saphir.pl Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Cześć! Załóżmy (na razie hipotetycznie), że mógłbym uszyć forumowiczom fajne sneakersy, które dla tego zamkniętego grona na start byłyby w atrakcyjnej ofercie. Jak powinny wyglądać? Jakie opcje brać pod uwagę? Mam pewien plan, ale interesuje mnie Wasze zdanie w temacie. Sugestie, wskazówki, fotki, linki ... mile widziane. Mam tylko 2-3 dni na poskładanie tego w całość. P.S. Oczywiście opcja do patynowania, jako jeden z priorytetów. P.S.2. Od razu zamknąłem oczy i skreśliłem, ale może się mylę - czy w ogóle są w stanie kogoś zainteresować hybrydy, np. brogsy na sneakersowych spodach? Widziałem gdzieś takie wynalazki nawet uznanych marek, ale kompletnie mi się to nie klei. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 W nawiżaniu do PS2: ostatnia nowość od Loake: https://sklep.loakepolska.pl/loake-design-cobra-tan,3,1249,2452 Przy postowaniu tego obuwia na FB przez Loake Polska dużo osób negatywnie podchodziło do takiego połączenia ze względu na wysoką cenę ~900zł. Moim zdaniem klasyka na wzór tego co oferuje CS Braga: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Back Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Mi wpadły w oko kiedyś sneakersy Carlos Santos (obrazek poniżej). Chętnie bym je kupił, gdyby nie ta cena. Ale szedłbym w tę stronę. Co do hybryd, o których wspomniałeś - mi również "się to nie klei" EDIT: spóźniłem się i wrzuciłem to samo zdjęcie, co kolega wyżej, parę sekund później Więc tylko potwierdzam i dorzucam inne ujęcie. + Reeboki, które wrzucił @lubo69 także bardzo ładne. Jedynie trochę za dużo przeszyć jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Ja marzę o dobrze wykonanych białych skórzanych sneakersach. Massdrop sprzedaje na każdej akcji po ~1000 sztuk, więc to może być dobry trop + przyciągnąć casualową rzeszę na stronę Patine.pl 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Dla mnie modele takie jak JFitzPatrick Olympia to ideał - szczególnie brązowa/biała/granatowa licówka. Do zamszu w sneakersach nie jestem przekonany. 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Teraz, blekit napisał: Dla mnie modele takie jak JFitzPatrick Olympia to ideał - szczególnie brązowa/biała/granatowa licówka. Do zamszu w sneakersach nie jestem przekonany. Zgadzam się, niestety biała podeszwa wygląda tak tylko do wyjścia z domu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 @saphir.pl Tak mnie teraz chwyciło że to co podrzucił blekit, ale w museum calf (burgund, TdM, Uranio i te klimaty) i na podeszwie bliższej kolorem do skóry to byłby strzał w jedenastkę, tudzież szóstka z plusem Reeboki na górze mają świetny kolor, ale IMO za dużo przeszyć. A w środku powinny wyglądać (i być) skórzanie, niemateriałowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Moje ostatnie zauroczenie to Sneaker 1 od Grensona. Dostępny w kilkunastu kolorach. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Jak @blekit tylko ja jestem za zamszowowymi;) Dla mnie sneakersy to lato, a tu bardziej widzę zamsz. I też uważam, że niekoniecznie biała podeszwa @Pawcio. Więc może w tym kierunku: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Mi się podoba kilka stylów sneakersów. "Buty po prostu sportowe" - czyli buty sportowe do uprawiania dyscypliny chodziarstwo chodnikowe, zamszowe z siateczką z syntetyku. New Balance "Sneakersy eleganckie" czyli z grubsza to co wyżej, tylko ze skóry licowej. Bexley "Zamszowe trampki" (czy też tenisówki?) - z grubszą podeszwą i jakby bardziej stonowane Adidas Berwick "Białe trampki skórzane" - plus minus to co wyżej, ale białe i ze skóry licowej. H&M Uważam, że takie buty powinny czerpać wzory z obuwia sportowego, ale odróżniać je powinien bardziej stonowany wygląd, mniej przeszyć i kontrastujących elementów, brak logotypu, dobrej jakości naturalne materiały, skórzana wyściółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nkb1 Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Mam takie SuSu zamszowe, tylko brązowe - złego słowa ani o zamszu ani o białej podeszwie nie powiem. Olympie JFP kupiłem na massdropie, będą w czerwcu... na Grensony też choruję 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Kolejny punkt dla zamszaków. Brązowa licówka na całości sneakersa wydaje mi się wyglądać (wbrew pozorom) tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 3 hours ago, Żorż Ponimirski said: Ja marzę o dobrze wykonanych białych skórzanych sneakersach. Massdrop sprzedaje na każdej akcji po ~1000 sztuk, więc to może być dobry trop + przyciągnąć casualową rzeszę na stronę Patine.pl 2 hours ago, Pawcio said: Zgadzam się, niestety biała podeszwa wygląda tak tylko do wyjścia z domu... Właśnie. Wybaczcie derail, ale jak bardzo niepraktyczne są białe sneakersy? Bo ze skórzaną kurtką to jest zestaw może nieco oklepany, ale nie bez powodu i mi się również podoba. Chciałbym ocenić, ile wysiłku kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Dla mnie idealem sa sneakersy of Stefano Bemera w takich wersjach kolorystycznych. Odnosnie wygody to tylko Buttero. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Także @saphir.pl prosta sprawa, wybierzcie coś z powyższych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Jeśli chodzi o bardziej sportowe spody to dla mnie jak najbardziej ok są tego typu jak ma Trickers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Jeśli by udało się odwzorować mięsistość skóry i wygodę Buttero to byłoby super. Mam 2 pary niskich, więc optowałbym za wersją MID. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Sam opowiadam się za dwiema wersjami: - bordowa/brązowa licówka w stylu Reebok'ów, które wrzucił tutaj lubo czy też CS Braga - licówka w bieli (jak te J.FitzPatrick Footwear Olympia, które zapostował blekit) Hybrydy skórzanych cholewek brogsów ze sportowym spodem mi się osobiście nie widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Jak dla mnie z tych co tutaj oglądam, zdecydowanie ten model: 19 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Niekoniecznie biały i niekoniecznie z biała podeszwą … w pozostałych prezentowanych przez kolegów podobnych modelach IMHO podeszwa jest zbyt wysoka i przytłacza resztę buta zwłaszcza jak jest biała a reszta brązowa. W Tych powyższych jest to lepiej zbalansowane. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Back Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 20 godzin temu, blekit napisał: Dla mnie modele takie jak JFitzPatrick Olympia to ideał - szczególnie brązowa/biała/granatowa licówka. Do zamszu w sneakersach nie jestem przekonany. Nie macie wrażenia, że ta podeszwa jest za wysoka? Szczególnie w tej kolorystyce to widać. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Trochę jak ortopedyczne. Najbardziej chyba oko przyciąga CS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Dla mnie też wygrywają Carlos Santos, ewentualnie Reebok Classic. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi