Dan Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Czy macie doświadczenie z poszerzeniem rękawów generalnie lub w SS? Dziwna sprawa, ale Washington wąski w przedramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Super! Jeśli dasz radę wkleić tu zdjęcie, będę bardzo zobowiązany. Przepraszam, że tyle to zajęło (wyjazd). Mam nadzieję że się jeszcze przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Dnia 5 września 2016 o 17:57, dlugaslongas napisał: Przepraszam, że tyle to zajęło (wyjazd). Mam nadzieję że się jeszcze przyda. Dzięki! Materiał wygląda obiecująco, cena rownież. Marynarka kupiona 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Czy ktorys z kolegow mial moze do czynienia z tym modelem?: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-niebieski-g%C5%82adki/P4878.html?cgid=Suits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj.J Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Czy jeżeli spóźniłem się z zakupem i mój rozmiar został wyprzedany to jest szansa, że zostanie doprodkukowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Dla bardziej typowych/standardowych modeli jest szansa (Napoli, niektóre Havany np. traveller). Pozostałe, typowo sezonowe modele nie wracają (chyba, że ze zwrotu klienta). Warto zapytać konsultanta, bo zdarza się, że dany egzemplarz wisi gdzieś w salonie i z dużym prawdopodobieństwem go sprowadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj.J Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Ok, dzięki. To granatowa Havana, nie traveller, ale mam nadzieję, że po konsultacji się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj.J Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Po konsultacji telefonicznej dowiedziałem się, że ten konkretny model już nie będzie produkowany. Mała szansa jest również na powrót mojego rozmiaru ze zwrotów, ale polecono mi śledzić sklep internetowy, bo a nuż... Dziękuję za rade z mailem, już wysłany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkamil Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Panowie, chcę Was przestrzec, żebyście być może uniknęli rozczarowania, którego dzisiaj doświadczyłem. Rano odebrałem przesyłkę z marynarką z nowej kolekcji SuitSupply: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-szary-kratka/C1010.html?cgid=Jackets Odruchowo sprawdziłem skład materiału opisanego na stronie "alpaka/wełna - mieszanka". Okazało się, że zapomniano wspomnieć o dodatku 15% (!) poliamidu. Gdy to zobaczyłem, poczułem się jak naciągany przez prymitywnego oszusta biorącego pieniądze za wełnę a dostarczającego plastik. Z oferty SuSu korzystam od lat. Produkty są różne - niektóre lepsze, niektóre gorsze. Trafiają się wpadki (gorszy materiał, gorsze wykonanie, nietrzymanie rozmiaru), ale mam też kilka marynarek, które naprawdę lubię. Dzisiejsze odkrycie bardzo mnie zaskoczyło i jest jednak wielkim rozczarowaniem marką. P.S. Na szczęście samopoczucie poprawiła mi osoba, która patrząc na zdjęcia z kampanii reklamowej kolekcji jesiennej powiedziała" " po prostu naukowcy SuitSupply wynaleźli plastik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Chyba już dwa sezony temu była o tym dyskusja. Materiały opisane jako blend prawdopodobnie zawierają plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Dodatkowo na starej wersji strony informacja o nienaturalnych dodatkach była uwzględniona w szczegółowym opisie tkaniny. Teraz widzę, że w ogóle zrezygnowali z tej sekcji, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 w sumie wczesniej też trudno było się doczytać składu, bo w większości przypadków używali stosowali opis "blend" bez podania proporcji (tak było z ich tweedem). chyba wychodzą z założenia, że "ciemny lud i tak to kupi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 To może być ze strony SuSu dalszy ciąg doskonalenia "włoskiego sznytu" - Włosi niekiedy stosują sztuczne dodatki nawet w ręcznie wykańczanych marynarkach za ponad 1000 euro A tak