Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Karol_Cz. napisał:

Trochę w nawiązaniu do kolegi @Aras ostatnio zamówiłem model Havana z aktualnej kolekcji (https://eu.suitsupply.com/pl/suits/garnitur-havana%2C-granatowy/P5654.html?pdp=true). Niestety marynarka marszczyła się niemiłosiernie, a potencjalne prasowanie zagnieceń prawdopodobnie nic nie daje, ponieważ po kilku ruchach ten materiał będzie się nadal gniótł. Takie uroki marynarki bez żadnej konstrukcji. Jeżeli kogoś interesuje - to mam kilka zdjęć tego modelu. Natomiast mam pytanie trochę z innej beczki, czy ktoś wie jaki jest aktualny termin realizacji zamówień ? złożyłem i opłaciłem zamówienie w poprzedni czwartek, a status zamówienia od tamtej pory ani nie drgnął... Zastanawiam się, kiedy mogę spodziewać się wysyłki.

Ja opłaciłem zamówienie 11.04, dopiero  wczoraj otrzymałem informację że zakupiony przeze mnie garnitur jest niedostępny.

7 zamówień (teraz się przestraszyłem, jak to policzyłem!)... 2 już dotarły. 2 mają dotrzeć jutro. 1 ma numer do śledzenia, ale nie jest jeszcze wysłane. 1 zamówienie ciągle wisi od chyba tygodnia (być może szukają towaru; przeżyję, jeśli nie znajdą). Ostatnie jest z wczoraj i powinno się udać, bo wyglądało na to, że mają spory zapas tego co kupiłem.

Generalnie większość z tego będzie do zwrotu. Po prostu przy tak szybko znikających rzeczach zamawiałem trochę na wariata:)

Co do lekkich marynarek... Swego czasu przymierzałem granatowe i szare w kratę Travellery. Na pewno już wcześniej o tym pisałem. Były ciaśniejsze od innych garniturów/marynarek SuSu. Minimalna konstrukcja niespecjalnie mi przeszkadzała. Gorzej było z całkowitym brakiem podszewki. Plecy wyglądały średnio i na dodatek przebijała biała koszula (dosyć luźny splot). Oddałem je.

@torgul moim zdaniem nie. Materiał jest zbyt delikatny, przez co dość niepraktyczny, a cena też tutaj nie pomaga. Na ten moment dla mnie taki garnitur nie ma zastosowania. Tym bardziej, że szukałem go pod kątem własnego ślubu. Oczywiście tak jak napisał kolega mosze - jeżeli wełna będzie bardziej "mięsista", to w takim wypadku jest to bardzo sympatyczna opcja.

34 minuty temu, Aras napisał:

Jeszcze taka ciekawostka: na styleforum niektórzy piszą, że ponoć zaproponowano im 30% rabatu na aktualną kolekcję (nie outlet). 

30% rabatu dano też na całą kolekcję damską i to jeszcze przed outletem, co z perspektywy patrząc powinno dać do myślenia. Suitsupply nigdy nie robiło żadnych promocji poza bardzo krótkimi outletami raz/dwa razy w roku, trwającymi po 2-3 dni max. Teraz wyprzedają się chyba ze wszystkiego z poprzednich kolekcji. Ciekawe czy to nadrabianie zamknięcia fizycznych sklepów, czy po prostu okazja do wyprzątniecia wszystkiego z magazynów i pójścia w jakieś nowe projekty. Jedno nie wyklucza drugiego.

Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał:

30% rabatu dano też na całą kolekcję damską i to jeszcze przed outletem, co z perspektywy patrząc powinno dać do myślenia. Suitsupply nigdy nie robiło żadnych promocji poza bardzo krótkimi outletami raz/dwa razy w roku, trwającymi po 2-3 dni max. Teraz wyprzedają się chyba ze wszystkiego z poprzednich kolekcji. Ciekawe czy to nadrabianie zamknięcia fizycznych sklepów, czy po prostu okazja do wyprzątniecia wszystkiego z magazynów i pójścia w jakieś nowe projekty. Jedno nie wyklucza drugiego.

Z drugiej strony nie wiemy, jak długo potrwa ta cała sytuacja i jak będzie się to wszystko rozwijać. Na pewno obroty na ciuchach spadły. Nie każdy zdecyduje się na zakup mając w perspektywie wielomiesięczne siedzenie w domu z okazjonalnymi wycieczkami do sklepów

Po cenach outletowych sądząc (nie były jakieś porażająco niskie), zrobili świetny manewr.

Co do tych 30% na bieżącą kolekcję - sądzę, że firma ma jakieś modele/analizy sytuacji, poza tym własne dane. Być może potrzebują gotówki - prezes mówił w wywiadzie, że - pomimo świetnego kanału online - jednak kładą nacisk na duże sklepy stacjonarne, a tutaj wszystko stoi.

Outlet zamknięty. Mam nadzieję, że każdemu udało się dorwać coś ładnego!

Jak według was obecna sytuacja wpłynie na politykę Susu? Możemy się spodziewać regularnych outletów w PL? Chyba też Szwedzi mieli po raz pierwszy dostęp do outletu. Wysyłanie kodów zniżkowych w tym momencie też wróży dalsze obniżki. Myślicie że zwroty z teraz (dużo osób kupowało na wyrost) będą wystawione np w lipcu?

26 minut temu, kabza00 napisał:

Outlet zamknięty. Mam nadzieję, że każdemu udało się dorwać coś ładnego!

Jak według was obecna sytuacja wpłynie na politykę Susu? Możemy się spodziewać regularnych outletów w PL? Chyba też Szwedzi mieli po raz pierwszy dostęp do outletu. Wysyłanie kodów zniżkowych w tym momencie też wróży dalsze obniżki. Myślicie że zwroty z teraz (dużo osób kupowało na wyrost) będą wystawione np w lipcu?

Perspektywy dla całej branży są nieciekawe i myślę, że SuSu będzie musiało dostosować politykę biznesową do panujących realiów. Spotkania biznesowe, a także oficjalne przyjęcia nie odbywają się teraz w takiej częstotliwości jak przed wirusem. Sam tego doświadczam i prędko się to pewnie nie zmieni.

Jak to się odbije? Być może mniejszą kolekcją, być może zamknięciem mniej rentownych salonów. Może pójdą w coś czego jeszcze nie robili, albo dostosują kanał dystrybucji.

Najbliższa perspektywa nie nastraja zbyt optymistycznie, nadchodzą trudne czasy i przetrwają Ci, którzy są elastyczni i potrafią się dostosować. I nie mam na myśli tylko branży odzieżowej.

• Oceniam pozytywnie 2

Dzień dobry Panowie, to mój pierwszy post na forum, bardzo mi miło dołączyć do Waszej społeczności :)

Skorzystałem z okazyjnego outletu i po długim oczekiwaniu przyszła do mnie moja pierwsza Hawana :) 

Czy to normalne w SuSu, że podszewka w rękawach jest z 100% poliestru? Trochę to wieje taniochą 😕 Do tego to marynarka jest z cienkiego lnu na lato, więc rękawy nie będą oddychać, czy to jest jakiś specjalny poliester?