Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Załóżmy (na razie hipotetycznie), że mógłbym uszyć forumowiczom fajne sneakersy, które dla tego zamkniętego grona na start byłyby w atrakcyjnej ofercie. Jak powinny wyglądać? Jakie opcje brać pod uwagę? Mam pewien plan, ale interesuje mnie Wasze zdanie w temacie. Sugestie, wskazówki, fotki, linki ... mile widziane. Mam tylko 2-3 dni na poskładanie tego w całość.

P.S.
Oczywiście opcja do patynowania, jako jeden z priorytetów. 

P.S.2.
Od razu zamknąłem oczy i skreśliłem, ale może się mylę - czy w ogóle są w stanie kogoś zainteresować hybrydy, np. brogsy na sneakersowych spodach? Widziałem gdzieś takie wynalazki nawet uznanych marek, ale kompletnie mi się to nie klei. 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Mi wpadły w oko kiedyś sneakersy Carlos Santos (obrazek poniżej). Chętnie bym je kupił, gdyby nie ta cena. Ale szedłbym w tę stronę.

Co do hybryd, o których wspomniałeś - mi również "się to nie klei" :P 

EDIT: spóźniłem się i wrzuciłem to samo zdjęcie, co kolega wyżej, parę sekund później :( Więc tylko potwierdzam i dorzucam inne ujęcie.

+ Reeboki, które wrzucił @lubo69 także bardzo ładne. Jedynie trochę za dużo przeszyć jak dla mnie. 

comment_ZIBrSfJMYNKEzgxIXVEeRbTpoJVlXmmG

Opublikowano
Teraz, blekit napisał:

Dla mnie modele takie jak JFitzPatrick Olympia to ideał - szczególnie brązowa/biała/granatowa licówka. Do zamszu w sneakersach nie jestem przekonany.

image.png.e929e24826d1e366e7bf5b614788f474.png

image.thumb.png.513c4a84a093e6da4af3cb7eed0b42dd.png

Zgadzam się, niestety biała podeszwa wygląda tak tylko do wyjścia z domu...

• Like 1
Opublikowano

@saphir.pl Tak mnie teraz chwyciło że to co podrzucił blekit, ale w museum calf (burgund, TdM, Uranio i te klimaty) i na podeszwie bliższej kolorem do skóry to byłby strzał w jedenastkę, tudzież szóstka z plusem :) Reeboki na górze mają świetny kolor, ale IMO za dużo przeszyć.

A w środku powinny wyglądać (i być) skórzanie, niemateriałowo :D

• Like 2
Opublikowano

Mi się podoba kilka stylów sneakersów. 

"Buty po prostu sportowe" - czyli buty sportowe do uprawiania dyscypliny chodziarstwo chodnikowe, zamszowe z siateczką z syntetyku.

m1300cl_nb_14_i?$pdpPictExp$

New Balance

"Sneakersy eleganckie" czyli z grubsza to co wyżej, tylko ze skóry licowej.

buckenderra-chataigne_patine-paire.jpeg

Bexley

"Zamszowe trampki" (czy też tenisówki?) - z grubszą podeszwą i jakby bardziej stonowane

0000198736965_adidas-bb5478_conavy_white

Adidas

6033.jpg

Berwick

"Białe trampki skórzane" - plus minus to co wyżej, ale białe i ze skóry licowej.

fullscreen%5D

H&M

Uważam, że takie buty powinny czerpać wzory z obuwia sportowego, ale odróżniać je powinien bardziej stonowany wygląd, mniej przeszyć i kontrastujących elementów, brak logotypu, dobrej jakości naturalne materiały, skórzana wyściółka.

Opublikowano

Mam takie SuSu zamszowe, tylko brązowe - złego słowa ani o zamszu ani o białej podeszwie nie powiem.

Olympie JFP kupiłem na massdropie, będą w czerwcu... na Grensony też choruję :) 

B827382C-5AA6-44FE-A8F8-BFA199DA75D8.jpeg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
3 hours ago, Żorż Ponimirski said:

Ja marzę o dobrze wykonanych białych skórzanych sneakersach. Massdrop sprzedaje na każdej akcji po ~1000 sztuk, więc to może być dobry trop + przyciągnąć casualową rzeszę na stronę Patine.pl

MD-36863_20170316085811_d21f158a482692a7.jpg

2 hours ago, Pawcio said:

Zgadzam się, niestety biała podeszwa wygląda tak tylko do wyjścia z domu...

Właśnie. Wybaczcie derail, ale jak bardzo niepraktyczne są białe sneakersy? Bo ze skórzaną kurtką to jest zestaw może nieco oklepany, ale nie bez powodu i mi się również podoba. Chciałbym ocenić, ile wysiłku kosztuje.

Opublikowano

Sam opowiadam się za dwiema wersjami:
- bordowa/brązowa licówka w stylu Reebok'ów, które wrzucił tutaj lubo czy też CS Braga
- licówka w bieli (jak te J.FitzPatrick Footwear Olympia, które zapostował blekit)

Hybrydy skórzanych cholewek brogsów ze sportowym spodem mi się osobiście nie widzą.

Opublikowano

Jak dla mnie z tych co tutaj oglądam, zdecydowanie ten model:

19 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał:

MD-36863_20170316085811_d21f158a482692a7.jpg

Niekoniecznie biały i niekoniecznie z biała podeszwą … w pozostałych prezentowanych przez kolegów podobnych modelach IMHO podeszwa jest zbyt wysoka i przytłacza resztę buta zwłaszcza jak jest biała a reszta brązowa. W Tych powyższych jest to lepiej zbalansowane.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
20 godzin temu, blekit napisał:

Dla mnie modele takie jak JFitzPatrick Olympia to ideał - szczególnie brązowa/biała/granatowa licówka. Do zamszu w sneakersach nie jestem przekonany.

image.thumb.png.513c4a84a093e6da4af3cb7eed0b42dd.png

Nie macie wrażenia, że ta podeszwa jest za wysoka? Szczególnie w tej kolorystyce to widać. 

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1