Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakich sklepach mozna kupić kapelusze to znaczy jest jakiś określony jedny zajmujący się tylko tym ?

Tak, zgodnie z dekretem Rady Narodowej jest jeden sklep na województwo, który sprzedaje kapelusze. Dla mieszkańców Mazowsza miesci się on w Sochaczewie, przy ulicy Kosciuszki.

A tak powaznie, jaki kapelusz chcesz kupic i w jakim miescie? Albo moze w internecie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mój lniany kaszkiet od Sterkowskiego właśnie doszedł. Z przewiewności jestem bardzo zadowolony - praktycznie nie czuć go na głowie, a splot jest bardzo luźny i powietrze swobodnie przez niego przechodzi. Trochę do życzenia pozostawia wykonanie - szwy ukryte pod daszkiem mogłyby być dużo staranniej wykończane, a te są już na dzień dobry nieco wystrzępione. Taka summa summarum jak za tą cenę to jest ok. :)

Opublikowano

Czy posiadacie jakieś doświadczenie z firmą Witleather? Osobiście posiadam kapelusz skautowy tejże firmy i mam bardzo dobre zdanie o nim. Niezbyt wysoka cena, a jakość przyzwoita. Niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat ich "cywilnych" kapeluszy, a chciałbym zakupić w najbliższym czasie fedore. Warto kupić kapelusze ich produkcji?

Opublikowano

Pytanie czy warto zawsze jest pytaniem trudnym :)

Ja kupuje kapelusze zawsze w Witleather, jakość filcu oceniam jako kategorię 2, co daje mi satysfakcjonujący stosunek ceny do jakości. Czy to coś pomoże :) ?

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie w Warszawie można kupić stosunkowo dobry kapelusz? Tak sobie przeszukuję forum, ale mało informacji na ten temat. Czy dostanę gdzieś coś ze Skoczowa? No i na koniec - czy ktoś może polecić tę firmę http://www.sterkowski.pl/ ?

Pozdrawiam

Odradzam, nie jestem zupełnie pewien czy mam kapelusz tej firmy(co podejrzewam), tak czy inaczej nie polecam wełnianych potników.

Chodzi wyłącznie o komfort użytkowania(mówiąc wprost drapie), dodatkowo również podszewka się przydaje(s nie sygnalizują/pokazują aby ją wszywali).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Orientujecie się może gdzie w Wwie lub Białymstoku jest jakiś czapnik/kapelusznik, który mógłby w posiadanej przeze mnie "czapce rybaka" zamienić potnik ze sztucznej skóry na taki z prawdziwej?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Melonik bespoke od Cieszkowskiego. 

Obniżenie formalności inspirowane stylizacjami z trashness.com

Oryginał zdjęcia niestety nadpisałem podczas zabawy w PS, ale takie chyba też będzie dobre.

Konserwatyści mogą być urażeni. 

post-4765-0-96642000-1385216971_thumb.jp

Opublikowano

Panowie,

Orientujecie się może gdzie w Wwie lub Białymstoku jest jakiś czapnik/kapelusznik, który mógłby w posiadanej przeze mnie "czapce rybaka" zamienić potnik ze sztucznej skóry na taki z prawdziwej?

Pozdrawiam

Proszę sprawdzić czapnika z ulicy Kopernika 25 w Warszawie.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam,

potrzebuję małej pomocy w doborze pierwszego kapelusza. Otóż zastanawiam się nad klasyczną fedorą. Mam kilka pytań :

1) Kapelusz pod kolor płaszcza czy garnituru ? Mam brązowy płaszcz i czarny garnitur = brązowy kapelusz ? 
2) Mam w zasadzie 18 lat. Czy kapelusz będzie mnie postarzał ? Osobiście bardzo lubię ubierać się elegancko i po prostu sprawia mi to przyjemność. 
3) Moja twarz jest "ostro zarysowana i troszkę kanciasta". Czy fedora będzie odpowiednia ? 
4) Mam zamiar zakupić kapelusz z firmy Witleather. Czy ktoś już tam kupował ? Macie jakieś doświadczenia z tą firmą ? Osobiście uważam, że ich produkty (po przeczytaniu opinii innych) są całkiem niezłe a w dodatku są w przystępnej cenie jak dla (jeszcze) ucznia :)