał, żebym czapkę zdejmował, jak wchodzę do pomieszczenia... "Tak mój dziadek gadał i się nagadał. Teraz jego wnuk stale niedojada" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 W dniu 29.12.2018 o 10:59, Żorż Ponimirski napisał: ... ale się nie zdecydowałem...trzeba było ?? Jeżeli miała robić za spodnie do kąpieli błotnych, to nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 3,5 metra pięknej błękitnej flaneli od mojego ulubionego producenta - VBC. Nie wiem jeszcze, co z tego będzie, ale za tę cenę (120 zł na ebayu) nie mogłem się powstrzymać :). 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 13 Styczeń 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 Bernhard Roetzel napisał, że jeżeli widzi w jakimś mieście faceta ubranego w covert coat, to wie, że to miasto ma styl. W mojej małej miejscowości stylu nadawali niegdyś Habsburgowie a jeszcze wcześniej Wittelsbachowie (Sissi). Teraz o to trudno, bo prominenci to mają inny styl. No to się staramy: Covert coat z wełny merino. Rodzaj obróbki materiału to loden, który pochodzi z rejonu alpejskiego, a używany jest też w WB. Nie ma wprawdzie zamszu na wierzchu kołnierza, ale wszystkie inne elementy tego ultra klasycznego płaszcza włącznie z potrójnym przeszyciem przy brzegu rękawów. Piękny głęboki granat nie wychodzi nietety na zdjęciach. Nie każdy polubi, bo jest antytezą popularnego tutaj italo-stylu. Zazwyczaj jest też omijany szerokim łukiem przez blogerów. Bo jest po prostu niemodny. 4 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koval Napisano 8 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Taki nietuzinkowy nabytek z Poznania Wykonany prawie rok temu przez @Pepo, ale nie mogłem się zebrać do obfotografowania... Już chyba gdzieś pisałem, że dawno żaden nabytek nie sprawił mi tyle frajdy, co ten 'kawałek skóry'; bo: - bo skóra English Bridle - mięsista, gruba, lekko matowa; - bo rzadko spotykana, a dla mnie idealna szerokość 'paska do dżinsów' - 40 mm (wiem po dłuższy czas szukałem czegoś w tym stylu i zazwyczaj było 35-36- max 38 mm); - bo solidna/ciężka mosiężna klamra - tak jak lubię; - bo całkowita prostota - bez żadnej ornamentyki, cieniowań czy 'liniowania' (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa) wzdłuż brzegów; 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 28 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Można kupić normalny pasek, można zamówić skórzany a ja sobie wymyśliłem znowu coś innego dzieło @Pepo denim i canvas do Orisa - pierwotnie wydawało mi się że denim będzie lepiej wyglądał, jednak po założeniu to "szmaciak" będzie rządził na nadgarstku 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Denim świetny, jakby Ci się znudził chetnie przygarne do mojego pointer date Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 2 godziny temu, M.Borkowski napisał: Denim świetny, jakby Ci się znudził chetnie przygarne do mojego pointer date Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Zawsze możesz zagadać do @Pepo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 @Krzysiek_W krawędzie wykończone są farbą czy przytopione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 1 minutę temu, Szydlowsky napisał: @Krzysiek_W krawędzie wykończone są farbą czy przytopione ? Farba, albo jakieś inne smarowidło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 To są specjalne farby do zabezpieczania/wykańczania krawędzi skóry (wiem, bo Filip mi powiedział ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Napisano 6 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Nabytek o tyle ciekawy i nietuzinkowy ,że te buty nie są produkowane od kilku lat.Tropikalne trzewiki ze skóry i woskowanej bawełny Grenson Glenn to dokładna kopia butów włoskiej piechoty M1912 z czasów podbojów kolonialnych w Afryce. Użytkuje jedną parę od kilku lat i jestem zadowolony są dosyć wygodne, lekkie i przewiewne. Jedyny mankament tych starych to kolor, który ciężko dopasować do spodni, a szczególnie z jeansami kłóca się jak Kargul z Pawlakiem.Nowe są w kolorze zielonym forest green lepiej pasującym nawet do ciemnego denimu. Udało mi się znaleźć w San Antonio TX pół rozmiaru mniejsze,gdyż bawełna bardziej się rozciąga niż skóra i te stare wymagają wkładki,dodatkowo cena to ok 30% tego co zapłaciłem 5 lat temu. 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 17 minut temu, mayor napisał: ... Jedyny mankament tych starych to kolor, który ciężko dopasować do spodni, ... Na pewno będą pasowały spodnie włoskiej piechoty M1912 z czasów podbojów kolonialnych w Afryce. 😉 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 7 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 15 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Na pewno będą pasowały spodnie włoskiej piechoty M1912 z czasów podbojów kolonialnych w Afryce. 😉 Szorty? Dorosłemu facetowi nie pasują , a ja jestem jeszcze dziadkiem dwojga wnuków.Jedynie jako przebranie na Halloween tylko w szortach będzie za zimno. To już lepsze rajtuzy angielskiego ruchu oporu przeciwko Szeryfowi Nottinghamshire z czasów trzeciej wyprawy krzyżowej. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Solecalupo Napisano 7 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 Taki tam nabytek długo planowany i zrealizowany dla miłośnika win Żywica z zalaną winoroślą kalifornijską, kształt nawiązujący do butelki a wewnątrz atrament z domieszką wina 13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Piękny, kto go stworzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Temat historycznych papierów wartościowych z mojego rodzinnego miasta (w końcu poczułem te pięć pokoleń po kądzieli ) zgłębiam od niedawna, niecały rok. Jednak od momentu, kiedy go jako tako ogarnąłem wiedziałem, że chcę mieć jeden eksponat. I tak się szczęśliwie złożyło, że na mającej miejsce w zeszłym tygodniu w Warszawie aukcji Gabinetu Numizmatycznego udało mi się go zdobyć. Perła w koronie - akcja talarowa Teatru Polskiego z roku 1871. Jakie znaczenie miał Teatr Polski dla Poznaniaków w dobie zaciętego "Kulturkampfu" nie będę się rozwodził. Kto ciekaw może sobie poczytać: https://wbc.macbre.net/document/6419/cacko-i-piescideko-teatr-polski-1875-1918.html Jestem dumny, że ten świadek patriotyzmu, ofiarności i przedsiębiorczości (to u nas w Wielkopolsce cecha wrodzona ) naszych rodaków trafił do mojej kolekcji. Nie ma przy tym znaczenia, że przez najbliższe miesiące będę jadał skromniej . 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 6 godzin temu, eye_lip napisał: Piękny, kto go stworzył? Oczywiście Pan Przemysław Marciński @przemyslawm . Projekt i pomysł jednak mój i tą żywicę też sam wyszukałem w Stanach Więcej zdjęć tutaj http://www.pmarcinski.pl/4131-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Mała rzecz, która cieszy. Inspirująca elegancja na okładce jest odzwierciedleniem niewymuszonej perfekcji wykonania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi