Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9 godzin temu, Servetch napisał:

Pojawiła się kolekcja Jort.

I z tego co można zauważyć rozmiarówka zmierza a raczej jest już jak w modelu havana. np marynarka 106 i 95 wcześniej 106 i 93. Czyli zauważyli ,że grubniemy :) 

Opublikowano

mój wniosek to wystandaryzowanie rozmiarówki. Kiedyś rozmiar S nie był odpowiednikiem M. Teraz różnica opiera się tylko na długości (wczesniej S był dodatkowo szerszy). Dziś np. 54 na szerokość równa się 27. Pewnie ujednolicenie nie dotknęło wszystkich rozmiarów, bo nie było to konieczne.

Opublikowano
2 godziny temu, O.v.K. napisał:

I mam ochotę obrabować jakiś bank. Oba zmodyfikowane Harrisy i kombinezon mnie pozamiatały...

Ciągle się zastanawiam o co chodzi z tymi kombinezonami i kto je kupuję. Możesz mi objaśnić poco komu coś takiego i do czego?

Opublikowano

Choćby do wycieczki kabrioletem (najlepiej klasykiem!) albo motorem (także klasycznym!). Albo wyprawa w góry, pod krawatem. W ogóle klimaty podróżniczo-motoryzacyjne z mocnym posmakiem retro.

Serio mówię :) 

Fakt, model w prążek był lekko przekombinowany (choć na pintereście czy instagramie można było znaleźć kilka ciekawych stylizacji), ale ten szary... Jeśli użyjesz kontrargumentu o małej grupie docelowej, dysponującej klasycznym cabrio lub motorem i zamiłowaniem do tradycyjnej/retro-elegancji, to się z Tobą zgodzę. Tyle, że klasyczny kabriolet lub motocykl z reguły sygnalizuje posiadanie grubszego od przeciętnego portfela. A ten pozawala na zakup czegoś odjechanego, niekoniecznie o szerokim, praktycznym zastosowaniu :)

Opublikowano
Dnia 25.09.2016 o 17:19, bart87 napisał:

Witam Szanownych Kolegów.

Czy któryś z Was mógłby pomoc w doborze rozmiaru garnituru? Mam spore wątpliwości i chyba nie dam rady samemu. Problem polega na tym, że moich wymiarów (jest trochę za dużo brzucha) nie da się przyrównać do rozmiarówki SS. 

Będzie to mój pierwszy poważny garnitur - czyli dla Was okazja wiadoma. 

Poniższe zdjęcia przedstawiają przymiarki garnituru Albione.

A poniżej zdjęta miara z klatki i pasa (odpowiednio 114 cm i 106,5 cm - nie widać dokładnie)

Najbliżej moim wymiarom do modeli (podane wymiary klatka/pas z rozmiaru 54):

- Sienna 119 cm / 107 cm

- Washington 118 cm / 106 cm

Pytanie czy te parę centymetrów w klatce w stosunku do pasa wykluczy mnie z posiadaczy garniturów z SS? Czy może będzie dało się to aż tak przerobić u krawca żeby pasowało? 

Mam spore wątpliwości więc proszę Szanownych Kolegów o poradę. 

Nie wiem, czy pytanie jeszcze aktualne: oczywiście, że można to poprawić. Na moje laickie oko - fałda poznańska i być może barki. Naciągasz tez chyba za wysoko na brzuch spodnie - patrząc po fałdach w kroku. Spróbuj je opuścić i skrócić minimalnie nogawki.

Opublikowano
2 godziny temu, Aron napisał:

Taka ciekawostka:

http://eu.suitsupply.com/en/new_arrivals/soho-grey-plain/P4939.html

Na pierwszym zdjęciu nakładane kieszenie i brak manszetów. Na kolejnych zdjęciach, kieszenie bez patek i spodnie z manszetami. :)

Miałem sytuacje że koszula miała na zdjęciach kołnierz cutway taką zamówiłem.Koszula przyszła z kołnierzem klasycznym, potem zauważyłem,że zmienili zdjęcie właśnie na taki kołnierz :P

Opublikowano
7 godzin temu, lucasd napisał:

Dwa pytania:

1. Czy da się obejść płatność w złotówkach i płacić euro (jest taniej w końcu)?

Da się tyle, że wysyłka do kraju z którego zamawiasz. Z Polski płacisz w złotówkach, w euro się nie da chyba, że zamówisz z np Niemiec. Lecz wysyłka tylko będzie do Niemiec :P

Opublikowano

O jaki płaszcz z wielbłąda chodzi? Bo u mnie z Francji widać od paru sezonów piękną dwurzędówkę, mój rozmiar nawet nadal wisi i mnie kusi...

Jeśli chodzi o kaszmir, to SuSu nie podaje zawartości kaszmiru; miałem dwa płaszcze z domieszkami kaszmiru - jeden z domieszką symboliczną (5-10%), drugi z większą (nie pamiętam, max. 30%) i żaden się nie mechacił. Strzelałbym więc że problem mechacenia występuje dopiero przy większościowym udziale kaszmiru, ale to by było zbyt proste - zależy przecież od jakości tkaniny itd. Mam sporo swetrów 100% kaszmir, niektóre są zmechacone po jednym dniu, inne mają kilkadziesiąt dni noszenia za sobą i nadal są jak nowe... Cena (500 EUR) za płaszcz nie sugeruje jakiejś powalającej jakości kaszmiru (przyzwoite swetry zaczynają się od 100-150 EUR).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Czy mieliście taki przypadek? po nałożeniu pasty na buty pojawiły się plamy i niestety nie znikają. Co może być przyczyną? Pasta nowa, na butach Shoepassion nie pozostawiła żadnych plam. Jak SuitSupply rozwiązuje takie reklamacje?

IMG_5304.JPG

IMG_5305.JPG

IMG_5306.JPG

IMG_5307.JPG

IMG_5308.JPG

IMG_5309.JPG

Opublikowano

Czy ktorys z kolegow mial do czynienia z ktoryms z tych plaszczy?

http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz/J413.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc

http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc

Wygladaja bardzo dobrze na zdjeciahc, ale sa podejrzanie tanie jak na SS. Czy mozliwe, ze jest to wynik zastosowania "chamskiej", gryzacej welny?

Opublikowano
19 godzin temu, Anachronis napisał:

Czy ktorys z kolegow mial do czynienia z ktoryms z tych plaszczy?

http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz/J413.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc

http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=Coats&srule=PriceAsc

Wygladaja bardzo dobrze na zdjeciahc, ale sa podejrzanie tanie jak na SS. Czy mozliwe, ze jest to wynik zastosowania "chamskiej", gryzacej welny?

Jeśli chodzi o gryzienie to absolutnie nie. Mam jeden z nich :)  W Zasadzie to są te same :)

Opublikowano
Dnia 2.11.2016 o 15:38, 50groszy napisał:

Jeśli chodzi o gryzienie to absolutnie nie. Mam jeden z nich :)  W Zasadzie to są te same :)

Tylko, ze ze wzgledu na odsloniecie praktycznie calej klatki jest to raczej plaszcz na lekko chlodna jesien, a nie zime, prawda? 

Mialem juz kiedys podobnie "otwarty" plascz z prochnika, ktory wymagal 3m szalika, zeby zapewnic cieplo

Opublikowano
30 minutes ago, Anachronis said:

Tylko, ze ze wzgledu na odsloniecie praktycznie calej klatki jest to raczej plaszcz na lekko chlodna jesien, a nie zime, prawda? 

Mialem juz kiedys podobnie "otwarty" plascz z prochnika, ktory wymagal 3m szalika, zeby zapewnic cieplo

Wydaje mi się, że jest tam jeszcze jeden guzik wyżej, który można zapiąć.

• Oceniam pozytywnie 1