Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pas 106 a garnitury kupuję na wzrost 188.Mam zamiar kupić kilka garniturów do codziennego użytkowania w pracy.

Z modeli Lazio, Napoli, Sienna, Havana.

Opublikowano
Dnia 5.07.2016 o 15:22, Wodzu napisał:

Jeśli nie będzie mi pasować Lazio w rozmiarze 94, to w pierwszej kolejności ogłoszę chęć sprzedaży tutaj, jeśli będą zainteresowani.

http://eu.suitsupply.com/pl/c_suits/lazio-jasnoszary-gładki/P3545.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=94|98

Jeżeli Ci nie podpasuje to ja chętnie wezmę.

Ja natomiast zamówiłem w rozmiarze 94

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-niebieski-paski/P3580.html?vpid=P358014

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-jasnoniebieski-kratka/P3847.html?vpid=P384714

oraz buty w rozmiarze 42,5

http://eu.suitsupply.com/pl/shoes/brązowy-pojedyncze-monki/FW142241.html?vpid=FW14224110

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
29 minut temu, Aszer napisał:

Pas 106 a garnitury kupuję na wzrost 188.Mam zamiar kupić kilka garniturów do codziennego użytkowania w pracy.

Z modeli Lazio, Napoli, Sienna, Havana.

W talii powinieneś mieć luzu min. 6-8 cm. Generalnie może być ciężko się wpasować (ramiona, długość rękawa). Spróbowałbym (jeśli już) z rozmiarami 122 i 62. Spodnie i tak będą wymagały zwężenia. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Teraz, Aszer napisał:

Nie ma tak dużych dresów dlatego nie mogę zacząć ;-)

Wywaliło gdzieś dalszą część mojej myśli ;) , ja w zeszłym roku wziąłem się za siebie i sporo zrzuciłem z obwodów  - nie byłem zadowolony z tego jak leżą na mnie garnitury , marynarki itd  , teraz jest dużo lepiej choć to dopiero początek walki  :D. Polecam zacząć właśnie od siebie ;) 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
51 minut temu, secondhand_man napisał:

Wywaliło gdzieś dalszą część mojej myśli ;) , ja w zeszłym roku wziąłem się za siebie i sporo zrzuciłem z obwodów  - nie byłem zadowolony z tego jak leżą na mnie garnitury , marynarki itd  , teraz jest dużo lepiej choć to dopiero początek walki  :D. Polecam zacząć właśnie od siebie ;) 

Wiem coś o tym jeszcze ponad rok temu ważyłem 159 a teraz 109 i czuje się jak piórko, chociaż wiem ze pracy jeszcze dużo.

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Mam 

188 cm

100 -102 cm w Klatce

89 -90 w pasie

89 w tali

Jaki rozmiar washington byście polecali ?. Jak już pisałem to zamówiłem z outletu 98, ale one raczej będą do przeróbek lub do oddania. A zastanawiam się na jeszcze jednym modelem Washington z normalnej oferty.

Opublikowano
28 minut temu, gratek napisał:

Uzupełnili outlet.

Ale mnie wkurzyłeś. Miałem skończyć już zakupy na ten rok, więc tylko dla ciekawości wszedłem zobaczyć co jeszcze jest. 

Dokupiłem 3 marynarkę, a po namyśle jeszcze 3 koszule :) To nie jest normalne.

Opublikowano
15 hours ago, Hargin said:

Copenhagaen w rozmiarze 52 ma w klatce 116, a w talii 102. Dobrze się czujesz z zapasem odpowiednio 13 cm  i 14 cm? Nie jestem fanem super dopasowanych garniturów, ale takie nadmiary to chyba przesada :)

Jeżeli to do mnie pytanie to odpowiadam:

Mam tez soho w rozmiarze 50, które ma na klatkę 110 albo 112 i czuję się w nim świetnie. Nie mam problemów z ruchami. W 52 Jort, który bardzo podobny do Copenhagen ma właśnie 116 chyba i jest to dla mnie lekko za dużo.

Opublikowano
5 godzin temu, Pooshek napisał:

Ale mnie wkurzyłeś. Miałem skończyć już zakupy na ten rok, więc tylko dla ciekawości wszedłem zobaczyć co jeszcze jest. 

Dokupiłem 3 marynarkę, a po namyśle jeszcze 3 koszule :) To nie jest normalne.

Nawet mnie nie denerwuj ;-) Już miałem Havanę w koszuku, ale ktoś mi ją zwinął sprzed nosa.

Opublikowano

Te "wypustki" w różnych kolorach, również w czarnym, są charakterystyczne dla lnu oraz mogą występować w jedwabiu. Wg mnie nadają tkaninie uroku.

Marynarka jest bardzo ładna, jednak przemyślałbym kolor - czy na pewno jej potrzebujesz, bo nie jest bardzo uniwersalny.

Opublikowano
4 minuty temu, mosze napisał:

Marynarka jest bardzo ładna, jednak przemyślałbym kolor - czy na pewno jej potrzebujesz, bo nie jest bardzo uniwersalny.

W sensie doboru pozostałej garderoby czy okazji?

Opublikowano

Mam lub miałem marynarki w najróżniejszych kolorach. Najczęściej chodzę w tych, które:

- dobrze na mnie leżą

- mają uniwersalny kolor, czyli stonowane odcienie szarości i granatu

Jeśli nie jesteś blogerem, musisz sam sprawę przemyśleć. Ale można zamówić i zwrócić. W każdym razie dla mnie - jeśli kolor Ci odpowiada - te zgrubienia dodają urody.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Czekam aż wrzucą coś  ładnego w granacie lub szarości   , do tej pory było sporo mało uniwersalnych marynarek   , na pewno  część przegapiłem :(  . Kupować tylko dlatego że tanio nie ma sensu .