serio, to wspomniane podejście Włochów wcale nie jest głupie. Przejmowanie się dodatkiem sztucznego włókna jest nieco bez sensu w tej klasie produktu, co SuSu - marynarka w technologii "half-canvas" to tyle samo, co marynarka "half-fused" czyli tak naprawdę ma całkiem sporo sztucznego włókna przyklejonego z przodu do owej "czystej wełny 120s" czy czegoś tam. Parę procent poliamidu w tkaninie Wam straszliwie przeszkadza, a podklejona plastikowa skorupa z przodu już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 @dziko nie zrozumiałeś intencji. Sprawa dotyczy informacji, którą otrzymuje klient. Jeśli kupuję produkt opisany jako mieszanka alpaka/wełna to taki skład, a nie inny, spodziewam się otrzymać. Jeśli będę miał chęć na marynarkę z dodatkiem sztucznego materiału w SuSu, będę zmuszony odpytać konsultanta. Poza tym, skoro dodatki polamidu są efektem "włoskiego sznytu", to powinni się tym chwalić, a nie ukrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 W tym kontekście oczywiście macie rację. Swoją drogą to naprawdę bardzo dziwne, że SuSu, przy takiej ilości informacji o produkcie, nie podaje składu mieszanek (po przecież nawet jeśli poda zgodnie z prawdą wełna-kaszmir, to jest różnica czy to np. 60%-40% czy 95%-5%). Taki np. Yoox, który ma beznadziejne zdjęcia i szczątkowe informacje przy produktach w ofercie, zawsze jednak dokładnie podaje procentowy skład. Swoją drogą "łapanie" na szlachetne włókno to bardzo popularna technika, u innego producenta widziałem już marynarkę opisaną bazowo jako "cashmere blend" a w składzie materiału było 2% kaszmiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Panowie ciśnie mnie na którąś z tych marynarek. http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/jort-granatowy-gładki/C874.html?cgid=Jackets http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/jort-niebieski-gładki/C875.html?cgid=Jackets Która jest waszym zdaniem bardziej uniwersalna? Cena itp...? Ma ktoś może którąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 6 godzin temu, 50groszy napisał: Panowie ciśnie mnie na którąś z tych marynarek. http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/jort-granatowy-gładki/C874.html?cgid=Jackets http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/jort-niebieski-gładki/C875.html?cgid=Jackets Która jest waszym zdaniem bardziej uniwersalna? Cenna itp...? Ma ktoś może którąś? Co miałeś na myśli pytając, która jest bardziej "cenna"? "Cenne" są tak samo, po 2329 zł To ta sama marynarka, tylko w innych kolorach. Ta niebieska będzie zdecydowanie uniwersalniejsza, niż czarna. Przede wszystkim nie będzie tak "obłazić" paprochami Poza tym, nada się i do jeansów, i do spodni z flaneli w szerokiej gamie kolorów. Niemniej, jeżeli chcesz wydać tyle pieniędzy na marynarkę RTW to bym się rozejrzał tutaj: http://shop.macaronitomato.com/garnitury-i-marynarki-2-k EDIT Doczytałem, że ta ciemniejsza to granat, ale u mnie w monitorze wygląda jak czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 3 godziny temu, pawel_bodnar napisał: Co miałeś na myśli pytając, która jest bardziej "cenna"? "Cenne" są tak samo, po 2329 zł To ta sama marynarka, tylko w innych kolorach. Ta niebieska będzie zdecydowanie uniwersalniejsza, niż czarna. Przede wszystkim nie będzie tak "obłazić" paprochami Poza tym, nada się i do jeansów, i do spodni z flaneli w szerokiej gamie kolorów. Niemniej, jeżeli chcesz wydać tyle pieniędzy na marynarkę RTW to bym się rozejrzał tutaj: http://shop.macaronitomato.com/garnitury-i-marynarki-2-k EDIT Doczytałem, że ta ciemniejsza to granat, ale u mnie w monitorze wygląda jak czarna. błąd, chodziło o cenę xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html Miał ktoś może ten płaszcz z obecnej lub poprzedniej kolekcji i mógłby się wypowiedzieć w kwestii jakości materiału. Siedzi na razie w szafie ale mam wątpliwości czy się zbytnio nie będzie mechacił czy obierał. Czy nie lepiej dołożyć do tego z kaszmiru ? http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J452.html?cgid=Coats&prefn1=color&prefv1=Niebieski Drugi temat właśnie dostałem tą marynareczkę http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-szary-jodełka/C101304.html Ściągali mi ją ze sklepu heh Materiał przyjemny w dotyku, raczej letnia marynarka :)na pewno nie zimową bo czuć na rękach lekkość. Co do rozmiaru taki jaki powinien być(48) a mam wrażenie,że nawet odrobinę szersza. Generalnie wymiary nie odbiegają od innych marynarek ss które mam w tym samym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Mam ten wełniany tylko w szarości. Jestem bardzo zadowolony z płaszcza (krój), jak i materiału (jakość). Noszę już drugi sezon dość często i brak oznak zużycia. Nie dokładałem do kaszmirowego modelu ze względu na delikatność tego materiału - moim zdaniem nie nadaje się na ten podstawowy płaszcz zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 Czy ktoś z was może zamawiał marynarkę Biella i już ją otrzymał? Zamówiłem ją jakiś czas temu i po zakupie dostałem informację, że będą ją wysyłali 13.09.2016. Dzisiaj napisałem do nich maila, kiedy mogę się jej spodziewać i odpisali mi: Please note that the Biella jacket is a pre-order item. The estimated shipping date is the 19th of October. Wysyłka ponad miesiąc później od wstępnej daty to spore opóźnienie. Czy to jest normalna sytuacja? Trochę się niecierpliwię, bo marynarka jest piękna i nie mogę się jej doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 41 minut temu, TomaszTomasz napisał: Czy ktoś z was może zamawiał marynarkę Biella i już ją otrzymał? Zamówiłem ją jakiś czas temu i po zakupie dostałem informację, że będą ją wysyłali 13.09.2016. Dzisiaj napisałem do nich maila, kiedy mogę się jej spodziewać i odpisali mi: Please note that the Biella jacket is a pre-order item. The estimated shipping date is the 19th of October. Wysyłka ponad miesiąc później od wstępnej daty to spore opóźnienie. Czy to jest normalna sytuacja? Trochę się niecierpliwię, bo marynarka jest piękna i nie mogę się jej doczekać. Nie panikuj na pewno ją dostaniesz. Ja zamawiałem płaszcz to został wysyłany parę dni wcześniej niż planowano. Pamiętaj ,że to przybliżona data wysyłki. W tym przypadku mogą mieć poślizg. Swoją drogą,czemu dostałeś odpowiedz po angielsku? .Przecież piszesz do nich po polsku to odpowiadają po polsku xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 3 godziny temu, 50groszy napisał: Nie panikuj na pewno ją dostaniesz. Ja zamawiałem płaszcz to został wysyłany parę dni wcześniej niż planowano. Pamiętaj ,że to przybliżona data wysyłki. W tym przypadku mogą mieć poślizg. Swoją drogą,czemu dostałeś odpowiedz po angielsku? .Przecież piszesz do nich po polsku to odpowiadają po polsku xd Pisałem po angielsku. Właśnie mi odpisali: Thank you for your reply.I am sorry for the confusion we created regarding the estimated shipment date from your order.For what I can see now, is that the estimated shipment date is 17-10-2016. I can not find any information about a estimated shipment date for 13-09-2016.We simply can not send this jacket sooner, because we do not have this jacket yet in our warehouse.I will contact our webstore department and ask them why you received the message you would receive this order at 13-09-2016. Once I heard back from them I will contact you immediately. Once again my sincere apologies for the inconvenient and confusion due to our part. I will get back to you soon but if you have any further questions or remarks, please do not hesitate to contact me.Domyślam się, że dostanę marynarkę dopiero za miesiąc. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Czy ktoś w Lazio poszerzał spodnie w pasie? Jest to w ogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 30 minut temu, KIERMAN napisał: Czy ktoś w Lazio poszerzał spodnie w pasie? Jest to w ogóle możliwe? o rozmiar, max 4 cm niezależnie jaki model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi