Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy co rozumiemy przez łatwe - jeżeli nikt nie miał igły w ręce wcześniej to na pewno to dobrze nie wyjdzie. Jednakże uszycie samej koszuli wymaga o wiele mniejszych umiejętności niż marynarka. Jeżeli ktoś wcześniej hobbystycznie zajmował się prostym krawiectwem, to nie będzie miał z tym problemu. A jeżeli ktoś dopiero chciałby spróbować, i nawet dysponuje już starą maszyną do szycia, nic nie stoi na przeszkodzie, aby popróbować na sucho szycie, rozpruć całkowicie starą koszulę do wyrzucenia, co ma dobre wymiary, zrobić z takich części wykrój na nową koszulę i spróbować.

Opublikowano

Hobbystycznie kuszące...

To jeszcze jedno pytanie - łatwiejsze spodnie, czy koszula?

IMO spodnie, ale to głównie z uwagi na akie elementy koszuli jak kołnierzyk i dziurki. Obydwa bardzo widoczne, wymagające dodatkowych umiejętności niż tylko prowadzenie szwów.
Opublikowano

Co do dziurek to są dwa wyjścia - albo nauczyć się robić ręcznie obszywane dziurki bespoke (bardziej bajeranckie) albo kupić maszynę do szycia z opcją robienia dziurek (ale tutaj nie wiem jak to wyjdzie w porównaniu do maszyny służącej tylko do robienia dziurek ). Albo też szyć koszulę z plisą, wtedy namęczyć będzie się trzeba tylko z trzema widocznymi dziurkami ;)

Opublikowano

IMO spodnie, ale to głównie z uwagi na akie elementy koszuli jak kołnierzyk i dziurki. Obydwa bardzo widoczne, wymagające dodatkowych umiejętności niż tylko prowadzenie szwów.

W spodniach też mamy dziurki na guziki, dodatkowo kieszenie bardzo często z patkami. Zaletą spodni jest to, że grubsze materiały są bardziej wybaczalne dla naszych błędów ;)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Oh, to nie o to chodzi, świat się nie zawali, nawet nie mam pojęcia czy z ich oferty skorzystam.

Chodzi o to, że jeśli bank ma być otwarty o 9:00, to chciałbym, żeby był otwarty o 9:00. Jeśli spektakl w teatrze ma się rozpocząć o 20:00, niech rozpocznie się o 20:00. Jeśli sklep ma działać od 25 września... niech działa :) Chociaż z drugiej strony bardzo zdziwiony nie jestem, w IT mało jest projektów bez poślizgów :P

Opublikowano

Dodatkowo jeszcze sądzę, że od strony technicznej jest strasznie przeładowana i słabo zoptymalizowana jeśli chodzi o szybkość działania (a jakichś wodotrysków ani znakomitego sposobu prezentacji nie ma). U konkurencji zdecydowanie lepiej, stety niestety.

Opublikowano

Co do Bytomia ostatnio jak mierzyłem u nich garnitur ok. 2 tygodnie temu, sprzedawca przekonywał mnie że nie ma sensu upierać się przy szczuplejszych spodniach. Co środę jest krawcowa w piątek sobie odbiorę - mówił. 86 cm można łatwo zebrać żeby było 81 cm. Teoretycznie można zamienić u nich spodnie w garniturze, ale w praktyce wybór był mniejszy jak w Vistuli. Tam kobieta przejęła się przynajmniej tym że garnitur nie jest dopasowany , i zasugerowała że może sprowadzić do sklepu inny i go sobie przymierzę.

PS.

w IT mało jest projektów bez poślizgów :P

jedna z lepszych książek jaką czytałem o zarządzaniu projektem IT "Marsz ku klęsce".

Opublikowano

Massimo Dutti - kolekcja NYC

http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... TION%2BMEN

Ciekawa kolekcja. Ceny wyższe niż standardowo.

Ciekawi mnie rozwiązanie w marynarce dwustronnej :shock: Czy jest zapinana raz na jedną raz na drugą stronę ? :roll:

Może być raz męska a raz damska ;) Równie dobrze może mieć na obu połach dziurki i takie guziki:

Dołączona grafika

Cały czas zastanawiam się jednak po co? A być może dwustronność oznacza jeszcze coś innego. Bo np. szlice też będą dziwne.