cichosza Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 @mosze kolega @Enygma napisał wcześniej że mierzył Vistula Red w rozmiarze 52 i był zadowolony z dopasowania zarówno spodni jak i marynarki. Vistula Red o ile się dobrze orientuję to linia "młodzieżowa" dość mocno wyslimowana. Proponujemy mu marynarkę 50 i spodnie 52. Kolega ma 100cm w klatce i 95cm w talii. W Havanie 50 będzie miał 10cm zapasu w klatce i 4cm w talii. W talii może być ciasno, ale SuSu daje możliwość popuszczenia 2cm. Nie jest to jak sugerujesz rozmiar większy. Spodnie 52 mają pas 94cm przy pasie kolegi 96cm. Sugerowanie, że proponuję mu dwa rozmiary za duże spodnie wydaje mi się dość niesprawiedliwe. W przypadku marynarki i tak kluczowe będą ramiona a w przypadku spodni - uda i biodra. O tym kolega nic nie napisał. Odradzanie mu z góry SuSu w sytuacji kiedy 52 super slim Vistuli był ok, a ewentualny zwrot jest darmowy nie ma zbytnio sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 OK, niech próbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Czy są jakieś przecieki w sprawie Outletu? Myślicie, że otworzą w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Pamiętam, że jak czytałem większość tego tematu o SuSu to informacja o outlecie pojawiła się w pierwszym tygodniu lipca 2016r. Informacje mailem o otwarciu outletu pojawiły się dzień albo dwa później kiedy rozmiary były już mocno przebrane dlatego warto trzymać rękę na pulsie i śledzić wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 W 2015 r. był to 7 lipca (wtorek), w 2016 r. 4 lipca (poniedziałek). Startował zwykle w środku dnia. Tak jak wspomniał kolega powyżej, mail od SuSu przychodził z lekkim poślizgiem. Na pewno koledzy forumowi dadzą cynk szybciej Ale obstawiałbym 3, może 4 lipca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 24 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2017 Czy jest szansa, aby SuitSupply w ciągu dwóch tygodni dołożyło trochę sztuk garnituru Lazio - granatowy, gładki z rozmiarówki regular? Zamówiłem (wszystko granat) dwa Napoli - 46 i 48 i tylko 46 z Lazio (48 wyprzedany) i chyba pozostanie mi zamówić Lazio z mieszanki len/wełna w rozmiarze 48 w celu przymierzenia. Wrzucę dzisiaj zdjęcia to ocenicie eksperckim okiem co najlepiej na mnie wygląda. Najbardziej odpowiada mi krój Lazio, ale w tym rozmiarze wydaje się być ciut za mały. Swoją drogą strasznie ciemny ten granat i zacząłem zastanawiać się nad pewnymi odcieniami niebieskiego jak to nazywa SuitSupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 @owiec Loteria. Właśnie dostałem maila, że uzupełniono dzianiny, był tam kardigan, których chciałem nabyć. Rozmiarówka zeszła jakieś 2 miechy temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Nie spodziewajcie się jakichś wielkich uzupełnień, bo po drodze szykuje się outlet, a niedługo potem nowa kolekcja. Mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 W outlecie zwyczajnie umieszczają to co jest obecnie na stanie (w lepszych cenach) czy pojawiają się też jakieś inne rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Stare kolekcje zazwyczaj. Czasami są te, które mają rok, zazwyczaj jeszcze starsze. Ostatnim razem było trochę młodszych propozycji. Zależy też o czym mówimy. Garnitury i marynarki głównie starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Koledzy, przyszła do mnie kamizelka z Suitsupply i mam pewne wątpliwości, czy to jest "perfect fit" - kamizelka rozmiar 46 (moje wymiary to 181 cm wzrostu, ok. 97 w klatce, 82 w tali), skład len, jedwab, bawełna - dzień po wyjęciu z pudełka, natomiast nie prasowałem jej dotychczas. Trochę mam wrażenie, że kamizelka się opiera w okolicy żeber. Co Wy o tym myślicie? Próbować z większym rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 25 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2017 Popuść klamerkę z tyłu to Ci się wyrówna - pomijając że masz ją za wysoko z przodu dzięki tez właśnie niej. Kamizelka z natury rzeczy ma szanse "nie leżeć" tylko przy kołnierzu lub ramieniu w sensie wejścia rękawa - twoja "leży" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 @Dapi - dzięki za odpowiedź, chociaż dalej mam wątpliwości - klamrę z tyłu popuściłem ale nie zauważyłem znacznej różnicy z przodu. Jeszcze mam kilka dni na ewentualną wymianę, dlatego też rozważam, czy rozmiar większa nie byłaby jednak lepsza - zakładam, że wtedy byłoby mniejsze dopasowanie przy rękawach, ale możliwe że jednak lepsze ułożenie na klatce/talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Próbowałbym właśnie tak jeżeli klamerka nie zdaje egzaminu, zamów i porównaj przecież możesz odesłać jak przyjdzie następna, albo zamów ponownie dwie a tą odeślij jak juz musisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Kamizelka jest za długa plecami, stąd te marszczenia. Gdyby była za wąska na obwodzie jak sugeruje @Dapi ciągnęłaby się również z przodu, czego nie widać na zdjęciu. Dla krawca o średnich umiejętnościach skrócenie pleców z podszewki to prosta sprawa. Myślę, że skrócenie jej plecami o nieco ponad wysokość pęknięcia powinno rozwiązać problem. Nie zamawiałbym większego rozmiaru bo to tylko spotęguje ten efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Dokładnie kamizelka jest za długa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Dzięki Wam obu za porady - spróbuję jutro potestować, jak by to wyglądało gdyby skrócić ją na plecach i dam znać jak to wyszło. Ale z przodu jest ok na długość, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Czy w marynarkach Havana istnieje możliwość wydłużenia rękawa? Jeżeli ktoś miał doświadczenia to proszę o odpowiedź ile cm udało się uzyskać. Czy lepiej zakupić dłuższą marynarkę,skrócić dołem i przenieść kieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 W Havanie wydłużałem o ok. 2 cm u Pana Mazura na Chmielnej w W-wie, więcej nie dało rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemke Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Cześć Zamówiłem Madisona z SuSu i byłbym wdzięczny za opinie - który rozmiar lepiej leży? A może ten krój w ogóle nie jest dla mnie? Jeden to 46, drugi 94. Spodnie w obu przypadkach to 48. Mogę też zamówić inny rozmiar. Dla mnie po części oba są dobre - w jednym miejscu jest coś lepiej, w innym gorzej. Dodam że gdybym go zostawił (i dał na ewentualne poprawki krawieckie) - to chciałbym też marynarkę używać do zestawów koordynowanych. Wzrost to 183, klatka to 93, talia ~87. Jako że zdjęć jest 8 to dla przejrzystości tematu - wrzuciłem je na chmurę. Link: https://1drv.ms/f/s!AitZ0B6DJnUsgftH3GJ7gJZoP5kq4Q Dzięki za każdą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Moim zdaniem 94 leży naprawdę fajnie, 46 ewidentnie za krótka i za krótkie rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 50 minut temu, przemke napisał: Zamówiłem Madisona z SuSu i byłbym wdzięczny za opinie - który rozmiar lepiej leży? A może ten krój w ogóle nie jest dla mnie? Jeden to 46, drugi 94. Spodnie w obu przypadkach to 48. Mogę też zamówić inny rozmiar. 46 odpada, jest o wiele zbyt krótki (rękawy, korpus też). Nic się tutaj nie da zrobić. Co do 94 - marynarka źle wygląda. Brzydkie ramiona, zbyt szerokie klapy (trochę cyrkowo to wygląda w zestawieniu z faktem, że marynarka jest ogólnie dość wąska). Jeśli zdjęcia nie kłamią, to ja bym bez żalu go odesłał. Spodnie są ok, ale to niczego nie zmienia. Dodam, że mam Madisona i - po drobnych korektach (małe poduszki w ramionach) - leży na mnie naprawdę ładnie. Chyba to nie jest krój dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Ja bym na twoim miejscu zamówił jeszcze marynarkę 48 do wglądu i wtedy podjąłbym decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferry Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Godzinę temu, mosze napisał: 46 odpada, jest o wiele zbyt krótki (rękawy, korpus też). Nic się tutaj nie da zrobić. Co do 94 - marynarka źle wygląda. Brzydkie ramiona, zbyt szerokie klapy (trochę cyrkowo to wygląda w zestawieniu z faktem, że marynarka jest ogólnie dość wąska). Jeśli zdjęcia nie kłamią, to ja bym bez żalu go odesłał. Spodnie są ok, ale to niczego nie zmienia. Dodam, że mam Madisona i - po drobnych korektach (małe poduszki w ramionach) - leży na mnie naprawdę ładnie. Chyba to nie jest krój dla Ciebie. +1 Efekt uwypukla dodatkowo fatalny materiał, z którego wykonany jest ten Madison (wygląda jak unlined traveller) - sztywny, brzydko się układa - klapy są bardzo "płaskie" co pogłębia efekt o którym pisze mosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 2 godziny temu, MH_fan napisał: Ja bym na twoim miejscu zamówił jeszcze marynarkę 48 do wglądu i wtedy podjąłbym decyzję. 46 jest o wiele zbyt krótkie, a 48 niewiele dłuższe. Najlepiej sprawdzić wymiary na stronie SS, ale to raczej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi