Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu:
https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html

Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy?
Ja zawsze biorę jeden rozmiar w górę, tj. marynarka 48, płaszcz 50 i leży idealnie.

Godzinę temu, babicz999 napisał:
Godzinę temu, michasacuer napisał:
Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu:
https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html

Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy?

Ja zawsze biorę jeden rozmiar w górę, tj. marynarka 48, płaszcz 50 i leży idealnie.

Szkoda że nie mają rozmiaru 25 na stanie, najlepiej by było zamówić dwa i jeden zwrócić 🤔 Jeszcze jedno pytanie, mam 175cm wzrostu, w moim Napoli r24 rękawy są na styk is wyglądaj bardzo dobrze. Jak jest z długością rękawów w płaszczach? Może zaryzykować z 48/50? Mierzyłem kiedyś havane 46 i była trochę za ciasna w talii i na długość idealna

• 4 weeks later...

Jakościowo będzie to to samo, ponieważ obydwie firmy szyja w tej samej szwalni. Różnic się to może krojem/wymiarami/detalami.
Opcja custom made dla płaszczy pojawiła się jakiś tydzień temu, niemożliwe, żeby ktoś miał takowy fizycznie na ten moment.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1

9 godzin temu, Nawrot napisał:

Nie wiem czemu to nie jest pierwszy wybór miejsca do pytań, ale naprawdę polecam pytać supportu SuSu na fb/whatsappie. Odpowiadają szybko i podadzą Ci chyba każdy wymiar, jaki chcesz. Ja tam ich męczę co jakiś czas ;)

Potwierdzam, dla Custom Made coat Merano otrzymałem dane dla rozmiarów:

Size 52 Waist 103 cm sleeve 67 cm chest 114 cm shoulder width 47.2 cm total back length 97 cm

Size 26 Waist 103 cm sleeve 65 cm chest 114 cm shoulder width 47.2 cm total back length 94 cm

On 10/12/2020 at 11:30 PM, Nawrot said:

Jakościowo będzie to to samo, ponieważ obydwie firmy szyja w tej samej szwalni. Różnic się to może krojem/wymiarami/detalami.
Opcja custom made dla płaszczy pojawiła się jakiś tydzień temu, niemożliwe, żeby ktoś miał takowy fizycznie na ten moment.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Roznica polega na tym, ze SS szyje w kilku szwalniach, nie tylko w Chinach, ale i w Birmie, Wietnamie. W szwalni w ktorej szyje poszetka.com SS szyje tylko najwyzsze linie produktow.

33 minuty temu, p_b napisał:

Roznica polega na tym, ze SS szyje w kilku szwalniach, nie tylko w Chinach, ale i w Birmie, Wietnamie. W szwalni w ktorej szyje poszetka.com SS szyje tylko najwyzsze linie produktow.

Możesz to jakoś potwierdzić , nie spotkałem nigdzie takiej informacji . 

20 minut temu, Solecalupo napisał:

Czy ja dobrze widzę, że zmienili rozmiarówkę? Porównując stare wymiary, które zamieścił @Machiavelli (wg których 2 lata temu kupowałem havane) i to co widzę obecnie na stronie SuSu to stary rozmiar 50 odpowiada nowemu 54/56?

Myślę, że aż tak źle nie jest. Ale spokojnie można spróbować rozmiar wyżej niż zwykle jeśli byłeś na pograniczu rozmiarów. Ja przy custom made zauważyłem że marynarki w moim rozmiarze są zauważalnie ciaśniejsze niż zamawiane np rok temu. W sumie to zastanawiam się czy nie spróbować rozmiaru wyżej.

1 minute ago, Sir Well Endowed said:

A która tabela, to która?

Stara to wymiar produktu (trudno komuś zmierzyć back length).
Nowa to wymiar ciała.

Stary wygląd strony miał zarówno wymiary produktu jak i sugerowane wymiary ciała.
Nowa strona ma tylko wymiary ciała. Niestety.

• Like 1