Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mojemu "zestawikowi" butów daleko do imponujących kolekcji kolegów prezentujących swoje powyżej, ale... rozkręcam się i mam nadzieję, że w tym roku podniosę jakość tego swojego "zestawiku". ;-)

Tymczasem nowy rok przywitałem Herringami:

IMG_20170101_155204.jpg

• Oceniam pozytywnie 9
  • Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, Beny23 napisał:

@Whitesnake to rekin? Piękne i to norweskie szycie <3

Można powiedzieć, ze to struś progresywny ;) Tzn skóra strusia dobrana w taki sposób aby czubki butów były gładkie, a specyficzne marszczenia narastały w kierunku punktu kulminacyjnego na piętach. :) 

P.S. Na Chmielnej na takie szycie mówi sie "tyrolskie". 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
5 godzin temu, Whitesnake napisał:

Można powiedzieć, ze to struś progresywny ;) Tzn skóra strusia dobrana w taki sposób aby czubki butów były gładkie, a specyficzne marszczenia narastały w kierunku punktu kulminacyjnego na piętach. :) 

P.S. Na Chmielnej na takie szycie mówi sie "tyrolskie". 

Po takim opisie, bez pokazania całości się nie obejdzie...

Opublikowano
Dnia 1.01.2017 o 19:20, Tanatos70 napisał:

I aby zaakcentować ten fakt, dzisiaj cały dzień paradowałem w tych najukochańszych, do których nawet kotu się świecą ślepia:

Co to są, Islay?

Opublikowano
29 minut temu, Midlife-Crisis napisał:

Na forum teraz chyba często dokłada się do Vassów.

Znaczy się- ewoluujemy (oczywiście jeśli założyć, że vassy stoją na drabinie ewolucyjnej wyżej niż yanko- to, że są droższe jeszcze o niczym nie musi świadczyć) :).

Opublikowano
2 minuty temu, Tanatos70 napisał:

Znaczy się- ewoluujemy (oczywiście jeśli założyć, że vassy stoją na drabinie ewolucyjnej wyżej niż yanko- to, że są droższe jeszcze o niczym nie musi świadczyć) :).

... co nie znaczy JBMDNS = na jakim stopniu ewolucji jestem :)

Opublikowano

Dlatego, że Vassy są ręcznie szyte (handwelted) i robione zdecydowanie manufakturowo, jak buty bespoke, duże możliwości mto. Yanko, porównując, jest dużą firmą, produkującą buty przemysłowo, seryjnie. To dwa różne światy jeśli chodzi o filozofię.

• Oceniam pozytywnie 2