Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Jamjest napisał:

Ja coś niby upolowałem ale cisza ze strony SS od zeszłego tygodnia. Przy "normalnym" zakupie wyglądało to inaczej.

U mnie: zamówienie złożyłem 7.07, a wysyłkę potwierdzili 10.07.

Opublikowano

To dziwne, bo moje zamówienie z piątku z godziny 17:40 zostało wysłane jeszcze w ten sam dzień i jutro ma być już u mnie. Co prawda zamówiłem tylko dwie koszule, ale jednak różnica w czasie realizacji jest spora.

Opublikowano

Cztery razy zamawiałem z outletu SS. Pierwsze zamówienie 5 lipca (krawat) - kurier był u mnie już 8 lipca. Drugie zamówienie 7 lipca (krawat i szalik), niestety dostałem infomację że zamówionego krawatu już nie ma na stanie i w ramach rekompensaty dostałem kartę podarunkową na kwotę 70 zł (wartość krawatu), oczywiście zwrócono mi też należność pobraną za krawat i tutaj duży plus dla SS, bo karat jest bezterminowa i nie ma minimalnej kwoty zamówienia, więc teoretycznie mógłbym dostać za free np. poszetkę w cenie 69 zł. Z zamówienia został szalik a status dalej "in progres". Dwie godziny później zamówiłem jeszcze pasek i wczoraj dostałem informację, że paczka została wysłana. Ostatniego dnia działania outletu (10 lipiec) kupiłem szarą kamizelkę z wełny i po skorzystaniu z karty zapłaciłem za nią 159 zł. Następnego dnia dostałem maila, że paczka wysłana. Czyli pasek i kamizelka będzie jutro, natomiast szalik - nie wiem kiedy.

Opublikowano

Przesyłka przyszła w kilku pudełkach - uważam polowanie w outlecie za nieudane.

Większość nie trafiona w rozmiar lub jakość wołająca o pomstę ;) jak np. ten skórzany  pasek (wyglądający na mocno zużyty)

7Khn1a3.jpg?1

Edit: Hudson w żabie oczko (fragment widoczny na zdjęciu) jest ciekawy-rozm. 56 (będzie potrzebne większe taliowanie) i nad nim się zastanawiam.

Opublikowano

Na Hożej mają lepsze - moim faworytem są paski z jednego kawałka skóry, bez przeszyć. W zasadzie niezniszczalne, cena w okolicach 70 zł.

Ja natomiast ustrzeliłem marynarkę Havana w dość odważną i nietypową kratę, coś a la zimowy sweter. Kolorystyka jest piękna - taka zimowa - zimna, złamana biel, zimny granat i brązy - zachwyci każdego z wyczuciem kolorów. Niestety, wzór pasuje do narzuty albo swetra, takiej marynarki raczej nie da się nosić. W dodatku ta Havana jest widocznie luźniejsza, niż krój obecny - obecna marynarka jest na styk, ta byłaby do taliowania. Rękawy są też (chyba) minimalnie dłuższe.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano (edytowane)

OK, doszło zamówienie i powiem, że jestem zdziwiony i lekko przerażony, ale po kolei od lewej:

1. pierwszy garnitur soho prawdopodobnie (zdecyduje do jutra) zostawiam, szary rozmiar 94 (ten dłuższy rozmiar wcale nie taki długi),

2. drugi, maddison 24  (krótszy, i tu rzeczywiście 24 obejdzie się bez poprawek), zostawiam

3. boston, fajny bawełniany, niestety 48 dla mnie totalnie za długie. [Edit: usunięty fragment o chęci sprzedaży] Proszę zapoznać się z zasadami sprzedaży na forum, określonymi w regulaminie. - mod

5. totalna porażka na koniec - madison 23 przyszedł na wieszaku od spodni cały wygnieciony i bez spodni. Zaraz piszę do centrali, ciekawe jak się sprawa skończy.

20160713_163104 (1).jpg

Edytowane przez Ernestson
handel
Opublikowano

Flanelowy, ciemnogranatowy Madison w jasne pasy - o ile to ten model - to jest wg mnie bardzo udany garnitur, typowy, mocny power-suit na sezon jesień-zima. Oczywiście, o ile dobrze leży. Ja mam i jestem bardzo zadowolony.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja zwracam takie spodnie. Spodziewałem się krótkiej wersji ich standardowych modeli. W rzeczywistości mają bardzo niski stan, w dodatku nogawki są krótkie (połowa uda) i mocno dopasowane.

Szkoda, bo miałem na nie ochotę.

IMG_3576.jpgIMG_3578.jpgIMG_3577.jpg

Opublikowano
51 minut temu, andrzeii napisał:

To akurat mieszanka lnu, wełny i jedwabiu, bardzo na lato, a pasy są rożnej szerokości, kolor bardziej niebieski niż granat. 

Ten garnitur jest również znakomity - nadaje się na praktycznie każdą dzienną okazję w sezonie wiosna-lato. Mam wątpliwości tylko do pełnej podszewki w marynarce.

Opublikowano

Tak... moje spodnie w tym Madisonie poddały się po 7-8 wyjściach w dość spektakularny sposób (opisany na forum). Materiał mocno się gniecie i trudno go rozprasować. Marynarki używam chętnie, ale raczej gdy totalne wymiętolenie jest zaletą - nie wadą (trochę dalekie od szlachetnego wymiętolenia lnu).