Bażant Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Dziękuję. Dobrze więc, że zapytałem jutro planowałem się tam udać. Wyboru niestety wielkiego nie mam, polecono mi jeszcze tylko krawcową ze sklepu Vistula - to chyba jest referencją samo w sobie, ale nie mam pewności. Może ktoś jakimś cudem zna dobrego krawca w Koszalinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 czy ma któryś kolegów doświadczenia z krawatami da Vinci? jak przedstawia się ich jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ch000 Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Czy ktoś miał do czynienia z butami marki Barbour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 W większości sklepów z paskami i zrobić u niejednego rzemieślnika. Jakieś konkrety, ma być jakiś specjalny? xkoziol właśnie niestety w sklepach, w których byłem mieli tylko mające 3 cm lub więcej, ale dzięki za wspomnienie o rzemieślnikach, sam wcześniej o tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Zawsze możesz się też dopytać tutaj: http://stylowepaski.pl/ Mi bez problemu (i bez dodatkowych opłat) zrobili paski w takim rozmiarze i kolorze w jakim chciałem (celowałem w zamszowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Czy taka długość nogawek jest odpowiednia? Chodzi mi głównie o tył. Spodnie układają się raz tak, raz inaczej - dlatego dwa zdjęcia z boku. Przepraszam za niewypastowane buty - dopiero co je kupiłem. Skarpetki celowo jasne, żeby było je widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Układają się różnie, bo materiał pracuje, gdy się ruszasz - to normalne Długość jest ok, jeśli to jedyne załamanie z przodu. Nogawka jest na tyle wąska, że z tyłu tak czy inaczej musi się robić fałda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 Układają się różnie, bo materiał pracuje, gdy się ruszasz - to normalne Długość jest ok, jeśli to jedyne załamanie z przodu. Nogawka jest na tyle wąska, że z tyłu tak czy inaczej musi się robić fałda. Dzięki. Czy jest sens wydłużyć delikatnie (o jakiś centymetr) prawą nogawkę, tak żeby zakrywała większą część cholewki? Mam trochę dłuższą prawą nogę. EDIT: I jestem perfekcjonistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Wg mnie jest dobrze, ale, jeśli to jest dla Ciebie problem, to wydłuż. Prosta i niedroga operacja. I pamiętaj, że idealnie wyglądające nogawki na zdjęciach modeli zostały albo specjalnie przygotowane (upięte, podciągnięte), albo podretuszowane graficznie. Czasami, oglądając nienaganne i mocno dopasowane linie nogawki, mam wątpliwość, czy w takich spodniach da się usiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Albo noszą szelki, a spodnie są z sztywnego materiału, świeżo po prasowaniu, wtedy też się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Jeszcze jedno: spodnie noszone na pasku opuszczają się w czasie noszenia, więc jeśli je podciągałeś, to nie wydłużaj lub/i skróć dłuższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunhill Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Mam pytanie kapeluszowo - Skoczowe. Czy Wy też macie problemy ze skontaktowaniem się z firmą WIT? Od kilku dni nie mogę się do nich dodzwonić.Chcę kupić od nich Panamę Fedora. Jednak mają kilka modeli i nie wszystkie opisane w sposób zadowalający.Modele które mnie interesują to: 1. http://www.witleather.pl/175,kapelusz-panama-fedora-bianco.html, 2 http://www.witleather.pl/257,kapelusz-panama-klasyczny.htmli jeszcze nie Fedora: 3 http://www.witleather.pl/258,kapelusz-panama-klasyczny-01-13.htmlJeśli nie macie nic przeciwko to poradzę się was co do doboru modelu. (to drugie krótkie pytanie ) Mianowice, w pierwszym kapeluszu nie podano wysokości korony i szerokości ronda. Nie ma też informacji, z czego wykonany jest potnik. W drugim jest nieco więcej opisu ale nie nazwali go Fedora choć na moje oko właśnie nią jest. I szczerze mówiąc wykonany jest (tak jak i ten pierwszy) z tego samego surowca. Nie wiem, czym się różnią, bo fason, jak i gęstość splotów, wydają się takie same. A cena, różni się o 20 zł. Co do szerokości ronda, to da się policzyć "słoje". Ale inna perspektywa i jakość zdjęcia sprawia, że to chyba nie najlepsza metoda. Może ktoś z Was ma któryś z tych modeli i może podpowiedzieć, czym się różnią. Dobieram do wzrostu 183. Sylwetka szczupła. Sporo już doczytałem (stąd Fedora lub ten ostatni z opadającym tyłem ronda) ale nie chcę popełnić błędu. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Może są na urlopie. Kupowałem kapelusz jakiś czas temu od nich i poza tym że musiałem dłuższą chwilę czekać na dostawę to jestem zadowolony. Tak jak napisałem na blogu Romana: "nie wiem tylko czy oni go produkują czy też sprzedają inne pod własną marką (np. w sklepie Witleather w Skoczowie kapeluszy nie było)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 zastanawiam się nad zakupem tej torby, ktoś kojarzy markę/jakość? http://www.pureluxuries.com/product-info/dark-brown-leather-briefcase/92387BROWN/# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 2 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2013 Jaki kołnierzyk, poza club collar, nadaje się do zastosowania spinki/agrafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 2 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2013 Classic, long-point, semi cutaway pod warunkiem, że spinka/agrafka/szpilka złapie oba skrzydełka bez ich naciągania. A swoją drogą po co Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 2 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2013 Jakbym słyszał znajomych pytających o poszetkę Piszesz, że klasyczny i long point - ja spotkałem się jednak z opinią, że kołnierzyk typu kent (czyli chyba klasyczny) nie będzie wyglądał dobrze - dlatego pytam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 2 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2013 Usłyszałem dzisiaj, że popularne związanie krawata na cztery jest węzłem nieformalnym. W związku z tym mam pytanie, czy w przypadku metod wiązania krawata istnieje podział na formalne i nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krüger Napisano 2 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2013 Węzły raczej dzieli się na to jak pasują do danego kształtu twarzy, kołnierza itd. Pierwszy raz słyszę, żeby jakikolwiek węzeł miałby być formalny lub nie, oczywiście mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Istnieje pewnego rodzaju podział na węzły formalne i nieformalne, jest to jednak podział raczej płynny. Węzły formalne to na przykład windsor, a za nieformalny uważany jest four in hand. Chodzi tutaj głównie o symetryczność. Podział ten jednak jest tylko teoretyczny i nie ma wielkiego znaczenia w praktyce, jednakże o ile four in hand można stosować na okazje formalne, o tyle windsor na okazje nieformalne pasuje już średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Krawaty mogą różnić się stopniem formalności, przy węzłach raczej nie stosuje się takiego rozróżnienia, jak napisał Roland . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simao Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Witam, Odważyłem się na mój pierwszy post po 3 tygodniach przeglądania forum. Mam nadzieję, że nie będę krytykowany za ignorancję. W myśl zasady, " nie ma głupich pytań" Czy można skrócić rękaw marynarki o jakieś 2 centymetry ? Zaburzy to konstrukcję marynarki ? Dziękuję i pozdrawiam Simao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Witam! Rozważam zakup poniższej marynarki: http://eu.suitsupply.com/jackets/jacket-navy-plain-havana-c540/C540,en,pd.html?start=22&cgid=Jackets&pmin=1&prefn1=collection&prefv1=Spring%2fSummer Pomijając kwestię długości odnoszę wrażenie (być może subiektywne), że górny guzik jest zlokalizowany podejrzanie wysoko, widać to szczególnie na filmiku. Prosiłbym o waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Off-topic usunięty. Takie dyskusję proszę toczyć na PW, jeśli w ogóle macie na nie ochotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi