Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Whitesnake
Chyba i takie wyjaśnienie to za dużo. Nie wiem czemu, ale po prostu mi się troszkę "ulało" - może dlatego, że po prostu męczy mnie taki wielki festyn wyrwanych/zmyślonych cytatów z obu stron. Ten mówi o sojuszu starożytnego USA ze starożytnym Rzymem, a tamta wzywa do jedzenia dzieci.

Opublikowano
W dniu 17.10.2019 o 14:39, blekit napisał:

Ok, ok - założę że "in his great and unmatched wisdom" faktycznie miał na myśli inspiracje jakie z starożytnego Rzymu czerpali Ojcowie Założyciele. Chociaż, biorąc pod uwagę jak niedawno wyrzucał Kurdom, że nie pomogli Amerykanom w Normandii, to...

Wracając do wypowiedzi Trumpa na temat Kurdów. Pomijając jak absurdalne było to porównanie, najzabawniejsze  jest to, że Kurdowie właśnie walczyli po stronie aliantów . Tak zwani Iraq Levies lub Assyrian Levies, gdzie znaczną część stanowili Kurdowe, brali udział w walkach na wielu frontach, m. in. w Grecji, we Włoszech, na Cyprze, a nawet po stronie Sowietów na froncie wschodnim. Ot, taka ciekawostka. 

jjjjjjjjjjjj.JPG

• Like 3
Opublikowano

Z ulubionego bloga @xkoziol, jak przez nieuważne zakupy można pozbawić się męskości...

Cytat

Dynamizmu w marynarce może dodać różne ułożenie kozerki – połączenia dwóch elementów kołnierza marynarki. Niżej położona kozerka będzie wyglądać nieco staromodnie, a wysoko – nowocześnie i męsko.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
2 godziny temu, Stasiak napisał:

Lołk

Teraz czekam na Barboł i Berbery

Ludzie na FB stosują takie nazwy, bo boty na portalu wyłapują nazwy marek w tytułach ogłoszeń/opisach i je usuwa, badum tsss.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
6 godzin temu, xkoziol napisał:

Kurde, mój rozmiar ?

Bierz póki gorące. Kupione niedawno, pierwszy właściciel etc.

Nie jest to związane z ograniczeniami dot. wystawianych przedmiotów/regulaminem?