Skocz do zawartości

Prawidła budżetowe i te droższe - dyskusje i porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie dwa posty pod rząd, ale potrzebna pomoc. Dobre, sprawdzone organizery na buty - możecie coś polecić w tym temacie? Szukam takich które są w miarę wytrzymale, które można trzymać pionowo i które pomieszczą buty jakimi jesteśmy zainteresowani. 

Spodobały mi się takie, ale niestety obawiam się, że brakuje im ze 2-3 cm na długość:

http://allegro.pl/pudelko-pojemnik-na-buty-z-klapa-organizer-obuwie-i5538725111.html

Dobrym organizerem jest dwudrzwiowa szafa, z dorobionymi półkami co 20cm na całej wysokości - przy dobrym ułożeniu jest 9 półek po 4 pary butów ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników prawideł "całych".

Byłem dzisiaj w sklepie kupić prawidła. Nie mieli mojego rozmiaru buta (41), ale stwierdziłem, że sprawdzę czy może pasuje rozmiar 42 (każdy producent podaje różne rozmiary itp). Niestety ta część przednia w prawidle od razu rozsuwała się (czy to normalne, że ona momentalnie po naciśnięciu się rozsuwa?) i przez to nie mogłem włożyć prawidła aż do czubka buta. Sprzedawczyni powiedziała, że to wina rozmiaru i 41 prawidło będzie idealnie wchodzić z buta. Czyżby z rozmiarem rosła też szerokość prawidła?

Opublikowano

Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych.

Następna wyprzedaż planowana na koniec/początek roku.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Apropo prawideł Langer & Messmer, mieszkam niedaleko tej firmy w Niemczech, w momencie kiedy będą mieli wyprzedaż w magazynie mogę zakupić większą ilość (po 7-8 euro bodajże ostanio były), przywieźć do polski i przekazać je jednej osobie która porozsyła do pozostałych.

Jeśli można to też bym prosił o 2 pary 42/43.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

prawidła cedrowe około 55 zł ,  można kupić w sklepie szewskim w Warszawie na ul. Wolność 2A .  ładny zapach, każdy rozmiar,  jesli ktoś by chciał mogę jutro wstawić fotkę jak wyglądają.  
Ogólnie kupiłem jedną parę i jak na osobę, która nie miała nic lepszego w ręku niż zwykłe plastikowe to jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

Witam

Mam taki pewnie głupi dla niektórych problem

kupilłem prawidła drewniane wojskowe i kompletnie nie mam pojęcia jak je używać. W metalowych częściach są w nich dziurki do regulacji długości i wysokości, ale kompletnie nie mogę ich ustwaić w bucie aby przednia część się uniosła i wypełniała ładnie podbicie i została w tej pozycji po odłożeniu buta. Jak daję tą środkową wajchę w dół czy w górę  to się nie trzyma, potem śrubkami  mam dokęcać a przy każdym wyjęciu śrubki rozkręcać ? Może ktoś ma takie prawidła i umie w łopatologiczny sposób wytłumaczyć jak ich prawidłowo używać  :) Bo narazie to jakiś koszmar w porównaniu do prostoty moich wcześmiejszych najtańszych prawideł sprężynowych.

post-410-0-41004000-1443448999_thumb.jpg

Opublikowano

Piszę się na 4 pary 40/41

Opublikowano

Ja cztery pary 45 EU/11 UK, dziękuję!

Opublikowano

Jeśli cedrowe, ja również- 2 pary 42/43. 

Opublikowano

Panowie, czy Wy naprawdę zapisujecie się z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem na kupno prawideł na wyprzedaży (pomijając już to, że zaśmiecacie wątek)?

Żeby nie było zupełnego OT - od pewnego czasu użytkuję 2 pary prawideł od kolegi Rafała (szewc24.pl) i potwierdzam, że dużo lepiej wypełniają but niż prawidła z allegro. Warte zakupu z jednym małym zastrzeżeniem - są na tyle duże, że do maksimum musiałem dokręcić śruby, żeby zmieściły się do butów - nie jestem pewien czy do bardzo wąskich butów da radę je włożyć (może szewc24 się na ten temat wypowie).
  • Oceniam pozytywnie 1