Odie111 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 17 hours ago, R50 said: Nie wiem czy było, ale wkleję: http://sartorialnotes.com/2015/12/16/what-to-look-for-in-jeans/ Torsten zaleca: 1.raw denim 2.straight leg 3.średni/wysoki stan. Gdzie tego szukać w Polsce? Wszystko, OK, tylko z tym wysokim stanem to bym uwazal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Dnia 2.09.2016 o 18:04, lubo69 napisał: Stacjonarnie mission impossible paradoks - w kraju, w którym dla 99% mężczyzn "dobre spodnie" to inaczej "dobre dżinsy", naprawdę dobrych dżinsów kupić nie można pewnie największy problem jest z wysokim stanem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Nie rozumiem tej pogoni za "wysokim stanem" (z wielu wypowiedzi wynika, że to jakiś mityczny ideał) - jest on odpowiedni dla osób ze stosunkowo krótkimi nogami, którzy chcą wyrównać proporcje sylwetki. Mężczyźni z długimi nogami w czymś takim wyglądają fatalnie. Porady blogera w cytowanym artykule są również bezrefleksyjne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Uważam, że spodnie z wysokim stanem są przede wszystkim o wiele wygodniejsze od teraźniejszych krojów szytych na beztyłkowych facetów. Taka moda, która objęła większość marek szyjących spodnie, przede wszystkim dżinsy, stała się zmorą dla lepiej zbudowanych mężczyzn. Firmy robią jeden model, który różni się tylko obwodem w pasie i długością nogawek. Masz umięśnione pośladki czy uda, kup sobie model ze streczem, żeby wyglądać jak w getrach... Chciałoby się krzyknąć Nareszcie wraca normalność! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysstek Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Dnia 27.08.2016 o 23:03, carluv napisał: Co sądzicie o takiej odmianie kurtki jeansowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysstek Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Tak się złożyło, że swego czasu zostałem posiadaczem tej kurtki. Walory użytkowe na przyzwoitym poziomie. Mimo że HM, to wykończenie na przyzwoitym poziomie. ,Nic nie strzępi się, do tego ma bardzo fajną fakturę, jest luźno tkana. W sam raz na letnie poranki i wieczory. O wiele lepiej wygląda w "naturze" niż na fotce . A do tego, jeżeli trafi się w dobrej cenie promocyjnej, to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 On 9/3/2016 at 11:13 AM, eye_lip said: Dlaczego? IMO wysoki stan w dzinsach nie wyglada za dobrze, szczegolnie jak nosi sie je tylko do koszuli. Tak jak Mosze napisal - zaburza proporcje niektorych sylwetek. No i wyglada nieco staromodnie... A jeszcze jesli ktos ma brzuszek, to mu sie na nim spodnie opinaja Ale sredni stan jest juz (jak dla mnie) jak najbardziej w porzadku... Zwolennikiem niskiego stanu nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strykul Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum, mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas. Mam już na wstępie parę pytań dotyczących ubioru. Szukam uniwersalnego modelu jeansów, który nie będzie kosztował fortuny (chciałbym zamknąć się w kwocie 200-300 zł za parę) i posłuży sezon lub dwa. Problem w tym, że mam dość niewymiarową sylwetkę (choć z tego co czytam, jest to dość pospolita "przypadłość") - szerokie uda, i węższy pas. Obecnie, z łatwych do identyfikacji spodni, noszę 5-pocket Slim Fit'y z H&M w rozmiarze 33. Czy mogę liczyć na sugestie z waszej strony, gdzie czegoś solidnego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Dnia 2.09.2016 o 17:12, R50 napisał: Nie wiem czy było, ale wkleję: http://sartorialnotes.com/2015/12/16/what-to-look-for-in-jeans/ Torsten zaleca: 1.raw denim 2.straight leg 3.średni/wysoki stan. Gdzie tego szukać w Polsce? Może tutaj: https://www.facebook.com/fasterdogpl/ Jeszcze tam nie byłem ale wybieram się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Mają Iron Heart i Simmons Bilt, hmmm... Jeżeli to nie działa na zasadzie "proszę podać model, sprowadzimy, jedyne 200 zł drożej niż w Rivet&Hide w Londynie" to chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 5 godzin temu, Strykul napisał: Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum, mam nadzieję, że miło spędzę tutaj czas. Mam już na wstępie parę pytań dotyczących ubioru. Szukam uniwersalnego modelu jeansów, który nie będzie kosztował fortuny (chciałbym zamknąć się w kwocie 200-300 zł za parę) i posłuży sezon lub dwa. Problem w tym, że mam dość niewymiarową sylwetkę (choć z tego co czytam, jest to dość pospolita "przypadłość") - szerokie uda, i węższy pas. Obecnie, z łatwych do identyfikacji spodni, noszę 5-pocket Slim Fit'y z H&M w rozmiarze 33. Czy mogę liczyć na sugestie z waszej strony, gdzie czegoś solidnego szukać ? Przejdź się do Lee/Wranglera/Levisa, powinieneś coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 http://www.levi.com/US/en_US/mens-jeans/p/501550040 To jest mój must have na jesień. Tylko nie ma chyba w Polsce co marzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 I kupiłem Ale ten model: http://www.levi.com/US/en_US/mens-jeans/p/335010048 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Właśnie odebrałem paczkę z levisami vintage clothing 1933. Przyznam, że po po przechodzeniu kilkudziesięciu par dżinsów, w tym paru dsquared selvage, limitowanych diesli, guessów, 7's, jacob cohen, takiej jakości jeszcze nie widziałem. Wziąłem większy rozmiar, ponieważ chcę je nosić wysoko i z luzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 3 minuty temu, Wincenty napisał: Właśnie odebrałem paczkę z levisami vintage clothing 1933. Przyznam, że po po przechodzeniu kilkudziesięciu par dżinsów, w tym paru dsquared selvage, limitowanych diesli, guessów, 7's, jacob cohen, takiej jakości jeszcze nie widziałem. Wziąłem większy rozmiar, ponieważ chcę je nosić wysoko i z luzem. Zamieść fotkę jak się prezentują na Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 LVC jest OK, noszę model 501 1947 od trzech lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 @Wincenty a gdzie dokładnie kupiłeś i jak z przesyłką? Ps.Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Style Creep Limited. Mają konto na eBayu też. 12 funtów DPD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Dnia 9 września 2016 o 10:10, TomiW01 napisał: Zamieść fotkę jak się prezentują na Tobie. Jak tylko zdejmą mi gips:) A btw, zmierzyłem długość w stanie, 37 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 13 godzin temu, Wincenty napisał: Jak tylko zdejmą mi gips:) A btw, zmierzyłem długość w stanie, 37 cm! Jak dla mnie tak wysoki stan w jeansach to przerost formy nad treścią, raczej nadają do rekonstrukcji lub stylu workwear/americana. Chyba, że jednak jest inaczej i spodnie bedą sie prezentować fajnie, czego Ci życzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 13 godzin temu, Wincenty napisał: A btw, zmierzyłem długość w stanie, 37 cm! Z przodu czy z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Domyślam się że z przodu , z tyłu to 501 ct mają więcej ( te w moim rozmiarze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Z przodu oczywiście. Z tyłu 44,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2f2f Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 On 02/09/2016 at 5:12 PM, R50 said: Nie wiem czy było, ale wkleję: http://sartorialnotes.com/2015/12/16/what-to-look-for-in-jeans/ Torsten zaleca: 1.raw denim 2.straight leg 3.średni/wysoki stan. Gdzie tego szukać w Polsce? Dżinsy z legendarnego japońskiego denimu kurabo ma w swojej ofercie Balthazar. Produkcja Marco Pescarolo. Znakomite wykończenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi