Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Napisano 17 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Godzinę temu, Styleman napisał: Życzył bym sobie aby chociaż 10% mężczyzn potrafiło się tak ubrać jak Oliwier Janiak. Mnie się wydaje ,że Pan Janiak nie potrafi się "ubrać" tylko "przebrać".,Na zdjęciu powyżej wygląda jakby jego garderoba pochodziła z pomocy dla powodzian., Tuxedo/Dinner Jacket w rozmiarze odpowiednim dla trzynastolatka na Bar Micwę, w zestawie z rozchełstaną koszulą z denimu,pozwijane jak skóra mastiffa spodnie rurki ,do tego sztyblety na wysokim obcasie ,które się nie mieszczą w nogawkach spodni i wyglądają jakby były pożyczone od Nergala(albo Gene Simmonsa).,Przecież to wygląda obleśnie., 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Proszę o podpisywanie zdjęć "znanych" ludzi, może jestem ignorantem żyjącym pod kamieniem ale większości prezentowanych celebrytów zupełnie nie kojarzę. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 W dniu 3.12.2018 o 12:38, Midlife-Crisis napisał: Eleganckie zestawy inspirowane strojem ludowym nie są w krajach alpejskich niczym nadzwyczajnym, szczególnie na spotkania mniejszego stopnia formalności. W Polsce nowa tradycja. Jak na Beskid Śląski przystało hybryda munduru górniczego ze strojem góralskim. Przypomniał mi się hit Sir Eltona - Im still standing... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Proszę o podpisywanie zdjęć "znanych" ludzi, może jestem ignorantem żyjącym pod kamieniem ale większości prezentowanych celebrytów zupełnie nie kojarzę.Macaroniego nie znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: Proszę o podpisywanie zdjęć "znanych" ludzi, może jestem ignorantem żyjącym pod kamieniem ale większości prezentowanych celebrytów zupełnie nie kojarzę. Też nie kojarzę większości , ale jeszcze gorzej kiedy nie rozpoznasz takiego w rzeczywistości, czyli "tak zwanym realu".,Czasem oni(celebryci) bardzo źle na to reagują., 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Godzinę temu, Wuj napisał: Przypomniał mi się hit Sir Eltona - Im still standing... A mi Maanam ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 W dniu 17.12.2018 o 20:21, mayor napisał: Też nie kojarzę większości , ale jeszcze gorzej kiedy nie rozpoznasz takiego w rzeczywistości, czyli "tak zwanym realu".,Czasem oni(celebryci) bardzo źle na to reagują., Podobno są pokazywani na tym co nasi dziadkowie nazywają kablówką. Ciekawostką historyczną jest fakt, że telewizor był wykorzystywany do czegoś innego niż konsola i Netflix w zamierzchłych czasach. Mogłeś mówić ile chcesz do Google Home co chcesz oglądać, a on i tak nie reagował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Pozytywny przykład.,Dodatkowo facet reprezentuje wszystkie kategorie -gwiazda, polityk i celebryta.,Można się zgadzać lub nie z jego poglądami, ale dzisiaj jest niewielu polityków, którzy dobrowolnie idą do więzienia w imię idei o jakie walczą.,Za to jest mnóstwo takich ,których miejsce jest w więzieniu ,ale dzięki temu że są na stanowiskach mogą cieszyć się wolnością., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Gianlorenzo Blengini - włoski trener siatkarski. Zawsze go podziwiałem podczas meczy w tv, nie wiem czy na tych zdjęciach, ale ogólnie dobrze na nim leżą garnitury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Na pierwszym zdjęciu ładnie i elegancko, może tylko skarpetki niepotrzebne. Przy drugim zdjęciu już gorzej. Czarna koszula źle wygląda. Razi w oczy kontrastowa butonierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Mi się za to bardziej podoba drugie zdjęcie 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Jak na Włocha to da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 6 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2019 Trochę słabo jak na gale ... rozkład guzików 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Przy wzroście i posturze siatkarzy pomysł na dwurzędówkę świetny, ale wykonanie można przemilczeć 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Ładny garnitur i dobre dopasowanie. Trochę dziwny połysk, ale może to wina światła. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Becks fajnie się ubiera, choć czasami odnosiłem wrażenie, że nie do końca ten strój był odpowiedni do okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waszka Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 Patryk Jaki i Zack Roman https://dorzeczy.pl/wywiady/79761/Jaki-Warszawa-jest-jak-ja.html Pokazuje się też często w jednej z marynarek z nowej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 Ostatnio oglądałem buty marki Conhpol i przez przypadek wszedłem na bloga Pana Janiaka. Łudziłem się, że znajdę coś ciekawego, wydawało mi się, że facet jest na poziomie. Początek zdań pisamy małą literą, czyta się to fatalnie, a informacja w artykule: "inne BUTY" http://www.olivierjaniak.com.pl/#fashion-2-conhpol-brown podanie skąd są skarpetki, przekonała mnie, że trzeba szybko zamykać stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 Straszne są te buty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 26 minut temu, Servetch napisał: Straszne są te buty. Buty menedżera robiącego w najstarszym zawodzie świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 Godzinę temu, Servetch napisał: Straszne są te buty. Buty odpustowe, ale najgorszy jest garnitur w kratę ,gdzie projektant zapomniał o regułach "patern matching" i krata jest ukośnie do krawędzi marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 W dniu 7.02.2019 o 19:17, mayor napisał: Buty odpustowe, ale najgorszy jest garnitur w kratę ,gdzie projektant zapomniał o regułach "patern matching" i krata jest ukośnie do krawędzi marynarki Z przyjemnością czytam ostatnio Twoje wpisy bo widzę, że masz dość duże doświadczenie. Sam zajmuję się zawodowo (chyba) tym samym co Ty, sądząc po wpisach, choć na pewno nieco krócej bo jakieś 6 lat. Wskazany przez Ciebie błąd dotyczący pogwałcenia reguł pasowania raportu jest dla mnie, przyznam szczerze, wielkim zaskoczeniem. Biorąc pod uwagę liczby, które przywołujesz dotyczące obsłużonych klientów i lat doświadczenia tym bardziej trudno jest mi zrozumieć Twoje stanowisko w tej sprawie. To co Ty nazywasz błędem, ja określę jako podstawową zasadę sztuki krawieckiej. Otóż jeśli raport tkaniny miałby biec równolegle do krawędzi dołu marynarki wówczas zawsze fronty będą za krótkie dołem bo będą "zrywać do góry" co bardzo dobrze widać na drugim, załączonym zdjęciu. Zauważ proszę, że pozostałe zdjęcia przedstawiające marynarki (a są to renomowane pracownie krawieckie bespoke, zdjęcia przypadkowe), to sytuacje gdzie ten raport nie układa się już równoległe do krawędzi dołu zachowując przy tym balans długości między przodem i plecami korpusu. Czasem ta różnica jest mniejsza (ledwo widoczna) czasem większa, ale występuję zawsze. Oczywiście przy tkaninach z deseniem jest to dużo łatwiejsze do zaobserwowania. Nie zmienia to faktu, że garnitur jest paskudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 7 godzin temu, Tomasz Fedak napisał: Z przyjemnością czytam ostatnio Twoje wpisy bo widzę, że masz dość duże doświadczenie. Sam zajmuję się zawodowo (chyba) tym samym co Ty, sądząc po wpisach, choć na pewno nieco krócej bo jakieś 6 lat. Wskazany przez Ciebie błąd dotyczący pogwałcenia reguł pasowania raportu jest dla mnie, przyznam szczerze, wielkim zaskoczeniem. Biorąc pod uwagę liczby, które przywołujesz dotyczące obsłużonych klientów i lat doświadczenia tym bardziej trudno jest mi zrozumieć Twoje stanowisko w tej sprawie. To co Ty nazywasz błędem, ja określę jako podstawową zasadę sztuki krawieckiej. Otóż jeśli raport tkaniny miałby biec równolegle do krawędzi dołu marynarki wówczas zawsze fronty będą za krótkie dołem bo będą "zrywać do góry" co bardzo dobrze widać na drugim, załączonym zdjęciu. Zauważ proszę, że pozostałe zdjęcia przedstawiające marynarki (a są to renomowane pracownie krawieckie bespoke, zdjęcia przypadkowe), to sytuacje gdzie ten raport nie układa się już równoległe do krawędzi dołu zachowując przy tym balans długości między przodem i plecami korpusu. Czasem ta różnica jest mniejsza (ledwo widoczna) czasem większa, ale występuję zawsze. Oczywiście przy tkaninach z deseniem jest to dużo łatwiejsze do zaobserwowania. Przede wszystkim wszystkie marynarki, które pokazałeś na zdjęciach nie są przypadkowe, tylko mają jednakowy element kroju tak zwane "open quarters /cutaway front of the skirts"Jednym z najważniejszych obszarów, który determinuje rodzaj kroju garnituru lub marynarki, jest to, co miłośnicy odzieży męskiej online lubią nazywać quartes. Jest to sekcja marynarki, która znajduje się tuż pod punktem zapięcia. Profesjonalni krawcy odnoszą się do obszaru jako "front" lub "front of the skirt", ale jest to tylko różnica w terminologii. Marynarka może być wykrojona z otwartymi lub zamkniętymi "quarters" (lub, odpowiednio, prostymi lub wyciętymi frontami).W marynarce z otwartymi ćwiartkami fronty będą wycinane nieco poniżej guzików,a w marynarce z zamkniętymi ćwiartkami fronty są wykrojone niemal prosto w dół.Oczywiście nigdy nie są całkowicie proste. Closed quarters pozwalają uzyskać sylwetkę zbliżona do litery "Y", a open quarters dają sylwetkę przypominającą literę "X".,W przypadku prostych frontów uzyskanie lini horyzontalnych deseniu w kratkę równoległych do dolnej krawędzi marynarki jest łatwe, gdyż dolna krawędź marynarki jest prosta.,W przypadku frontów wyciętych jest to trudniejsze , gdyż dolna krawędź marynarki ma kształt elipsy.,Przy deseniu ,który ma dużo detali (busy patern) jak kratka POW,/Glen Plaid/Tattersall/Hounstooth jest to łatwo zgubić, przy deseniu typu Windowpane Check (jak u Janiaka) trudniej .Jedyny sposób to tak podzielić kratę żeby horyzontalne linie nie spotykały dolnej krawędzi marynarki, a u Janiaka jest taka szansa ,gdyż krata ma na moje oko ok 2.5 cala wysokości.,Kilka przykładów garniturów w kratę i spasowanie względem krawędzi marynarki.,Nie chce wyszukiwać zdjęć w sieci, dlatego wszystkie przykłady są z mojej szafy,Nie mam zbyt wielu garniturów w kratę, gdyż nie jest to nigdy mój pierwszy wybór.,Nie są to produkty z renomowanych pracowni , ani żadne Himalaje sztuki krawieckiej ., Po kolei : zdj #1 Isaia wycięty front , krata perfekcyjnie wpasowana.,#2 Zegna prosty front idealnie wpasowana krata.,#3 Zegna wycięty front, wpasowana krata #4 Bespoke, wycięty front, krata poprawnie wpasowana.,#5 Bespoke prosty front,krata wpasowana idealnie #6 Bespoke wycięty front krata wpasowana poprawnie.,#7 Brooks Brothers prosty front krata pasuje idealnie, mimo że nawet gdyby była skoszona to i tak by było ledwo widoczne.,#8 Canali prosty front ,ale jedyna marynarka w której krata uciekła 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Urzekła mnie ta historia - https://www.pudelek.pl/artykul/146839/jaroslaw_kaczynski_olsniewa_w_niemieckim_garniturze_w_koncu_ma_dobrze_dopasowana_marynarke/ Dla niecierpliwych najsmaczniejsze kąski: 'Jarosław Kaczyński w końcu zaprezentował się w dobrze dopasowanej marynarce - zachwyca się Piotr Krajewski. To podstawa, o której, zdaje się, wcześniej zapominał. Tym razem nie zapomniał też o dodatkach, takich jak porządnie wypastowane buty.' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Prezes ma dziurę w brzuchu czy w postprodukcji coś się, coś się popsuło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi