Üxküll Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 Dobry materiał + fachowa robota + piękna, żakardowa wszywka ze starych zapasów. Niech się dobrze nosi. O beretach się nie wypowiadam, bo jakoś mi się kojarzą z "Dziewczętami z Nowolipek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 Mi beret jednoznacznie się kojarzy z Kapitanem Nemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 Ja nosiłem beret (bez antenki ) w wojsku, więc mam sentyment do tego rodzaju nakrycia głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 na chwilkę chciałbym wrócić do fedor a'la Indiana Jones. Czy taki styl noszenia tego kapelusza wymaga jego zmiany/przeróbki, czy też to zwykłe opuszczenie ronda. Proszę wybaczyć pytanie - do noszenia kapeluszy dopiero się przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Nie wiem czy autor zamierza kontynuować, ale blog fajny, jest sporo ciekawych wpisów: http://hatisdead.wordpress.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CezaryK. Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 na chwilkę chciałbym wrócić do fedor a'la Indiana Jones. Czy taki styl noszenia tego kapelusza wymaga jego zmiany/przeróbki, czy też to zwykłe opuszczenie ronda. Proszę wybaczyć pytanie - do noszenia kapeluszy dopiero się przymierzam Radze Ci podpatrzeć styl noszenia tych fedor przez Johnnego Deppa, czy może taki styl będzie dla Ciebie. Osobiście nosze w ten sposób wygięte rondo i nie widzę dla siebie innego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Reklama z letniego numeru Apparel Arts 1932 - zestaw wymiennych wstążek do kapeluszy: Okazuje się, że firma istnieje do dzisiaj: http://www.wickribbon.com ale jej asortyment jest znacznie ograniczony np. do wstążek orderowych. Takie wstążki to kolejny element stylu i elegancji, który moim zdaniem warto by było przywrócić do męskiego stroju. Czy znają Panowie jakiegoś producenta w Polsce lub w UE, który produkuje gotowe wstążki do kapeluszy? Wiosna idzie, więc miło by było dodać trochę koloru kapeluszom. W końcu żałoba po królowej Wiktorii skończyła się już dosyć dawno temu... Pozdrawiam, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Czy znają Panowie jakiegoś producenta w Polsce lub w UE, który produkuje gotowe wstążki do kapeluszy? Wiosna idzie, więc miło by było dodać trochę koloru kapeluszom. W końcu żałoba po królowej Wiktorii skończyła się już dosyć dawno temu...Nie jest to UE ale sklep jest sprawdzony - kilku / wielu forumowiczów kupowało tam panamy http://www.panamahatmall.com/en/hat-bands-c-4813.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Zapomniałem o nich. Całkiem niezły wybór mają. Dzięki za pomoc! Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Zapomniałem o nich. Całkiem niezły wybór mają. Dzięki za pomoc! Pozdr, wojvv Ja u nich zamawiałem i polecam. Jeśli ktoś będzie coś zamawiał to dajcie znać, chętnie coś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Przymierzam się do panamy na lato ale to dopiero maj/czerwiec. Tak w ogóle to zastanawiam się czy nie stworzyć wątku, w którym organizowane byłyby zakupy grupowe. Bo to bardzo fajna sprawa, moim zdaniem, jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Przymierzam się do panamy na lato ale to dopiero maj/czerwiec. Tak w ogóle to zastanawiam się czy nie stworzyć wątku, w którym organizowane byłyby zakupy grupowe. Bo to bardzo fajna sprawa, moim zdaniem, jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 na chwilkę chciałbym wrócić do fedor a'la Indiana Jones. Czy taki styl noszenia tego kapelusza wymaga jego zmiany/przeróbki, czy też to zwykłe opuszczenie ronda. Proszę wybaczyć pytanie - do noszenia kapeluszy dopiero się przymierzam Radze Ci podpatrzeć styl noszenia tych fedor przez Johnnego Deppa, czy może taki styl będzie dla Ciebie. Osobiście nosze w ten sposób wygięte rondo i nie widzę dla siebie innego sposobu Dzięki za wsparcie. Jak wspomniałem dopiero przymierzam się do kupna swojej pierwszej fedory (pewnie ze Skoczowa) i po przejrzeniu wielu zdjęć chyba ten styl mi najbardziej odpowiada. Kłaniam się, oczywiście uchylając rondo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CezaryK. Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 jeszcze powiem Panu lodzermensch, jeśli jest Pan pewien, że będzie pan chodził często w tej fedorce, radze zainwestować i kupić z króliczego włosia, sam mam z wełny owczej (jakość materiału nie jest jakaś zła czy coś nie tak z kształtem) po prostu wiem z doświadczenia, że dłużej potrzyma, a nie ma nic lepszego niż własny stary kapelusz dobrej jakości również kłaniam się nisko oraz gratulacje za odwagę, ponieważ coraz mniej panów wybiera szerokie rondo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 jeszcze powiem Panu lodzermensch, jeśli jest Pan pewien, że będzie pan chodził często w tej fedorce, radze zainwestować i kupić z króliczego włosia, sam mam z wełny owczej (jakość materiału nie jest jakaś zła czy coś nie tak z kształtem) po prostu wiem z doświadczenia, że dłużej potrzyma, a nie ma nic lepszego niż własny stary kapelusz dobrej jakości również kłaniam się nisko Pan to potrafi przekonać! dzięki raz jeszcze - fedora będzie więc królicza Kłaniam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CezaryK. Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 bardzo się ciesze że mogłem Panu pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitty Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Panowie, czy możecie mi pomóc zidentyfikować ten rodzaj kapelusza? https://www.youtube.com/watch?v=JdvA-V2 ... F5V-XPUxkg Mam także pytanie dot. meloników- czy znacie jakichś polskich wytwórców godnych uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CezaryK. Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Co do meloników to Witleather robi takowe w Polsce http://www.witleather.pl/212,kapelusz-m ... lcowy.html ale jeśli nie chcesz czegoś ręcznie wykonanego lub w ogóle nowego zawsze możesz poszukać gdzieś na allegro albo na tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 "Zaczynamy krucjatę kapeluszową. Na blogu pomiędzy innymi wpisami będą pojawiać się te o kapeluszach w rozmaitych wariantach. Po Polsce niestety krąży mit (także wśród osób, które walczą o dobry styl), że kapelusz postarza, albo że jest zbyt starodawny. Będziemy się starali zwalczyć obydwa elementy tego mitu." http://mrmlody.blogspot.com/2013/03/kap ... -gowe.html "Chodzi oczywiście o fedorę, która jest pod pewnymi względami najbardziej uniwersalnym kapeluszem. Dlaczego? Ponieważ pozwala na bardzo indywidualne dopasowanie modelu, a do tego można go założyć do najbardziej luźnej stylizacji, ale również eleganckiej (garnituru, a w pewnych wypadkach moim zdaniem stroju poważniejszego np. bardziej nieformalnej interpretacji strollera)." http://mrmlody.blogspot.com/2013/04/kap ... edora.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Stara stylizacja z szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Jesteś oficerem wojsk Unii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Kolory bardziej pasują do Konfederacji a "ogólny look" do kanadyjskiej policji konnej Swoją drogą całość pomimo nawiązania do strojów z szeroko rozumianego przełomu XIX i XX wieku wygląda bardzo nowocześnie i inspirująco. Jaki płaszcz/kurtka jest użyty do tej stylizacji? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Krolewska Konna ma troche inne kapelusze oraz inny kolor munduru ale to prawda ze stylizacja przypomina. Za mundur w tej stylizacji posluzyla kurtka Zara sprzed kilku lat. Niestety Zara nie powtorzyla jej wydania, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piti54 Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Brązowy z czarnym ? Lepiej by było jakby kapelusz był szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Mi kurtka wydaję się mimo wszystko granatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi