tomek Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Ja dla komfortu psychicznego zawsze korzystam z pralni, którą poleca mój krawiec. Po pierwsze - jest sprawdzona jakość, po drugie - gdyby coś się stało, to możesz mieć pretensje również do krawca. bialykolnierzyk to dobry wybor; z 5 a sec mam złe doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Ja dla komfortu psychicznego zawsze korzystam z pralni, którą poleca mój krawiec. Po pierwsze - jest sprawdzona jakość, po drugie - gdyby coś się stało, to możesz mieć pretensje również do krawca. bialykolnierzyk to dobry wybor; z 5 a sec mam złe doświadczenia. A co poleca Twój krawiec? Właśnie bialykolnierzyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 czy białykołnierzyk mocno dopiera białe koszule? moje z mankietem na spinki są (bynajmniej nie po wielu użyciach) lekko poszarzałe na krawędziach mankietu, ciekawe, czy daliby radę to doprać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Dostanę gdzieś w Polsce tradycyjne manekiny krawiecie na metalowych podstawach z kółkami? Manekiny takie ma obecnie w swoich salonach Bytom. Kiedyś widziałem takie manekiny w Flaming&Co (chyba firma Tailor's NY), ale nie wiem czy mają je jeszcze w ofercie. Coś takiego mam na myśli: http://www.kennettlindsell.com/pdf/Gent ... assics.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Wiem, ze we Flamingu dalej stoja, ale nie wiem czy sa na sprzedaz. Szukales na ebay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Dostanę gdzieś w Polsce tradycyjne manekiny krawiecie na metalowych podstawach z kółkami? Manekiny takie ma obecnie w swoich salonach Bytom. Kiedyś widziałem takie manekiny w Flaming&Co (chyba firma Tailor's NY), ale nie wiem czy mają je jeszcze w ofercie. Coś takiego mam na myśli: http://www.kennettlindsell.com/pdf/Gent ... assics.pdf Szukałem niedawno manekina krawieckiego w wersji damskiej na prezent dla córki i popatrzyłem na allegro, tam są chyba wszyscy polscy producenci i importerzy. Ja kupiłem od jednego z nich bez licytacji, bo zamówienie ustawiłem indywidualnie (3 koszulki zamiast jednej i rozmiar, którego na licytacji nie było). Dostarczyli kurier 24 godziny. Nie patrzyłem, czy są na allegro nóżki z kółkami, ale kilka telefonów pozwoliło mi się zorientować, że ich oferta poza allegro jest szersza. Warto zadzwonić lub zerknąć na strony internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 czy białykołnierzyk mocno dopiera białe koszule? moje z mankietem na spinki są (bynajmniej nie po wielu użyciach) lekko poszarzałe na krawędziach mankietu, ciekawe, czy daliby radę to doprać Miejsca poszarzałe upierz w paście bhp, wypłucz i upierz normalnie w proszku do białego prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 http://www.thomaspink.com/Charing-Cashmere/Knitwear/thomas-pink/fcp-product/99918585?colour=blue "The 100%, 2 ply Mongolian cashmere". 150 funciaków, czy w tym wypadku można już mówić o porządnym kaszmirowym swetrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Wiem, ze we Flamingu dalej stoja, ale nie wiem czy sa na sprzedaz. Szukales na ebay? Jeśli stoją, to do sprzedaży. Na ebayu nie szukałem, bo chciałbym fakturę złotówkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Pytanie brzmi czy przedza kaszmirowa pochodzi z Chin czy z Szkocji.Jesli to Szkocka robota bierz w ciemno jednak jesli to Chinczycy wykonali to lepiej kupic swetr kaszmirowy w Uniqlo. http://shop.uniqlo.com/uk/list/basic/me ... recashmere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 http://www.landsend.com/pp/CashmereShaw ... gin=search Właśnie odebrałem od kolegi swoją część zamówienia i widziałem na żywo ten sweter. Bardzo fajnie się prezentuję jak na 150 USD (250 - 40%; przeceniony z $400). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Dyskusja na temat gotówka czy karta przeniesiona do Sali Klubowej - tutaj:http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=7&t=1689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Niestety moja marynarka została pobrudzona płynną czekoladą (od fontanny czekoladą)... zastanawiam się co mam zrobić? Czy oddać do pralni, a może samemu spróbować pozbyć się plamy (jest ona miejscowa - tak na 2x3 cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Kiedyś miałem podobny problem i zwyczajnie czekoladę zjadłem. Wszelkie próby zmycia czy wyprania mogą spowodować plamę. Spróbuj przyłożyć usta i ją zjeść/zlizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Mam nadzieje, ze wrzucicie poradnik ze zdjęciami jak to zrobic;) ja bym oddał do pralni - robię tak ze wszystkimi planami na marynarkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Niestety spróbowałem tak...i mam plamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Niestety spróbowałem tak...i mam plamę...A zjadłeś czekoladę razem z kawałkiem materiału, który zabrudziła? Bo rozumiem, że o to chodziło Rolandowi. Należy delikatnie wygryźć zabrudzone włókna, jednocześnie pozostawiając inne w spokoju. Dopiero poźniej ewentualnie pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 A może udałoby się rozbić czekoladę pomiędzy włóknami elektryczną szczoteczka do zębów klasy "ultrasonic"? .. wcześniej gajer należy lekko schłodzić w lodówce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 A może udałoby się rozbić czekoladę pomiędzy włóknami elektryczną szczoteczka do zębów klasy "ultrasonic"? .. wcześniej gajer należy lekko schłodzić w lodówce.Taki sam efekt uzyskasz podaczas wizyty u stomatologa przy okazji zabiegu usuwania kamienia. Można poprosić, żeby przejechał też po włóknach. Jeżeli to nie będzie sweter z włóczki to powinien bez problemów się zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Hmm pomysł ze schłodzeniem jest sensowny - czekolada zmieni stan na bardziej stały i można spróbować ją po prostu wykruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Proponuję przefarbowac marynarkę na brązowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Nie moja to rola, ale Panowie - dobrze byłoby aby poziom tego forum nie spadł do poziomu części innych. Może to magia świąt, luz w pracy, brak tematów..., ale stajecie się bardziej dowcipni - oby było to okresowe. Albo odstawcie już te wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Gdzie polecacie zaopatrywać się w dobrej jakości bawełnę na koszule (ew. do wykończenia spodni)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 W domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Uszyć koszulę, szczególnie znając odpowiednie wymiary, to nie problem, gorzej właśnie z dobrym jakościowo materiałem w rozsądnej cenie, w ilościach detalicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi