Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Nowoanglik napisał:

@swordfishtrombone Podkoszulka za 550 USD to poziom wtajemniczenia, do którego zwykłemu śmiertelnikowi trudno aspirować. I am speechless.

hehe, faktycznie: Sandro jacket, $295, us.sandro-paris.com. Lanvin shirt, $1,195, and T-shirt (worn underneath), $550, lanvin.com. Jaja.

Nie bardzo rozumiem takie ubieranie muzyków do sesji pod wywiad. Waits się nie dał przebrać, szacun.

Opublikowano

Skoro właściciel zadaje pytanie "Jeśli w supermarkecie można kupić koszulę za 30 złotych, to po co iść gdzie indziej i wydawać 150 zł?" to trudno się dziwić, że niezbyt optymistycznie patrzy w przyszłość.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
Dnia 2.03.2017 o 07:52, swordfishtrombone napisał:

Ciekawostka - wywiad z trzema muzykami, dwóch z nich w kosztownych stylizacjach (kurtki po 2k USD), na dole "Tom Waits in his own clothes". Zgadnijcie, kto wyglądał najlepiej.

https://www.nytimes.com/2017/03/01/t-magazine/beck-tom-waits-kendrick-lamar.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Ft-magazine&action=click&contentCollection=t-magazine&region=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=1&pgtype=sectionfront

musicians-slide-4YDX-master1050.jpg

Może jestem ignorantem, ale kojarzę tylko tego pana "we własnym ubraniu", a panów w ubraniach z podanymi cenami - nie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał:

Skoro właściciel zadaje pytanie "Jeśli w supermarkecie można kupić koszulę za 30 złotych, to po co iść gdzie indziej i wydawać 150 zł?" to trudno się dziwić, że niezbyt optymistycznie patrzy w przyszłość.

Dokładnie to samo pomyślałem - na StyleForum firmy szyjące koszulę pojawiają się jak grzyby po deszczu,, mówi się tam wręcz, że koszule "wychodzą z cienia", u nas też niektórzy dostrzegają w tym dobry biznes, a tu koszulnik z dziada pradziada narzeka, że trudno mu konkurować z lumpeksami i Biedronką :shock: Może tak naprawdę nie ma czym?

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Francois Fillon i jego nowa afera finansowa

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/nowa-afera-finansowa-wokol-francois-fillona/evcs2xf

Wszystko to relatywizuje fakt, że suma 48000 Euro została wydana od 2012 roku. W tym był garnitur za 7 tyś., czyli normalne zakupy. Na tych, którzy zawsze przyczyny swojej mizery szukają u innych takie sumy działają. Gorzej, że sam nie zapłacił... :-o

Opublikowano
22 godziny temu, adamuto napisał:

Może jestem ignorantem, ale kojarzę tylko tego pana "we własnym ubraniu", a panów w ubraniach z podanymi cenami - nie.

Jesteś ignorantem. Lamar i Beck to nie są sezonowe gwiazdki jak jest ich teraz wiele. To uznani muzycy a nie produkty wytwórni płytowych. To, że nie przebili się do masowego odbiorcy jest tylko in plus.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
8 hours ago, Midlife-Crisis said:

Francois Fillon i jego nowa afera finansowa

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/nowa-afera-finansowa-wokol-francois-fillona/evcs2xf

Wszystko to relatywizuje fakt, że suma 48000 Euro została wydana od 2012 roku. W tym był garnitur za 7 tyś., czyli normalne zakupy. Na tych, którzy zawsze przyczyny swojej mizery szukają u innych takie sumy działają. Gorzej, że sam nie zapłacił... :-o

Jaka szkoda że nasi politycy nie szyją u Cifonelliego bo przynajmniej byłoby co oglądać...

Wygląda na to że Fillon szyje u Arnys

https://www.ft.com/content/21535174-07c6-11e7-ac5a-903b21361b43

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jak oczami wyobraźni przenoszę się do dowolnego urzędu w Łomży, Białymstoku, Krakowie czy Warszawie... nie odczuwam smutku. Ot może mniej sklepów z plastikowym badziewiem.

Poza tym jednostek administracji centralnej nie było znów tak dużo, aby drzeć szaty, a w to miejsce weszły jednostki samorządowe. Nie sądzę, aby wpłynęło to na obowiązujące standardy.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

W jakiś sposób szacunek do siebie, osób, z którymi się przebywa i pozycji, jaką się zajmuje można wyrażać strojem. Czy to poziomem jego formalności czy też (przede wszystkim) jego schludnością, spójnością i dopasowaniem. Nie przeceniałbym wpływu liczebności kadry urzędniczej na "eleganckość" otoczenia.

Ja bym wolał, żeby ludzie chodzili w dobrej jakości, ładnie dopasowanych i dobranych kolorystycznie swetrach i dżinsach niż w plastikowych garniturach o pancernej strukturze ramion, wykroju pachy jak na rękę kulturysty i z guzikiem powyżej mostka. Serio. Zakładanie na siebie czegoś bardziej formalnego samo z siebie nie czyni z nas elegantów. Nie o to nie o to. Ale mam wrażenie, że tutaj to wszyscy wiemy. :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Rozbawiło mnie stwierdzenie, że po dobry krawat trzeba udać się do Białegostoku, ja jakoś nie mogę znaleźć tu nic ciekawego :? 

No może nie do końca, bo ostatnio kupiłem dwa krawaty od Poszetki.com w Białymstoku w...   Barber shopie :shock:  ale z tego co się dowiedziałem z korespondencji mailowej z Poszetka.com,  to raczej jednorazowy wystrzał właścicielki salonu niż stała współpraca. W każdym razie to chyba tyle jeśli chodzi dobre krawaty w Białymstoku (swego czasu był jeszcze sklep Brooks Brothers ale się przeniósł do Warszawy).  

Opublikowano
35 minut temu, artisan napisał:

Rozbawiło mnie stwierdzenie, że po dobry krawat trzeba udać się do Białegostoku, ja jakoś nie mogę znaleźć tu nic ciekawego :? 

No może nie do końca, bo ostatnio kupiłem dwa krawaty od Poszetki.com w Białymstoku w...   Barber shopie :shock:  ale z tego co się dowiedziałem z korespondencji mailowej z Poszetka.com,  to raczej jednorazowy wystrzał właścicielki salonu niż stała współpraca. W każdym razie to chyba tyle jeśli chodzi dobre krawaty w Białymstoku (swego czasu był jeszcze sklep Brooks Brothers ale się przeniósł do Warszawy).  

Brooks Brothers był w Białymstoku?! A to Ci niespodzianka :?

Opublikowano
15 minut temu, bodzixon napisał:

Brooks Brothers był w Białymstoku?! A to Ci niespodzianka :?

No był...  dla wszystkich była to taka niespodzianka, że z powodu braku klientów trzeba było zmienić lokalizację na bardziej "spodziewaną" :-D