Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Jamjest napisał:

@Caporegime zaraz tam gnoić. Chyba normalne, że dorośli Panowie robią sobie żarciki z gołowąsa. To się nawet chyba w klasykę wpisuje :) 

Taaaa, a potem ten gołowąs całe życie kumuluje frustracje, nie wychodzi mu z dziewczynami, na starość kupuje kota albo zaczyna malować słabe obrazy, wariuje, zakłada partię i mówi - No to teraz  zobaczymy, kto się k...wa będzie śmiał ostatni.

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano
21 godzin temu, Michał W. napisał:

J. Urban to jedna z ostatnich osób jaką podejrzewałbym o szycie miarowe:shock: 

A to dlaczego? :) Wolno zapytać, jak się u Kolegi prezentuje czołówka listy osób "podejrzewanych o szycie miarowe"? :)

Nie, żebym był wielkim fanem jego działalności, ale to przecież osoba, której profil najbardziej pasuje do szycia na miarę w oczach przeciętnego obywatela... Jest brzydki, stary, ekscentryczny, bogaty, zdeprawowany... :)

300x300.jpg

Myślę, że w oczach przeciętnego zjadacza chleba nasze forum wygląda właśnie na forum takich Urbanów i aspirujących.

Mnie dużo bardziej dziwi w tym zestawieniu Zbigniew Herbert, który, jak mi się zdawało, przez większość życia klepał biedę, a problemy natury psychicznej sprawiły, że nie był "lwem salonowym".

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Offtop:

już gdzieś wklejałem art nt. domu Urbana i jego kolekcji mebli i sztuki. Patrząc, co u niego wisi/stoi, to garnitur od Zaremby jest jak kupienie bułki. 

Znalezione obrazy dla zapytania małgorzata daniszewska dom

7407-u_gosi_daniszewskiej.jpg

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Jeszcze na studiach w ramach przygotowań do zaliczenia ćwiczeń z historii PRL interesowałem się J. Urbanem. Nie pamiętam ani jednego zdjęcia czy filmu, gdzie wyglądałby hmmm...schludnie (mam na myśli okres III RP).

Opublikowano
37 minut temu, swordfishtrombone napisał:

Może mi ktoś powiedzieć (pytam zupełnie poważnie, nie oglądam polskiej TV) jak nazywa się aktor, którego zdjęcie w szarym meloniku jest na s. 85, w prawym dolnym rogu?

BTW - Eryk to bardzo dobry aktor.