Monkiusz Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Jedyny minus chyba to to, ze nie można ich na sobie ustawiać, ale może to przeboleję / poszukam czegoś jeszcze / zrobię sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Wybaczcie dwa posty pod rząd, ale potrzebna pomoc. Dobre, sprawdzone organizery na buty - możecie coś polecić w tym temacie? Szukam takich które są w miarę wytrzymale, które można trzymać pionowo i które pomieszczą buty jakimi jesteśmy zainteresowani. Spodobały mi się takie, ale niestety obawiam się, że brakuje im ze 2-3 cm na długość: http://allegro.pl/pudelko-pojemnik-na-buty-z-klapa-organizer-obuwie-i5538725111.html Dobrym organizerem jest dwudrzwiowa szafa, z dorobionymi półkami co 20cm na całej wysokości - przy dobrym ułożeniu jest 9 półek po 4 pary butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Ktoś z Warszawy może bedzie jeszcze zamawiał te prawidła langer-messmer? wspólna wysyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Mam pytanie do użytkowników prawideł "całych". Byłem dzisiaj w sklepie kupić prawidła. Nie mieli mojego rozmiaru buta (41), ale stwierdziłem, że sprawdzę czy może pasuje rozmiar 42 (każdy producent podaje różne rozmiary itp). Niestety ta część przednia w prawidle od razu rozsuwała się (czy to normalne, że ona momentalnie po naciśnięciu się rozsuwa?) i przez to nie mogłem włożyć prawidła aż do czubka buta. Sprzedawczyni powiedziała, że to wina rozmiaru i 41 prawidło będzie idealnie wchodzić z buta. Czyżby z rozmiarem rosła też szerokość prawidła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Tę przednią część można zwęzić dokręcając śrubę. Szerokość powinna się zwiększać z długością, tak jak stopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Dołączam do grona zadowolonych klientów Kolegi Szewc24- prawidła są ok, wysokość w podbiciu też ok. Polecam kolegom forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 23 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2015 Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych. Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Byłbym zainteresowany jeżeli są to prawidła całe. Rozmiar UK 12/US13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 (edytowane) Ja również - są rozmiary UK11,5 / UK12? Już widzę, że są Edytowane 26 Sierpień 2015 przez Bażant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 Też bym się pisał, 42/43 ze dwie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Pełne prawidła za 7-8 euro? Może jeszcze cedrowe? W ciemno biorę min. 3 pary dziewiątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Ja dwie pary UK10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Ja 4 pary 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxym Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Poszukuję prawideł w rozsądnej cenie do butów Shoepassion model 544(http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-544.html). Zastanawiałem się nad http://www.krolewskiherb.pl/pl/p/2x-Prawidla-drewniane/143 Ktoś miał styczność? Co byście polecili? A jeśli te zalinkowane to w jaki rozmiar iść? 42-43 czy lepiej 44-45? Rozmiar buta to 8(42 wg przelicznika Shoepassion). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryso Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Piszę się, na 4 pary nr 43. To do kolegi Sel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Jakie prawidła nadadzą się do Barkerów 9G? Bexleya mogą być, czy za wąskie (Bexley ma tylko jedną tęgość)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych. Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku. Jeśli można to też bym prosił o 2 pary 42/43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 prawidła cedrowe około 55 zł , można kupić w sklepie szewskim w Warszawie na ul. Wolność 2A . ładny zapach, każdy rozmiar, jesli ktoś by chciał mogę jutro wstawić fotkę jak wyglądają. Ogólnie kupiłem jedną parę i jak na osobę, która nie miała nic lepszego w ręku niż zwykłe plastikowe to jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Witam Mam taki pewnie głupi dla niektórych problem kupilłem prawidła drewniane wojskowe i kompletnie nie mam pojęcia jak je używać. W metalowych częściach są w nich dziurki do regulacji długości i wysokości, ale kompletnie nie mogę ich ustwaić w bucie aby przednia część się uniosła i wypełniała ładnie podbicie i została w tej pozycji po odłożeniu buta. Jak daję tą środkową wajchę w dół czy w górę to się nie trzyma, potem śrubkami mam dokęcać a przy każdym wyjęciu śrubki rozkręcać ? Może ktoś ma takie prawidła i umie w łopatologiczny sposób wytłumaczyć jak ich prawidłowo używać Bo narazie to jakiś koszmar w porównaniu do prostoty moich wcześmiejszych najtańszych prawideł sprężynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 wajchę trzeba wcisnąć w dół, aby zablokować prawidło - może są uszkodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 chyba rzeczywiście coś z nimi nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych. Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku. Piszę się na 4 pary 40/41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych. Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku. Ja cztery pary 45 EU/11 UK, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajzach Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych. Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku. Jeśli cedrowe, ja również- 2 pary 42/43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2015 Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku. Panowie, czy Wy naprawdę zapisujecie się z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem na kupno prawideł na wyprzedaży (pomijając już to, że zaśmiecacie wątek)? Żeby nie było zupełnego OT - od pewnego czasu użytkuję 2 pary prawideł od kolegi Rafała (szewc24.pl) i potwierdzam, że dużo lepiej wypełniają but niż prawidła z allegro. Warte zakupu z jednym małym zastrzeżeniem - są na tyle duże, że do maksimum musiałem dokręcić śruby, żeby zmieściły się do butów - nie jestem pewien czy do bardzo wąskich butów da radę je włożyć (może szewc24 się na ten temat wypowie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi