babicz999 Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy?Ja zawsze biorę jeden rozmiar w górę, tj. marynarka 48, płaszcz 50 i leży idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Godzinę temu, babicz999 napisał: Godzinę temu, michasacuer napisał: Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy? Ja zawsze biorę jeden rozmiar w górę, tj. marynarka 48, płaszcz 50 i leży idealnie. Szkoda że nie mają rozmiaru 25 na stanie, najlepiej by było zamówić dwa i jeden zwrócić 🤔 Jeszcze jedno pytanie, mam 175cm wzrostu, w moim Napoli r24 rękawy są na styk is wyglądaj bardzo dobrze. Jak jest z długością rękawów w płaszczach? Może zaryzykować z 48/50? Mierzyłem kiedyś havane 46 i była trochę za ciasna w talii i na długość idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Zamawiał ktoś płaszcz polo (Merano) z opcji Custom Made? Jak wygląda jakość w porównaniu do płaszczy poszetki.com? Cena 1649 PLN za podstawowe materiały wydaje się atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Jakościowo będzie to to samo, ponieważ obydwie firmy szyja w tej samej szwalni. Różnic się to może krojem/wymiarami/detalami.Opcja custom made dla płaszczy pojawiła się jakiś tydzień temu, niemożliwe, żeby ktoś miał takowy fizycznie na ten moment.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 A wiecie jak znaleźć tabelę rozmiarów w opcji Custom Made? Ja widzę tylko wybór rozmiaru, bez podglądu jakie ten rozmiar ma wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 SuitSupply wywaliło zewsząd tabele z rozmiarami ubrań. Może mieli za dużo zgłoszeń o nietrzymaniu wymiarów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 38 minut temu, Servetch napisał: A wiecie jak znaleźć tabelę rozmiarów w opcji Custom Made? Ja widzę tylko wybór rozmiaru, bez podglądu jakie ten rozmiar ma wymiary. Przejrzyj watek. Kilka stron wczesniej byly wklejane screeny z tabelami rozmiarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Znam te tabele, myślałem, że da się gdzieś podejrzeć oficjalne wymiary produktów Custom Made. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Nie wiem czemu to nie jest pierwszy wybór miejsca do pytań, ale naprawdę polecam pytać supportu SuSu na fb/whatsappie. Odpowiadają szybko i podadzą Ci chyba każdy wymiar, jaki chcesz. Ja tam ich męczę co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 9 godzin temu, Nawrot napisał: Nie wiem czemu to nie jest pierwszy wybór miejsca do pytań, ale naprawdę polecam pytać supportu SuSu na fb/whatsappie. Odpowiadają szybko i podadzą Ci chyba każdy wymiar, jaki chcesz. Ja tam ich męczę co jakiś czas Potwierdzam, dla Custom Made coat Merano otrzymałem dane dla rozmiarów: Size 52 Waist 103 cm sleeve 67 cm chest 114 cm shoulder width 47.2 cm total back length 97 cm Size 26 Waist 103 cm sleeve 65 cm chest 114 cm shoulder width 47.2 cm total back length 94 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 On 10/12/2020 at 11:30 PM, Nawrot said: Jakościowo będzie to to samo, ponieważ obydwie firmy szyja w tej samej szwalni. Różnic się to może krojem/wymiarami/detalami. Opcja custom made dla płaszczy pojawiła się jakiś tydzień temu, niemożliwe, żeby ktoś miał takowy fizycznie na ten moment. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Roznica polega na tym, ze SS szyje w kilku szwalniach, nie tylko w Chinach, ale i w Birmie, Wietnamie. W szwalni w ktorej szyje poszetka.com SS szyje tylko najwyzsze linie produktow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 33 minuty temu, p_b napisał: Roznica polega na tym, ze SS szyje w kilku szwalniach, nie tylko w Chinach, ale i w Birmie, Wietnamie. W szwalni w ktorej szyje poszetka.com SS szyje tylko najwyzsze linie produktow. Możesz to jakoś potwierdzić , nie spotkałem nigdzie takiej informacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 Sądząc po metkach również w Meksyku czy chociażby w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 @Pawcio 2 godziny temu, p_b napisał: Birmie, Wietnamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 Bylem w tych szwalniach osobiscie. W Wietnamie jest to bodaj najwieksza szwalnia w tym kraju gdzie SS zainwestowalo we wlasna linie produkcyjna dostepna wylacznie dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 Czy ja dobrze widzę, że zmienili rozmiarówkę? Porównując stare wymiary, które zamieścił @Machiavelli (wg których 2 lata temu kupowałem havane) i to co widzę obecnie na stronie SuSu to stary rozmiar 50 odpowiada nowemu 54/56? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 19 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 20 minut temu, Solecalupo napisał: Czy ja dobrze widzę, że zmienili rozmiarówkę? Porównując stare wymiary, które zamieścił @Machiavelli (wg których 2 lata temu kupowałem havane) i to co widzę obecnie na stronie SuSu to stary rozmiar 50 odpowiada nowemu 54/56? Myślę, że aż tak źle nie jest. Ale spokojnie można spróbować rozmiar wyżej niż zwykle jeśli byłeś na pograniczu rozmiarów. Ja przy custom made zauważyłem że marynarki w moim rozmiarze są zauważalnie ciaśniejsze niż zamawiane np rok temu. W sumie to zastanawiam się czy nie spróbować rozmiaru wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 @adamW Stare: Nowe: Porównując kluczowy dla mnie rozmiar w pasie jak nic z 50 muszę się przesiąść na co najmniej 54 a nawet może 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 19 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 Jedno to wymiar produktu a drugie to wymiary "pacjenta". Porównujesz ze sobą nie te table co trzeba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 3 minuty temu, Aras napisał: Jedno to wymiar produktu a drugie to wymiary "pacjenta". Porównujesz ze sobą nie te table co trzeba. aaa widzisz, na to nie zwróciłem uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 Jedno to wymiar produktu a drugie to wymiary "pacjenta". Porównujesz ze sobą nie te table co trzeba. A która tabela, to która? Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 1 minute ago, Sir Well Endowed said: A która tabela, to która? Stara to wymiar produktu (trudno komuś zmierzyć back length). Nowa to wymiar ciała. Stary wygląd strony miał zarówno wymiary produktu jak i sugerowane wymiary ciała. Nowa strona ma tylko wymiary ciała. Niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry W. Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 Zastanawiam się nad zakupem Lazio C2278M-S albo P5797V. Jakie są różnice w materiałach "czysta wełna" vs "czysta wełna S110's" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 Produkty z Custom Made można normalnie zwracać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 Można. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi