robert.kornat Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Servetch jaki masz patent na kupno z pominięciem dostawy do Polski? Wiem, ze można zamawiać na adresy niemieckie. Są firmy które pośredniczą w takich zakupach ale to są koszty w granicach 60-70 zł za taka usługę. Przy kupnie jednej marynarki z podstawowej linii oszczędność jest niewielka. Może ktoś jest na forum z miejscowości przygranicznej? Zgorzelec itp?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Kupuję z odbiorem osobistym w sklepie na lotnisku w Amsterdamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 @Servetch odpowiedz no proszę koledze bo nie da nam spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert.kornat Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Sorry za powielanie ale to wina tapatalkaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryvan Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Hej, jestem tu nowy chodź pewne wątki śledzę od dłuższego czasu. Chciałem Was prosić o pomoc. Jestem na etapie zakupu garnituru na własny ślub. Po przewertowaniu internetów wybór padł Suitsupply Lazio (dokładnie ten model). Wziąłem rozmiar 48 regular. Wczoraj dotarła do mnie paczka: Fotki poglądowe jak leży: na pewno za długie nogawki i odrobinę za długie rękawy. Co myślicie o ogólnej długości marynarki? Biorę pod uwagę wymianę na 48 short, ale nie wiem czy wtedy nie popsuję proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Dlaczeo short? Długość marynarki wygląda na prawidłową. Pytanie, czy nie jest zbyt ciasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryvan Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Myślałem o shorcie tylko ze względu na skrócenie nogawek i rękawów, a co do długości marynarki to trudno mi było ocenić. Czyli prawdopodobnie lepiej zostawić regular i pójść do krawca na skracanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Skrócenie nogawek jest zabiegiem trywialnym; z rękawami może być gorzej, bo dziurki są przecięte - trzeba ocenić odległość guzików od krawędzi rękawa po skróceniu - czy to dobrze będzie wyglądać; jeśli nie, pozostaje mocno skomplikowany (nie każda pracownia podoła) zabieg skrócenia rękawa górą. W każdym razie długość marynarki dobiera się do sylwetki, rękawy są sprawą drugorzędną (dostosowuje się je). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Nie wiem, czy marynarka nie jest zbyt ciasna. Mierzyłeś 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryvan Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Nie mieli nigdzie 50-tki, a 48 ściągnęli mi z jakiegoś stacjonarnego sklepu. Spróbuję jeszcze raz przymierzyć, możliwe też, że marynarka się trochę'otworzy' jak rozpruje się nitki wiążące klapy z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 @kryvan wczoraj mierzłem w Monachium takie Lazio w ramach zamówienia MTM. Moim zdaniem marynarka dobrze leży w ramionach, o ile to można ze zdjęcia wywnioskować. Dopytaj się, ile można poluźnić w talii, bo wszelkie kombinowanie z innymi rozmiarami przynosi niedobre rezultaty w długości albo w ramionach. Tak miałem z moim rozmiarem 46 i został jako podstawa do drobnych zmian. Nie wiem natomiast, czy Ci nie jest za ciasno w klatce i pod pachami. Jeżeli tak, to odesłałbym. Na świecie są jeszcze inne garnitury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Skąd taka informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Od insiderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Od co najmniej 3 lat są takie głosy Padały już nawet konkretne lokalizacje - pl. Trzech Krzyży o ile pamiętam. Ale może tym razem rzeczywiście coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Lokalizacja już wybrana. Więcej nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tordal Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Czy wiadomo w takim razie kiedy otwarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Kolejny insider z cyklu "wiem, ale nie powiem" Po co zawracać sobie głowę, będą konkretne wiadomości ze sprawdzonych źródeł, to wtedy będzie temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 1 godzinę temu, gribojedow napisał: SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. Ale beznadziejnie. Teraz każdy będzie wiedział skąd mam ciuchy i będę spotykał "siostry bliźniaczki" na ulicy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 5 godzin temu, gribojedow napisał: SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. I tak bez sensu z tą polityką cenową w stosunku do naszych rodzimych firm gdzie kluczowym wystrojem każdego salony jest -70% są bez szans bo "Cześków" mamy jakich mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Tydzień temu dostałem info bezpośrednio od SuSu, że w tym roku nie planują otwarcia w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 52 minuty temu, mr.vintage napisał: Tydzień temu dostałem info bezpośrednio od SuSu, że w tym roku nie planują otwarcia w Polsce. Apropo właśnie .Czy mógłbyś potwierdzić czy aby na pewno garnitur itp na zamówienie można zwrócić jak inne w regularnej sprzedaży? Wspominałeś coś na blogu, w wątku susu na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Można zwrócić. Pytałem ich support o to niedawno. Zamówienia w ramach "custom made" zwraca się na tej samej zasadzie co zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 52, acz moze byc dosc dopiete, wiec rozwazylbym ewentualnie takze 54. Fit finder trudno traktowac powaznie, mi zwykle sugeruje 48 albo 50 gdy nosze 106. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 5 godzin temu, Lock napisał: Prośba o doradzenie rozmiaru pierwszego garnituru SUSU - garnitur Washington. 180 cm wzrostu, 83-87 kg wagi, ok. 106-108 cm w klatce, pas ok. 90-93 cm. Fit finder SUSU chce mnie ubrać w rozmiar 50 - ja waham się nad rozmiarem 52. Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi. Mam Washington 52 przy podobnej klatce i trochę więcej w pasie :). Dla Ciebie sądzę, że powinien być w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi